Huurwoningen in Woerden (4)

Over Woerden

Huurwoningen in Woerden

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Woerden, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei verschillende woningen die te huur worden aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Woerden zelf, zodat je weet wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Woerden, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Woerden, lees dan vooral verder!

Over Woerden

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de provincie Utrecht. De gemeente Woerden bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente heeft ongeveer 52.500 inwoners en de stad Woerden heeft er bijna 38.000. Woerden ligt in het stedelijk gebied van de randstad, en in het oosten van het Groene Hart.

Woerden was in de Romeinse tijd al een nederzetting. In 41 na Christus werd het castellum Laurium op de plek gesticht waar het huidige Woerden ligt. Dit castellum was een legerplaats van het Romeinse Rijk. Vanaf de middeleeuwen werd Woerden meer versterkt te worden met onder andere een slot, wallen en grachten. In 1372 kreeg Woerden stadsrechten en in 1410 werd het Kasteel van Woerden gebouwd. Vanaf 1960 groeide de stad en werden er verschillende uitbreidingen gemaakt. Bovendien zijn in de laatste jaren veel archeologische vondsten opgegraven, zoals in 1978 het eerste van 6 Romeinse schepen, in 2003 een Romeins vrachtschip en in 2012 nog een spatha uit de 8e eeuw.

Bezienswaardigheden in Woerden

Als je als inwoner van Woerden wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten. Woerden heeft een gezellig centrum van redelijke grootte. Het centrum is op de kaart heel herkenbaar, door de gracht en wal die al in de middeleeuwen zijn gebouwd, en nu nog steeds deel uitmaken van Woerden. Er zijn in het centrum verschillende winkels, cafés en restaurant gevestigd. In het winkelcentrum van de stad vindt je de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Je kan dus een prima middagje winkelen, en daarna wat lekkers eten of drinken in een van de horecagelegenheden.

Als je van cultuur houdt, dan kun je in Woerden terecht bij het Stadsmuseum, dat is gevestigd in het Stedehuys. Dit museum richt zich op de kunst- en cultuurhistorie van Woerden en het Groene Hart. Ook zit er bioscoop in de stad en een theater op steenworp afstand van het centrum.

Woerden ligt tussen Gouden en Utrecht in. Dus als je een keer een dagje weg wil mar niet te ver van huis, dan zijn dat twee leuke opties. Goude is een historische stad die natuurlijk bekend staat om de kaasmarkt, die veel bekijks trekt. Utrecht is ook een leuke stad waar zeer veel te zien en doen valt, en je prima een dagje kan spenderen zonder verveeld te raken.

Omdat Woerden in het Groene Hart ligt, verwacht je waarschijnlijk natuur in de omgeving. In Woerden zelf ligt het Brediuspark, en net buiten de gemeente liggen de Werkschuur de Kievit Natuurmonumenten en natuurgebied Willeskop. Dit zijn twee mooie gebieden waar je lekker kan wandelen.

Huis huren in Woerden

Als je op zoek bent naar een woning in Woerden, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. In Woerden heb je de wijken Centrum, Staatsliedenkwartier, Meander, Vogelbuurt, Bomen- & Bloemenkwartier, Schilderskwartier, Molenvliet, Snel en Polanen, Waterrijk en Barwoutswaarder. Deze wijken zijn op hun beurt weer onderverdeeld in buurten.

Waarom huren in Woerden

In Woerden bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen en drogisterijen, heb je in Woerden ook verschillende sportclubs en sportscholen. Ook zijn er verschillende basisscholen in Woerden gevestigd, wat fijn is voor de gezinnen.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Woerden reist zijn A12, N198, N204, N420 en N458. Deze wegen verbinden Woerden met onder andere Utrecht, Gouda, Hilversum en Amsterdam. Met het openbaar vervoer is Woerden te bereiken via treinstation Woerden. Vanaf dit treinstation kun je direct naar onder andere Utrecht, Rotterdam, Leiden en Breukelen reizen, waardoor Woerden een zeer geschikte woonplaats is voor forenzen die in de randstad werken.

Woerden is een relatief rustige stad vergeleken met de steden waardoor het wordt omringd. Het ligt midden in de randstad, en tevens ook in het Groene Hart waardoor je er een mooie balans vindt van stad en natuur. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Woerden en weet je hoe het leven in Woerden eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Woerden, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Woerden

 • Kan ik per direct een woning huren in Woerden?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Woerden, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Woerden die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Woerden?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Woerden. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Woerden beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Woerden?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Woerden.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Woerden beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Woerden, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.