Huurwoningen in Roermond (22)

Woonhuis in Roermond

Woonhuis in Roermond

Roermond, Limburg

112 m2

1

38 minuten geleden gecontroleerd
€ 420,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 2 kamers

Roermond, Limburg

60 m2

2

34 minuten geleden gecontroleerd
€ 711,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 2 kamers

Roermond, Limburg

24 m2

2

49 minuten geleden gecontroleerd
€ 750,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 3 kamers

Roermond, Limburg

60 m2

3

43 minuten geleden gecontroleerd
€ 900,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Roermond

Woonhuis in Roermond met 2 kamers

Roermond, Limburg

84 m2

2

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 922,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 2 kamers

Roermond, Limburg

37 m2

2

46 minuten geleden gecontroleerd
€ 958,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 2 kamers

Roermond, Limburg

42 m2

2

46 minuten geleden gecontroleerd
€ 989,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 3 kamers

Roermond, Limburg

54 m2

3

35 minuten geleden gecontroleerd
€ 990,00 / maand
Bekijken
Appartement in Roermond

Appartement in Roermond met 5 kamers

Roermond, Limburg

90 m2

5

36 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.002,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Roermond

Woonhuis in Roermond met 4 kamers

Roermond, Limburg

119 m2

4

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.045,00 / maand
Bekijken
Studio in Roermond

Studio in Roermond met 4 kamers

Roermond, Limburg

55 m2

4

49 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.050,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Roermond

Woonhuis in Roermond met 4 kamers

Roermond, Limburg

125 m2

4

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.050,00 / maand
Bekijken

Over Roermond

Huurwoningen Roermond

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Roermond. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van rijtjeshuizen tot studio-appartementen. Op Huurzone vindt je de nét op de markt gekomen huurhuizen in Roermond. In dit artikel vertellen we je meer over de gemeente zelf en wat je er als inwoner allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Roermond!

Huurhuizen Roermond

Roermond is een stad in de provincie Limburg en ook de stedelijke kern van gemeente Roermond. De stad telde in 2019 zo’n 41.00 inwoners en de gemeente had in 2019 bijna 60.000 inwoners. De stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. Een van deze rivieren, je kan waarschijnlijk al raden welke, was ook de inspiratie voor de naam Roermond. Roermond heeft een lange en onrustige geschiedenis. Roermond was in de middeleeuwen al een belangrijke stad omdat het een Hanzestad was en er dus veel handel werd gedreven met Duitsland. Ook was Roermond een van de vier hoofdsteden van het hertogdom Gelre en de op een na grootste in omvang en de grootste stad qua handel.

Jaren later, tijdens de tachtigjarige oorlog, werd er veel gevochten en veroverd in Roermond. Willem van Oranje veroverde de stad en later werd de stad weer heroverd door de Spanjaarden. Dit ging niet zonder slag of stoot en de stad leed onder de oorlog. Tot 1713 was Roermond in Spaanse handen maar daarna keerde Roermond weer terug naar de Zuidelijke Nederlanden. Tijdens de Franse tijd werden veel kloosters opgeheven net als het bisdom.

Na de onrustige jaren van de industrialisatie en Franse Tijd, kwam de Tweede Wereldoorlog. Roermond werd ook niet gespaard tijdens deze oorlog, en werd frontlijn tegen de Duitsers. Door de Tweede Wereldoorlog had zo'n 90% van de bebouwing in Roermond schade opgelopen. Weer was de stad getroffen door een oorlog. Na al de oorlogen en onrustige periodes, was na de Tweede Wereldoorlog de rust teruggekeerd en werd de stad herbouwt tot hoe het er vandaag de dag uit ziet.

Bezienswaardigheden in Roermond

In Roermond valt veel te zien en beleven, voor bewoners en toeristen. In het centrum van de stad zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden gevestigd. Er zijn verschillende winkels in de stad gevestigd waar je een middagje kan shoppen. Net buiten het winkelcentrum ligt bovendien het bekende Designer Outlet Roermond winkelcentrum, waarvoor mensen van over de hele wereld komen shoppen. Als je bent uit geshopt zijn er veel eet- en drinkgelegenheden waar je lekker wat kan lunchen, dineren of een drankje kan doen.

Er zijn meerdere bezienswaardigheden in het centrum. Een stadswandeling maken door de binnenstad is op een dag met goed weer ook een goed idee. Zo kun je veel van de monumenten bekijken. Er staan veel historische kerken en kloosters die monumenten zijn. Er zijn daarnaast veel andere gebouwen en huizen met een speciale architectuur te bewonderen.

Als je graag binnen wat wil doen, dan is er ook meer dan genoeg te beleven in Roermond. Ten eerste zijn er meerdere musea, zoals het Historiehuis, de Synagoge en de ECI Cultuurfabriek. Voor een middag entertainment kun je ook terecht in een van de twee bioscopen.

Als je van natuur houdt, dan kun je in en rondom Roermond op verschillende plekken terecht. In Roermond vindt je meerdere stadsparken. Bijvoorbeeld Stadspark De Kartuis, Dennemarken en Natuurpark Hattem. Rondom Roermond vind je ook veel natuur waar je lekker kan wandelen.

Huis huren in Roermond

Als je in Roermond wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Roermond is opgedeeld in tien wijken. De wijken zijn Centrum, Donderberg, Roermond-Noord, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Roermond-West, Maasniel, Herten, Swalmen en Asenray. De wijken zijn weer onderverdeelt in buurten. De buurten en wijken hebben hun eigen kenmerken, zoals welke soort woning er vooral voorkomt, de gezinssamenstellingen en hoeveel groen er is.

Als je bepaalde eisen hebt voor een huis, dan is het handig om te kijken in welke wijk je zou willen wonen. Wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? In wat voor soort woning wil je wonen? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Roermond

In Roermond vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen en hbo-scholen. Het enige onderwijs dat ontbreekt is universitair onderwijs, dat vind je in Maastricht. Qua bereikbaarheid zit je in Roermond ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A73, N271, N280 en N293. Roermond is met het openbaar vervoer ook goed te bereiken via treinstation Roermond Centraal en met de verschillende bussen die in de stad rondrijden. Er stoppen meerdere snelle intercity’s en sprinters op Roermond Centraal.

Roermond is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een redelijk idee hebt van hoe een leven in Roermond eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in het mooie Roermond!

Vragen over huurwoningen in Roermond

 • Kan ik per direct een woning huren in Roermond?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Roermond, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Roermond die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Roermond?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Roermond. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Roermond beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Roermond?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Roermond.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Roermond beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Roermond, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.