Huurwoningen in Weert (9)

Over Weert

Huurwoningen Weert

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Weert. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Weert. In dit artikel vertellen we je meer over Weert zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Weert!

Huurhuizen Weert

Weert is een stad in de provincie Limburg. De stad is tevens de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente. Weert grenst aan Noord-Brabant en België en promoot zichzelf daarom ook als ‘de Poort van Limburg’. De stad telt ongeveer 50.000 inwoners.

Weert dankt haar naam aan de ontstaanswijze van de stad. Weert is identiek aan het woord waard, wat duidt op een stuk land gelegen bij water. Rond de tijd dat Weert werd gesticht was het gebied in het noorden, oosten en het zuiden omringd door water en moerassen. Weert lag als hooggelegen eiland tussen al dit water, en daar is de nederzetting die groeide tot de stad Weert ontstaan. Sinds de prehistorie wonen er al mensen op dit stuk land.

De groei van de stad is in de laatste eeuw te danken aan de industrialisatie, die na de Eerste Wereldoorlog op gang kwam. De industrie werd een belangrijk onderdeel van de stad en werd belangrijker dan de landbouw. Zo ontwikkelde Weert zich tot industriestad, en vandaag de dag is de stad gedeeltelijk nog steeds zo te herkennen.

Bezienswaardigheden in Weert

Weert is een stad van redelijke omvang, en heeft daarom ook een groot centrum. Als je als inwoner van Weert wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken terecht voor leuke activiteiten. Ten eerste zijn er verschillende winkels in de stad gevestigd. Je kan dus een middagje shoppen. Er zijn ook veel eet- en drinkgelegenheden te vinden in het centrum.

Als je meer wil zien van de stad Weert zelf, dan kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. De stad telt vee kerken, kloosters en kapellen die te bezoeken zijn. Andere bezienswaardigheden en monumenten zijn het Muntgebouw, de Kleipijpenoven, Kasteel Nijenborgh en de prehistorische grafheuvels op de Boshoversheide. Verder zijn er in Weert twee musea te vinden, het Gemeentemuseum Weert waar je onder andere kunst kan bekijken, en het Gemeentemuseum De Tiendschuur, waar je een collectie van gevarieerde items kan kijken die met Weert en de geschiedenis van de stad te maken hebben.

Hoewel veel van het water dat Weert omringde inmiddels niet meer bestaat, kun je in en rondom Weert nog wel veen natuur vinden om lekker door te wandelen. In de stad zelf zijn meerdere parken te vinden en rondom de stad is ook natuur te vinden zoals de Laurabossen en de Weerter- en Budelerbergen.

Er worden veel evenementen georganiseerd in Weert die jaarlijks terugkeren en leuk zijn voor inwoners. Een van de bekendste feestdagen is Carnaval, wat in Weert uitgebreid gevierd wordt. Andere populaire evenementen zijn de kermis van Weert, de één na grootste kermis van Nederland, het festival Bospop in juni, de Horneland Rally en de Fiets4Daagse. Deze evenementen zijn erg divers en daarom is er voor iedereen wel een leuk evenement te vinden.

Huis huren in Weert

Als je in Weert wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Weert is opgedeeld in zes wijken. Deze wijken zijn Boshoven en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Centrum, Weert-Zuid, Weert-Oost en Altweer. Sommige van deze wijken bestaan uit twee delen, zoals Boshoven en Hushoven en Molenakker en Kampershoek. De wijken zijn weer onderverdeeld in verschillende buurten.

Als je in Weert wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Weert

In Weert vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen.

Qua bereikbaarheid zit je in Weert ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A2, N280 en N292. Weert is met het openbaar vervoer goed te bereiken via het treinstation van de stad. Het station ligt aan de spoorverbinding Eindhoven – Roermond en heeft een rechtstreekse intercityverbinding met Alkmaar en Maastricht. Binnen de stad kun je je met het openbaar vervoer ook goed verplaatsen door de vele bussen die er rijden.

Weert is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Weert eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Weert!

Vragen over huurwoningen in Weert

 • Kan ik per direct een woning huren in Weert?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Weert, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Weert die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Weert?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Weert. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Weert beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Weert?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Weert.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Weert beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Weert, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.