Huurwoningen in Heerlen

24 woningen
Woonhuis in Heerlen

Woonhuis in Heerlen

Heerlen, Limburg

30 m2

1

14 minuten geleden gecontroleerd
€ 300,00 / maand
Bekijken
Kamer in Heerlen

Kamer in Heerlen

Heerlen, Limburg

17 m2

1

16 minuten geleden gecontroleerd
€ 400,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Heerlen

Woonhuis in Heerlen

Heerlen, Limburg

20 m2

1

14 minuten geleden gecontroleerd
€ 460,00 / maand
Bekijken
Kamer in Heerlen

Kamer in Heerlen

Heerlen, Limburg

20 m2

1

1

19 minuten geleden gecontroleerd
€ 515,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 2 kamers

Heerlen, Limburg

37 m2

2

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 530,00 / maand
Bekijken
Kamer in Heerlen

Kamer in Heerlen

Heerlen, Limburg

16 m2

1

15 minuten geleden gecontroleerd
€ 600,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 3 kamers

Heerlen, Limburg

58 m2

3

21 minuten geleden gecontroleerd
€ 825,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 3 kamers

Heerlen, Limburg

65 m2

3

1

19 minuten geleden gecontroleerd
€ 855,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 5 kamers

Heerlen, Limburg

76 m2

5

17 minuten geleden gecontroleerd
€ 875,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 3 kamers

Heerlen, Limburg

57 m2

3

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 880,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 3 kamers

Heerlen, Limburg

62 m2

3

1

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 905,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heerlen

Appartement in Heerlen met 2 kamers

Heerlen, Limburg

63 m2

2

23 minuten geleden gecontroleerd
€ 935,00 / maand
Bekijken

Over Heerlen

Huurwoningen Heerlen

Wanneer je op zoek bent naar een woning in Heerlen dan kun je een kijkje nemen op huurzone. Op huurzone wordt van meerdere steden in Nederland, waaronder Heerlen, het huuraanbod verzameld. Huurzone update iedere dag het actuele huuraanbod waardoor er vaak nieuwe woningen online komen. Het huidige aanbod wordt meerdere keren per dag gecontroleerd om verhuurde woningen zo snel mogelijk van de website af te halen en teleurstelling te voorkomen. Zo vind je allerlei soorten woningen, van appartementen tot studio’s tot studentenkamers. Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning in Heerlen is het zeker een goed idee om huurzone in de gaten te houden.

Huurhuizen Heerlen

Heerlen is een stad in het zuidoosten van Limburg. De stad heeft in 2019 ongeveer 86.000 inwoners en is daarmee de op drie na grootste gemeente in Limburg. Het bestuur van Heerlen wordt gevormd door vier stadsdelen: Heerlen- Stad, Heerlerheide, Heerlerbaan en Hoensbroek. De stadsdelen hebben sinds 2002 weer hun eigen plaatsnaamborden. Deze stadsdelen zijn onderverdeeld in verschillende wijken en naast de wijken bevinden er zich 14 buurtschappen in de gemeente Heerlen. Heerlen is een stad met een rijke cultuur omdat de geschiedenis van de stad al begint in de tijd van de Romeinen, toen zij er een nederzetting stichtten. Sindsdien is de nederzetting uitgegroeid tot een bruisende stad.

Bezienswaardigheden in Heerlen

Als je eenmaal in Heerlen woont wil je natuurlijk wel leuke dingen doen in je vrije tijd en gelukkig biedt Heerlen veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken én waarvoor je niet de stad uit hoeft. Er is al vermeld dat Heerlen een rijke geschiedenis heeft. Toen de Romeinen er een militaire nederzetting stichtten begon de bewoningsgeschiedenis van de stad. Tot de negentiende eeuw was het middel van bestaan vooral de landbouw. Dit veranderde toen in 1896 een spoorlijn door Heerlen werd gelegd voor de steenkoolindustrie. Met de komst van de spoorlijn openden er drie mijnen in Heerlen. De komst van de mijnen zorgde ervoor dat het kleine dorp Heerlen ineens groeide en er veel voorzieningen moesten worden gebouwd zoals scholen en ziekenhuizen. Door deze groei zijn er weinig historische gebouwen over want er werden veel gebouwen gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwe gebouwen die nodig waren voor de stad. Er zijn in de stad ook maar weinig gebouwen die het steenkoolverleden van Heerlen laten zien. Alleen het schachtgebouw van de mijn Oranje-Nassau I is een opmerkelijk overblijfsel. Voor de hoeveelheid geschiedenis die de stad heeft zijn er dus helaas niet veel historische gebouwen of plekken om te bezoeken. In het schachtgebouw is tegenwoordig wel een museum geplaatst waar informatie wordt gegeven over het steenkool- en mijnverleden van Heerlen. Twee andere opvallende musea zijn het Schunck Glaspaleis en het Thermenmuseum. Het Schunk glaspaleis is een bibliotheek, muziekschool, dansschool én museum in één. Het museum bevindt zich (zoals de naam al verraadt) in het Glaspaleis ontworpen door Frits Peutz. In het museum vind je een grote collectie met tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, architectuur en de Schunck collectie vol moderne kunst. De collectie in het museum is gericht op de stedelijke beleving. In het derde museum, het Thermenmuseum, leer je meer over de geschiedenis van de Romeinse nederzetting. Je kunt er restanten bekijken van het badhuis dat in de stad is gesticht. In het museum vind je een collectie met gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijden en ook zijn er verschillende wisselende exposities.

Een ander historische gebouw dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is een van de grootste kastelen van Nederland en een van de best bewaarde kastelen van Europa. Wanneer je het kasteel bezoekt kun je meer leren over de bewonersgeschiedenis, de bouwgeschiedenis, het belang van het kasteel in de geschiedenis en er is een grote collectie voorwerpen van de overleden kasteelbewoners. Het kasteel is populair bij volwassenen en kinderen omdat er arrangementen en evenementen worden georganiseerd voor jong en oud.

Wil je liever iets doen dat niets met de geschiedenis van de stad te maken heeft? Gelukkig zijn er in Heerlen een bioscoop, theaterzaal en concertzaal waar je naar toe kan voor een avond goed vermaak. Als je liever even het stadsleven wil ontvluchten en even de stad uit wil om bijvoorbeeld een wandeling te maken of de natuur of gewoon even te ontspannen, dan kan je naar een van de bossen of heides in de directe omgeving van Heerlen. De Brunssummerheide is een natuurgebied ten noorden van Heerlen. Het natuurgebied is erg afwisselend. Er is loofbos, zandvlakte, heide en ven. Ten zuiden van Heerlen ligt het Imstenraderbos. Dit is ook een natuurmonument waar je kan ontspannen op verschillende manieren. Je kan er onder andere wandelen, fietsen of picknicken. Zoals je ziet is er meer dan genoeg te ontdekken en beleven in Heerlen!

Waarom huren in Heerlen?

Er is veel te beleven in Heerlen maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste aan een woonplaats. Het is van groot belang dat je comfortabel ergens kan wonen en de belangrijke voorzieningen in de buurt aanwezig zijn. In Heerlen zijn een politiebureau, ziekenhuis en brandweer aanwezig. Er zijn veel kleine winkelcentra waar winkels zoals een supermarkt, drogist en bakker aanwezig zijn. Er zijn in de gemeente meerdere basisscholen en middelbare scholen dus kinderen hoeven niet al te ver te reizen iedere dag. De belangrijkste basisvoorzieningen zijn dus aanwezig in Heerlen. Extra voorzieningen zoals bijvoorbeeld sportclubs en restaurants zijn er ook genoeg te vinden. Wat ook niet onbelangrijk is, is de bereikbaarheid van de stad. Heerlen heeft twee eigen treinstations waar veel treinen en bussen vertrekken. De stad is met het openbaar goed te bereiken en je bent zo in een omliggende stad zoals Maastricht of Roermond. Met de auto is Heerlen ook goed bereikbaar. Vanuit het centrum van Heerlen ben je zo op de E314 of A76 naar Aken en Antwerpen of de A2 en A79 naar Eindhoven of Maastricht. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel nog net zo enthousiast of nog enthousiaster geworden over Heerlen. Heerlen is een gezellig stad in het zuiden van het land waar je prachtig kan wonen!

Vragen over huurwoningen in Heerlen

  • Kan ik per direct een woning huren in Heerlen?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Heerlen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Heerlen die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Heerlen?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Heerlen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Heerlen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Heerlen?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Heerlen.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Heerlen beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Heerlen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.