Huurwoningen in Vleuten (8)

Over Vleuten

Huurwoningen in Vleuten

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Vleuten, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei verschillende woningen die te huur worden aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Vleuten zelf, zodat je weet wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Vleuten, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Vleuten, lees dan vooral verder!

Over Vleuten

Vleuten is een plaats in het Westen van de gemeente Utrecht. Vanaf 1954 is Vleuten gefuseerd met naastgelegen plaats De Meern. In 2001 werd Vleuten-De Meern bij de gemeente Utrecht gevoegd. Vleuten-De Meern telt ongeveer 49.000 inwoners en de kern Vleuten telt zo’n 26.000 inwoners.

Vleuten ontwikkelde zich in de middeleeuwen rondom de middeleeuwse dorpskerk (de huidige Oude Sint-Willibrordkerk). Rond 1800 ontstond er een bebouwde kom en vanaf 1900 kwam er meer bebouwing bij en door de bouw van de Sint-Willibrordkerk ontwikkelde het dorp zich verder rondom die kerk. Vleuten heeft sinds 1881 al een treinstation waarmee naar Utrecht kan worden gereisd. In 1900 vestigden zich veel tuinders in Vleuten die vooral uit Utrecht en Den Haag afkomstig waren, want in beide steden werden de tuinders verdrongen door uitbreidingen. Met de komst van deze nieuwe inwoners kwam ook de economie meer op gang.

Bezienswaardigheden in Vleuten

Als je als inwoner van Vleuten wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten of om te ontspannen. Ten eerste heeft Vleuten een klein centrum, waar je enkele winkels hebt zoals de standaard supermarkten en drogisterijen en hier en daar een kledingwinkel, en ook horecagelegenheden om wat te eten of te drinken. Dit centrum is gevormd rondom het winkelcentrum Vleuterweide.

Andere activiteiten in Vleuten die het doen of bekijken waard zijn, zijn bijvoorbeeld bijzondere gebouwen de Willibrordkerk en de Hamtoren. Bovendien ligt er tussen Vleuten-De Meern en Utrecht Leidsche Rijn het park De Binnenhof, waar veel te zien en doen is en dat bijna net zo groot is als de binnenstad van Utrecht. Zo ligt er in het park bijvoorbeeld een Japanse tuin, het Maximapark, een Observatorium, een speeltuin, en is een deel van het park bezet door een sportpark waar zich verschillende sportverenigingen bevinden.

Vleuten grenst aan Utrecht. Dus als je een keer een dagje weg wil maar niet te ver van huis wil reizen, dan hoef je de gemeente niet te verlaten om in een bruisende stad terecht te komen. Utrecht is een grote stad waar veel te doen is. De stad heeft een prachtig centrum rondom de grachten en trekt veel bezoekers. Qua cultuur is er ook veel te zien en doen.

Huis huren in Vleuten

Als je op zoek bent naar een woning in Vleuten, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. In Vleuten heb je de wijken Vleuterweide, Maximapark en omgeving, Haarrijn en oude kern Vleuten.

Waarom huren in Vleuten

In Vleuten bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen en drogisterijen, heb je in Vleuten ook verschillende sportclubs en sportscholen. Ook zijn er verschillende scholen in Vleuten gevestigd, wat fijn is voor de gezinnen.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Vleuten reist zijn de A2 richting Breukelen, Amstelveen, Amsterdam en aan de andere kant naar Nieuwegein en de A12 naar Utrecht. Met het openbaar vervoer is Vleuten te bereiken via treinstation Vleuten. Dit treinstation ligt aan de spoorlijn Utrecht – Woerden – Leiden / Gouda – Den Haag / Rotterdam. Door deze verbindingen is Vleuten een zeer geschikte woonplaats voor forenzen die in de randstad werken.

Vleuten is een relatief rustige stad vergeleken met de steden waardoor het wordt omringd. Het ligt midden in de randstad, en tevens ook in het Groene Hart waardoor je er een mooie balans vindt van bebouwing en natuur. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Vleuten en weet je hoe het leven in Vleuten eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Vleuten, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Vleuten

 • Kan ik per direct een woning huren in Vleuten?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Vleuten, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Vleuten die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Vleuten?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Vleuten. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Vleuten beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Vleuten?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Vleuten.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Vleuten beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Vleuten, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.