Huurwoningen in Leiderdorp (5)

Over Leiderdorp

Huurwoningen in Leiderdorp

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Leiderdorp. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Leiderdorp. In dit artikel geven we je meer informatie over Leiderdorp zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te zien en beleven is in Leiderdorp!

Over Leiderdorp

Leiderdorp is een plaats en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leiderdorp, gelegen in Zuid-Holland. In de gemeente wonen ongeveer 27.000 inwoners. Binnen de gemeente Leiderdorp ligt ook het buurtschap Achthoven. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Leiderdorp tegen Leiden aan. De twee gemeenten worden wel gescheiden door twee rivieren. Leiderdorp ligt midden in de randstad, met aan de ene kant de drukke stad Leiden en aan de andere kant het Groene Hart, dus letterlijk ‘tussen stad en land’.

Zowel Leiderdorp als Leiden ontlenen de namen aan de Leithons, dit waren drie districten die in de 10e eeuw samen Holtlant vormde. Leiderdorp was in de middeleeuwen een stuk groter, en het grondgebied strekte zich tot het centrum van Leiden. Hier kwam verandering in toen Leiden rond 1200 stadsuitbreidingen doorvoerde en grondgebied innam van omliggende ambachtsheerlijkheden.

Bezienswaardigheden in Leiderdorp

Als je als inwoner van Leiderdorp wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten. Er zijn verschillende winkels in het centrum gevestigd voor al je voorzieningen. Je vindt er de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Je kan dus een prima middagje shoppen. Je kan eventueel ook een middagje naar de bioscoop, naar een voorstelling in het theater of naar het museum dat in de stad is gevestigd, het Leiderdorps Museum. .

Omdat Leiderdorp aan Leiden grenst, kun je ook een middagje of dagje naar Leiden als je bent uitgekeken op het centrum en de bezienswaardigheden van Leiderdorp. Met het openbaar vervoer en met de auto is Leiden vanuit Leiderdorp snel te bereiken en in Leiden is natuurlijk veel te doen en te zien.

Het is natuurlijk belangrijk dat waar je ook woont, je altijd toegang hebt voor natuur om even een frisse neus te halen, lekker te wandelen of om aan de drukte van de stad te ontkomen. In Leiderdorp zelf zijn enkele parken te vinden, zoals De Houtkamp. Rondom Leiderdorp bevinden zich ook enkele natuurreservaten, zoals de Boterhuispolder en de Munnikenpolder. De Doeshaven en Vadedoplas zijn twee meren in Leiderdorp, waar onder andere een haven gevestigd zit en ook wat sportverenigingen zoals een kanovereniging, ijssport vereniging en een scoutingvereniging met een eigen eiland op de plas!

Huis huren in Leiderdorp

Als je in Leiderdorp wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Leiderdorp is opgedeeld in drie wijken, genaamd Wijk 00, Wijk 01 en Wijk 02. Die wijken zijn weer opgedeeld in buurten. Een paar van de grote buurten zijn De Vogelwijk, Kerkwijk, De Schansen, Leyhof en Voorhof. Verder zijn er nog wat kleine buurten.

Als je in Leiderdorp wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Je kan ook de eisen voor het huis zelf al van tevoren bepalen: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen.

Waarom huren in Leiderdorp

In Leiderdorp vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt of kan hebben in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen, en ook enkele MBO- en HBO-opleidingen zijn te vinden in de stad, maar dit is een beperkt aantal. In het naastgelegen Leiden is veel hoger onderwijs te vinden, waaronder een universiteit.

Qua bereikbaarheid zit je in Leiderdorp zeer centraal, met de auto bereik je Leiderdorp vanaf de A4 die recht door de gemeente loopt. Met het openbaar vervoer kun je ook goed reizen in en naar Leiderdorp. In Leiderdorp kun je reizen met bussen, er bevindt zich geen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Leiden Lammenschans, op ongeveer 5 minuten van Leiderdorp.

Leiderdorp is een mooie gemeente die centraal ligt in de Randstad maar wel een stuk rustiger is dan de grote steden. Het is de perfecte balans tussen de drukke stad en de rustige natuur. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Leiderdorp eruit kan zien. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Leiderdorp!

Vragen over huurwoningen in Leiderdorp

 • Kan ik per direct een woning huren in Leiderdorp?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Leiderdorp, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Leiderdorp die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Leiderdorp?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Leiderdorp. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Leiderdorp beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Leiderdorp?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Leiderdorp.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Leiderdorp beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Leiderdorp, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.