Huurwoningen in Kerkrade (7)

Over Kerkrade

Huurwoningen in Kerkrade

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Kerkrade. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Kerkrade. In dit artikel geven we je meer informatie over Kerkrade zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te zien en beleven is in Kerkrade!

Over Kerkrade

Kerkrade is een plaats en gemeente in de Oostelijke Mijnstreek in provincie Limburg. Er wonen iets meer dan 40.000 inwoners. De naam is afkomstig van het kappen van bosgebied. In 1104 werd de Abdij Rolduc gesticht als Kloosterrade. De plaats waar Kloosterrade lag werd Kerkrade genoemd en werd in 1288 onderdeel van de Brabantse Landen van Overmaas. Kerkrade is in de geschiedenis in verschillende handen geweest, van de Fransen, Pruisen en daarna pas werd Kerkrade onderdeel van Nederlands grondgebied, in 1816. In 1830 kwam het toch weer op Belgisch grondgebied doordat België onafhankelijkheid uitriep, en toen kwam het in 1839 weer op Nederlandse grond door het Verdrag van Londen. Sindsdien is Kerkrade definitief onderdeel van Nederland. Daarna begon Kerkrade te groeien van buurtschap om een kerk tot een grotere plaats, door de steenkoolwinning.

Bezienswaardigheden in Kerkrade

Als je als inwoner van Kerkrade wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten. Kerkrade heeft een gezellig centrum van redelijke grootte. Er zijn verschillende winkels, cafés en restaurant in het centrum gevestigd voor al je voorzieningen. Ook het theater zit op een steenworp afstand van het centrum. In het winkelcentrum van de stad vindt je de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Je kan dus een prima middagje winkelen, en daarna wat lekkers eten of drinken in een van de horecagelegenheden.

In Kerkrade zijn meerdere culturele instellingen te vinden die het bezoeken waard zijn. In Kerkrade vindt je een dierentuin, GaiaZOO, en een museum voor industrie en samenleving, Discovery Center Continium. Andere instellingen zijn onder andere de Rodahal, wat een evenementenhal is waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. In het theater Kerkrade worden geregeld voorstellingen gegeven. En de Rock Temple is een concertzaal waar vooral optredens worden gegeven door alternatieve bands zoals rock- en punkbands.

Een van de historisch-gezien belangrijkste gebouwen is natuurlijk Abdij Rolduc, waar Kerkrade omheen is gebouwd. Het is het oudste behouden kloostercomplex in Nederland. Het is tegenwoordig het grootseminarie van het bisdom Roermond en er is ook een hotel en conferentieoord gevestigd in het complex. Een andere plek die zeker het bezoeken waard is, is de Botanische Tuin Kerkrade, met een oppervlak van 1.5 hectare en meer dan 190 plantenfamilies.

Kerkrade maakt deel uit van het Limburgse Heuvellandschap, en je kan rondom Kerkrade prachtige wandelingen maken door de heuvels. Kerkrade zelf ligt met twee wijken op het Plateau van Kerkrade, op een hoogte van ongeveer 150 meter. Dit plateau ligt aan de rand van het Anstelerbeekdal. Dit is een grote vallei, waar de Anstelerbeek doorheen loopt.

Huis huren in Kerkrade

Als je in Kerkrade wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. De gemeente Kerkrade bestaat elf wijken: Chevremont, Ham, Haanrade, Kaffeberg, Rolduckerveld, Holz, Kerkrade-Centrum, Mucherveld, Nulland, Heilust en Gracht.

Als je in Kerkrade wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen of hecht je meer waarde aan een groene buurt? Je kan ook de eisen voor het huis zelf al van tevoren bepalen: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen.

Waarom huren in Kerkrade

In Kerkrade vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt of kan hebben in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen, en er zijn ook wat hogere scholen in de gemeente gevestigd.

Kerkrade kun je met de auto bereiken via N299, die recht door Kerkrade loopt of met de N281. Kerkrade heeft meerdere treinstations, station Kerkrade Centraal en station Chevremont. Kerkrade Centraal is een stoptreinstation waar je de trein kan pakken naar Sittard. Chevremont ligt op dezelfde spoorlijn, dat is ook een sprinterstation waar je de trein naar Sittard kan pakken.

Kerkrade is een mooie gemeente in het zuiden van Nederland. In Kerkrade vind je de perfecte balans van natuur en het leven op een gezellige plek. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Kerkrade eruit kan zien. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Kerkrade!

Vragen over huurwoningen in Kerkrade

 • Kan ik per direct een woning huren in Kerkrade?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Kerkrade, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Kerkrade die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Kerkrade?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Kerkrade. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Kerkrade beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Kerkrade?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Kerkrade.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Kerkrade beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Kerkrade, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.