Huurwoningen in Sittard (15)

Woonhuis in Sittard

Woonhuis in Sittard

Sittard, Limburg

12 m2

1

26 minuten geleden gecontroleerd
€ 315,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard met 2 kamers

Sittard, Limburg

18 m2

2

1

20 minuten geleden gecontroleerd
€ 350,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard

Sittard, Limburg

25 m2

1

22 minuten geleden gecontroleerd
€ 415,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard

Sittard, Limburg

30 m2

1

20 minuten geleden gecontroleerd
€ 602,00 / maand
Bekijken
Studio in Sittard

Studio in Sittard met 2 kamers

Sittard, Limburg

32 m2

2

25 minuten geleden gecontroleerd
€ 741,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard

Sittard, Limburg

38 m2

1

25 minuten geleden gecontroleerd
€ 920,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard met 3 kamers

Sittard, Limburg

265 m2

3

24 minuten geleden gecontroleerd
€ 945,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard met 4 kamers

Sittard, Limburg

90 m2

4

22 minuten geleden gecontroleerd
€ 950,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Sittard

Woonhuis in Sittard met 2 kamers

Sittard, Limburg

75 m2

2

24 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.000,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Sittard

Woonhuis in Sittard met 4 kamers

Sittard, Limburg

95 m2

4

1

16 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.300,00 / maand
Bekijken
Appartement in Sittard

Appartement in Sittard met 6 kamers

Sittard, Limburg

105 m2

6

15 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.350,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Sittard

Woonhuis in Sittard met 4 kamers

Sittard, Limburg

156 m2

4

25 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.375,00 / maand
Bekijken

Over Sittard

Huurwoningen Sittard

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Sittard. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Sittard. In dit artikel vertellen we je meer over Sittard zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Sittard!

Huurhuizen Sittard

Sittard is een stad in Nederlands-Limburg, gelegen in het overgangsgebied tussen Midden en Zuid Limburg. De stad is een van de oudste steden in Nederland met stadsrechten en de op een na oudste stad met stadsrechten van Limburg. Sittard vormt samen met Geleen en een paar kleinere plaatsen de gemeente Sittard-Geleen. In totaal wonen er in de gemeente zo’n 93.000 mensen. De stad Sittard telt ongeveer 37.000 inwoners.

Sittard heeft een rijke geschiedenis die al in de zevende eeuw begon. De nederzetting die later Sittard werd, werd al rond 700 en 1000 gesticht. De stad groeide vanaf de elfde eeuw snel en kreeg vlak daarna stadsrechten. Sittard heeft naast een snelle groei ook veel tegenslagen gekend in de vorm van oorlogsschade in verschillende oorlogen. Door deze schade is een groot deel van de stad gesaneerd in de jaren ’60 en ’70 van de twintigste eew en is er een compleet nieuw winkelcentrum aangelegd.

Bezienswaardigheden in Sittard

In Sittard valt veel te zien en beleven, voor bewoners en toeristen. In het centrum van de stad zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden gevestigd. Er zijn verschillende winkels in de stad gevestigd waar je een middagje kan shoppen. Als je bent uitgeshopt zijn er veel eet- en drinkgelegenheden waar je lekker wat kan lunchen, dineren of een drankje kan doen. Sittard heeft ook een gezellig uitgaansleven. Alle cafe’s en clubs zijn gevestigd rondom de historische markt waar ook veel van de eettentjes zitten. Er is ook een geliefde popcultuur die zich centreert in poppodium VOLT.

Er zijn veel en gevarieerde bezienswaardigheden in Sittard. Een groot deel van Sittard is bescherm stadsgezicht en de gebouwen die hieronder vallen zijn enorm uiteenlopend. Er zijn veel indrukwekkende kerken, kloosters en kapellen die bezocht kunnen worden. Er zijn ook veel indrukwekkende woonhuizen, molens en boerderijen de monumentaal zijn. Als het mooi weer is kijk je je ogen uit bij een stadwandeling. Als je liever in de natuur wandelt, dan is dat ook mogelijk. Sittard ligt parallel aan de Molenbeek, een beek die wordt omringd met natuur buiten het centrum.

Buiten is al veel moois te zien, maar bij slecht weer kun je je ook bedekt prima vermaken. Binnen kun je genieten van de mooie geschiedenis, bijvoorbeeld in museum De Domijnen, het museum van stedelijke archeologie en geschiedenis. In Sittard zijn daarnaast nog twee musea voor kunst gevestigd.

Sittard organiseert veel evenementen door het jaar heen die leuk zijn voor inwoners van de stad én toeristen. Onder andere de Kennedymars, Sint-Joep Jaarmarkt, het Smartlappenfestival, Oktoberfest, muziekfestival Dvers en Cinema in het Park zijn populaire evenementen.

Huis huren in Sittard

Als je in Sittard wil gaan wonen, kun je net zoals in iedere andere stad in verschillende wijken terecht komen. Als je van tevoren een overzicht hebt van de kenmerken per wijk, kun je makkelijk filteren welke wijken geschikt zouden zijn voor jou en welke niet. Iedere wijk heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken. In Sittard zijn dertien woonwijken en twee industrieterreinwijken. De zes woonwijken in Westelijk Sittard zijn Ophoven, Kollenberg-Park Leyenbroek, Watersley, Sanderbout, Centrum en Lichbrichterveld. De zeven woonwijken in Oostelijk Sittard zijn Broeksittard, Vrangendael, Baandert, Schwienswei, Kemperkoul, Overhoven en Stabroek.

Als je in Sittard wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen of dicht bij het station omdat je altijd met het openbaar vervoer naar het werk gaat? Voor de woning zelf kun je ook eisen stellen: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Sittard

In Sittard vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen verspreid door de stad. Als sportliefhebber zit je helemaal goed in Sittard. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Sportzone Limburg is een sportaccommodatie waar verschillende clubs gevestigd zijn. Bovendien is Sittard op sportief gebied landelijk bekend. Onder andere de Limburg Lions, een handbalclub, staat nationaal en internationaal erg hoog aangeschreven. Voor de kinderen is Sittard ook een fijne stad om te wonen. Er zijn basisscholen en maar liefs zes middelbare scholen in Sittard en er is veel te beleven voor kinderen. Er is een zorgboerderij, een grote kinderwerkplaats, een indoorspeeltuin en de grote speeltuin Thienbunder.

Qua bereikbaarheid zit je in Sittard ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A2 en de A76. Sittard is met het openbaar vervoer te bereiken omdat het een relatief belangrijke schakel is in het spoorwegnet. Station Sittard Centraal is een intercity- en sprinterstation. Er is een snelle verbinding met de randstad via Eindhoven.

Sittard is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Sittard eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Sittard!

Vragen over huurwoningen in Sittard

 • Kan ik per direct een woning huren in Sittard?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Sittard, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Sittard die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Sittard?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Sittard. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Sittard beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Sittard?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Sittard.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Sittard beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Sittard, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.