Huurwoningen in Limburg

538 woningen
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

16 m2

1

€ 260,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

15 m2

1

€ 265,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

20 m2

1

€ 290,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

25 m2

1

€ 290,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

25 m2

1

€ 295,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Sittard

Appartement in Sittard

Sittard, Limburg

15 m2

1

€ 310,00
1 minuut geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Sittard

Woonhuis in Sittard

Sittard, Limburg

12 m2

1

€ 315,00
12 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Maastricht

Kamer in Maastricht

Maastricht, Limburg

28 m2

1

€ 340,00
56 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Maastricht

Appartement in Maastricht

Maastricht, Limburg

10 m2

1

€ 355,00
1 minuut geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Horst

Appartement in Horst met 3 kamers

Horst, Limburg

25 m2

3

€ 375,00
52 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Gulpen

Appartement in Gulpen

Gulpen, Limburg

20 m2

1

€ 375,00
2 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Maastricht

Woonhuis in Maastricht

Maastricht, Limburg

11 m2

1

€ 396,00
58 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Limburg

Huurwoningen Limburg

Een woning huren brengt diverse voordelen met zich mee. Je bent bijvoorbeeld veel flexibeler wanneer je een woning huurt als wanneer je een woning koopt. Een koopcontact kun je namelijk vaak op korte termijn al opzeggen. Zo kun je sneller van woning wisselen als bijvoorbeeld je persoonlijk situatie veranderd. Een woning huren in Limburg is hiervoor erg aantrekkelijk. De provincie Limburg heeft namelijk een enorm divers aanbod huurwoningen en de prijzen liggen er aanzienlijk lager dan in de Randstad. Wanneer je opzoek wil gaan naar een kamer, studio, appartement, villa of woning in Limburg om te huren helpen wij van Huurzone je graag verder. Op onze website vind je namelijk een groot aanbod voor elke prijsklasse.

Huurhuizen Limburg

Tegenwoordig kan het best moeilijk zijn om een geschikte woning te vinden om te huren. Dit kan natuurlijk erg frustrerend zijn wanneer je graag snel iets wil huren! Gebruik maken van onze website Huurzone kan je hierbij helpen. Het is namelijk mogelijk om een gratis account te creëren waarmee je een persoonlijk zoekprofiel kunt aanmaken. Met dit zoekprofiel kunnen we een geschikte match vinden die overeenkomt met je persoonlijke voorkeuren. Wanneer we een geschikte woning voor je vinden, krijg je hier direct bericht van. Hierdoor is de kans groter dat je op tijd bent met reageren en dat je de mogelijkheid krijgt om de woning te huren. Ideaal!

Bezienswaardigheden in Limburg

De provincie Limburg ligt in het zuidoosten van ons land grenzend aan Duitsland en België. In totaal heeft de provincie bijna 1.2 miljoen inwoners verdeelt over de 31 verschillende gemeenten. Wie aan Limburg denkt moet natuurlijk vaak al snel denken aan de heerlijke Limburgse vlaai of het typische Limburgse dialect, maar de provincie zelf heeft zoveel meer te bieden. Een bezoek aan de hoofdstad Maastricht mag bijvoorbeeld niet overgeslagen worden! In deze stad vindt je veel verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je vaak lekker op het terras kan zitten om te genieten van een drankje of lekker eten.

Andere bezienswaardigheden in de stad Maastricht zijn de Sint-Servaasbasiliek, de Sint Servaasbrug, de Helpoort, het bruisende vrijthof en de prachtige oude markt. Een andere stad in de provincie Limburg is Valkenburg. Deze stad is een van de populairste bezienswaardigheden, omdat er enorm veel te doen en te zien is! Bezoek bijvoorbeeld eens het openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, Spookjesbos Valkenburg of de prehistorische vuursteenmijnen. Waar Valkenburg vooral om bekend staat zijn natuurlijk de grotten! Hier kun je bijvoorbeeld heerlijk door wandelen of zelfs mountainbiken! Een bekende grot in Valkenburg is de Gemeentegrot. Hier vind je diverse muurschilderingen en beelden wanneer je door deze grotten loopt. Maar ook de stad Roermond is een aanrader om te bezoeken in de provincie Limburg. Deze prachtige stad ligt namelijk aan het water waar je bijvoorbeeld heerlijk een dagje kunt gaan varen. Maar waar de stad vooral om bekend staat is de Designer Outlet. Hier kun je de gehele dag lekker winkelen in diverse luxe winkel met hoge kortingen! Wie wil dit nu niet?

Maar naast deze heerlijke steden zijn er natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden in de provincie! Op het gebied van kunst en cultuur heeft Limburg namelijk ook erg veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het thermenmuseum Heerlen. Dit is een bouwwerk uit de Romeinse tijd waar je prachtige archeologische bevindingen kunt bewonderen en andere voorwerpen die ontdekt zijn bij opgravingen. Of bezoek het bekende kasteel Hoensbroek in het zuiden van de provincie. Dit is namelijk één van de grootste kastelen van het land en is helemaal omringt door water.

Verder heeft de provincie Limburg ook prachtige natuurgebieden. Het landschap van de provincie Limburg wordt zelfs vaak als "on-Nederlands" omschreven door het heuvelige landschap. Wanneer je lekker uit wil waaien, wandelen, fietsen of bijvoorbeeld paardrijden is het heerlijk om naar het Nationaal Park De Groote Peel te gaan. Bekend staat dit natuurgebied om de geschiedenis van de turfwinning en om de vele soorten vogels die leven in het gebied. Dit zijn namelijk wel meer dan negentig verschillende soorten! Een ander bekend natuurgebied in Limburg is het Nationaal Park de Meinweg. Dit is een uniek natuurgebied in Nederland door het terrassenlandschap waar je diverse wandel- en fietsroutes kunt vinden.

Voor kinderen heeft de provincie Limburg ook erg veel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje uit gaan naar het welbekende Drielandenpunt in Vaals. Dit ligt in het zuidoosten van de provincie Limburg. Het Drielandenpunt is het hoogste punt van Nederland waar zowel de grenzen van Nederland, België en Duitsland zichtbaar zijn. Voor kinderen is er genoeg te doen bij het Drielandenpunt. Zo is er bijvoorbeeld een grote speeltuin, maar ook diverse horecagelegenheden. Verder vind je in Limburg één van de beste dierenparken van Nederland. Dit is namelijk de Gaia ZOO in Kerkrade. Dit ligt in het zuidoosten van de provincie. Dit park bestaat uit vier gebieden waar je diverse dieren kunt spotten. Zo heb je bijvoorbeeld de toendra’s en steppe met Przewalskipaarden, muskusossen en andere rendieren of een groen regenwoud met apen, zwijnen en dwergnijlpaarden.

Waarom huren in Limburg

Huren in de provincie Limburg kan erg interessant zijn! Er zijn namelijk diverse bruisende steden in de provincie, maar ook uitgestrekte natuurgebieden. Voor mensen die liever in een drukke stad willen wonen heeft Limburg dus veel aanbod. Maar ook voor mensen die liever in een klein dorp willen wonen is er genoeg keuze!

Verder is het interessant om te huren in Limburg door de ligging en de diverse mogelijkheden die er zijn om te kunnen reizen binnen en buiten de provincie. Zo heeft de provincie bijvoorbeeld recent het openbaar vervoer verbeterd. Door de gehele provincie ligt nu een busnetwerk wat de plaatsen in Limburg met elkaar verbind. Verder is er ook erg veel gewerkt aan het sporennetwerk. Zo vind je grote stations in Maastricht, Roermond, Heerlen en Sittard. Vanaf deze stations is het mogelijk om te reizen naar andere steden binnen of buiten de provincie. Ook beschikt de provincie over één vliegveld. Namelijk Maastricht Aachen Airport. Vanaf deze locatie vliegen jaarlijks meer dan 41.000 vliegtuigen naar bestemmingen binnen of buiten Europa. Hierdoor hoef je wanneer je in Limburg woont, niet ver te reizen om gebruik te kunnen maken van een vliegveld.

Vragen over huurwoningen in Limburg

 • Kan ik per direct een woning huren in Limburg?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Limburg, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Limburg die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Limburg?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Limburg. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Limburg beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Limburg?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Limburg.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Limburg beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Limburg, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.