Huurwoningen in Oegstgeest (8)

Over Oegstgeest

Huurwoningen in Oegstgeest

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Oegstgeest. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Oegstgeest. In dit artikel geven we je meer informatie over Oegstgeest zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Oegstgeest!

Over Oegstgeest

Oegstgeest is een plaats en gemeente in Zuid-Holland en telt zo’n 24.0000 inwoners. Oegstgeest grenst aan Leiden en Katwijk. De naam Oegstgeest is afgeleid van geestgronden, dit is duinzand gemend met klei of veen dat van ergens anders is aangevoerd. Van die geestgronden is niet veel meer over want die zijn in de zeventiende eeuw afgegraven omdat die gebieden voor stadsuitbreidingen van Leiden werden gebruikt.

Oegstgeest is een van de vroegst bewoonde delen van het kustgebied. Het is echter niet helemaal duidelijk hoeveel mensen er in de nederzetting hebben gewoond tot de tiende eeuw. Vanaf de elfde tot de veertiende eeuw kwam er in Oegstgeest een periode van vooruitgang, maar die werd al snel weer onderbroken door de opkomst van Leiden. Pas vanaf de negentiende eeuw werd Oegstgeest één plaats. Daarvoor bestond het gebied dat nu Oegstgeest was uit losse kernen. Tussen deze kernen was weinig bebouwing te vinden. Pas toen deze tussenliggende gebieden vanaf 1900 werden bebouwd werd Oegstgeest één geheel.

Bezienswaardigheden in Oegstgeest

Als je als inwoner van Oegstgeest wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten. Er zijn verschillende winkels in het centrum gevestigd voor al je voorzieningen. Je vindt er de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Je kan dus een prima middagje shoppen. Je kan eventueel ook een middagje naar de bioscoop, naar een voorstelling in het theater of naar een van de vele musea die in de stad zijn gevestigd. Een van de grootste trekpleisters van Oegstgeest is museum Corpus, een museum waar je een reis door de mens kan maken. Het museum wordt vaak geadverteerd als Corpus Leiden maar het ligt in Oegstgeest! En omdat Oegstgeest aan Leiden grenst, kun je ook een middagje of dagje naar Leiden als je bent uitgekeken op het centrum en de activiteiten van Oegstgeest. Met het openbaar vervoer en met de auto is Leiden vanuit Oegstgeest snel te bereiken en in Leiden is natuurlijk veel te doen en te zien.

Oegstgeest grenst aan Leiden en aan Katwijk, en Katwijk ligt aan de zee. Dit betekent dat je vanuit Oegstgeest snel bij het strand kan zijn, binnen 20 minuten. Zoek je liever de natuur op dicht bij huis, dan vindt je bij Oegstgeest een paar parken waar je de natuur kan opzoeken, zoals het Hendrik Kraemerpark, Bos van Wijckerslooth en Leidse Hout Park.

Huis huren in Oegstgeest

Als je in Oegstgeest wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Oegstgeest is opgedeeld in elf wijken. Omdat Oegstgeest voor de samenvoeging bestond uit verschillende kernen, hebben deze wijken allemaal een eigen karakter en veel hebben een eigen centrum met belangrijke winkels zoals een supermarkt en drogisterij. De wijken zijn Rhijngeest, Rijnfront, Buitengebied, Oranje Nassau, Bloemenbuurt, Oudenhof, Buitenlust, Voscuyl, Haaswijk-West, Haaswijk-Oost, De Morsebel en Poelgeest.

Als je in Oegstgeest wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Je kan ook de eisen voor het huis zelf al van tevoren bepalen: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen.

Waarom huren in Oegstgeest

In Oegstgeest vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt of kan hebben in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er is geen hoger onderwijs in Oegstgeest maar in het nabijgelegen Leiden zijn meerdere scholen voor hoger onderwijs te vinden en ook een universiteit.

Qua bereikbaarheid zit je in Oegstgeest ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A44 en de N206 vanuit Leiden. Oegstgeest kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. De stad heeft geen eigen treinstation dus al het openbaar vervoer in de stad is met bussen. Je kan het nabijgelegen Leiden met de trein bereiken en vanaf daar een bus pakken naar Oegstgeest. Vanuit Leiden ben je binnen 15 minuten met de bus in Oegstgeest. Binnen Oegstgeest rijden dus bussen om je te vervoeren binnen de stad en naar omgelegen steden.

Oegstgeest is een mooie gemeente die centraal ligt in de Randstad en ook nog eens dichtbij het strand ligt. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Oegstgeest eruit kan zien als inwoner. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Oegstgeest!

Vragen over huurwoningen in Oegstgeest

 • Kan ik per direct een woning huren in Oegstgeest?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Oegstgeest, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Oegstgeest die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Oegstgeest?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Oegstgeest. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Oegstgeest beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Oegstgeest?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Oegstgeest.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Oegstgeest beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Oegstgeest, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.