Huurwoningen in Noordwijk (4)

Over Noordwijk

Huurwoningen Noordwijk

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Noordwijk. Op Huurzone worden allerlei soorten woningen aangeboden, van rijtjeshuis tot studio. Niet alleen vindt je op Huurzone de beschikbare huurhuizen in Noordwijk, in dit artikel vertellen we je ook meer over de gemeente zelf en wat je er als inwoner allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken en voorzieningen die Noordwijk biedt aan haar inwoners!

Huurhuizen Noordwijk

Noordwijk is een dorp en gemeente in Zuid-Holland. Het dorp telt ongeveer 42.800 inwoners. Het dorp strekt uit langs de kust van de Noordzee. Noordwijk de gemeente bestaat uit vier kernen die zijn ontstaan nadat het dorp met de gemeente Noorderwijkhout is gefuseerd. Deze kernen zijn Noordwijk aan Zee, Noordwijk-Binnen, Noorderwijkhout en De Zilk. Ten eerste is er de kern Noordwijk aan Zee, een badplaats met een lange kuststrook. In Noordwijk Aan Zee was tot begin 19e eeuw visserij de belangrijkste bron van inkomsten. Geleidelijk is het dorp zich meer op toerisme gaan focussen en dat is nu de belangrijkste economische drijver. Per jaar overnachten er meer dan 1 miljoen mensen in Noordwijk aan Zee. Dan is er Noordwijk-Binnen, de oude kern van het dorp. Noordwijk-Binnen kenmerkt zich vooral door de bloembollenteelt. Samen met omliggende gemeenten vormt Noordwijk-Binnen de Bollenstreek. Noordwijkerhout is een voormalige gemeente en nu een kern van Noordwijk en De Zilk is ook een voormalige gemeente en nu een kern.

Noordwijk heeft een interessante geschiedenis met een paar opvallende gebeurtenissen. Noordwijk-Binnen ontstond als nederzetting voor vissers, ongeveer rond 1200. Noordwijk is ooit een stad met stadsrechten geweest, maar dat was maar van korte duur. In 1398 kreeg de plaats stadsrechten en in 1399 werden deze alweer ingetrokken omdat de aanvragers niet gerechtigd waren om stadsrechten te verzoeken. In 1429 werd Noordwijk tot bedevaartsoord verheven. Dit was ook geen permanente titel. In 1450 ontstond in Noordwijk een grote brand die de kerk verwoestte. In de 16e eeuw werd er een einde gemaakt aan Noordwijk als bedevaartsoord, de oorzaak was de Reformatie.

Bezienswaardigheden in Noordwijk

De meeste Nederlanders zullen bij Noordwijk vooral denken aan het strand en aan de Space Expo. Noordwijk ligt aan de 13 km lange duinenrij en daarom trekt het dorp veel toerisme, in de zomer maar ook in het najaar en de lente. Bovendien is in Noordwijk de ESTEC gevestigd, een Europees centrum voor ruimteonderzoek en technologie. Het bezoekerscentrum is de Space Expo, een permanente ruimtevaarttentoonstelling. Noordwijk heeft nog veel meer te bieden dan deze bezienswaardigheden waar ze landelijk bekend om staan.

Omdat Noordwijk een op toeristen gerichte gemeente is, worden er veel festiviteiten georganiseerd.Ieder jaar start in Noordwijk het Bloemencorso Bollenstreek dat naar Haarlem vertrekt, wat veel bekijks trekt. Het Schilderfestival Noordwijk wordt ieder jaar in juni georganiseerd, is er ieder jaar het zomerfestival Opera aan Zee en worden er meerdere kleine festivals georganiseerd door Poppodium Noordwijk zoals Jobpop en Tuinpop.

Omdat Noordwijk van het noord tot zuid vrijwel geheel aan de duinen grenst, zijn er veel activiteiten rondom het strand en de duinen die je kan ondernemen. In de zomer kun je zwemmen en zonnen aan het strand en wandelingen maken. Recht door Noordwijk loopt de Europese wandelroute E9, een route die langs de kustlijn van Portugal tot de Baltische staten loopt. Strandwandelingen zijn in de winter ook een leuke activiteiten als het niet te hard waait. In Noordwijk kan je ook wandelingen maken door een ander natuurpark dan de duinen. Natuurreservaat Kachelduin, De Blink en Het Langeveld liggen in en rondom Noordwijk.

Omdat Noordwijk vlakbij Den Haag, Leiden en Amsterdam ligt, kun je een dagtrip maken naar een van deze steden. Noordwijk heeft niet een grote winkelkern in de gemeente met grote kledingwinkels maar dit is geen probleem als je van winkelen houdt en geregeld een middagje wil gaan winkelen in je vrije tijd. Je bent vanuit Noordwijk snel in een van de omliggende steden waar wel uitstekende winkelcentra zijn, met de auto of met het openbaar vervoer.

Huurhuizen Noordwijk

Eerder is vermeldt dat Noordwijk uit vier kernen bestaat. Als je naar Noordwijk gaat verhuizen dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht te richten op één van de vier kernen of wijken. Noordwijk bestaat uit twee statistische wijken, Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. Deze wijken zijn opgedeeld in x buurten. De buurten zijn Dorpskern, Beeklaankwartier, Boerenburg en Grashoek, Estec, Dr. Mr. W. van den Berghstichting, Verspreide huizen Zuiden en Oosten, Villawijk-Zuid, De Noord, Sancta Maria en Verspreide huizen Langeveld. De inwonerstallen van deze wijken variëren van ongeveer 6000 tot 60 inwoners. De wijk met maar 60 inwoners is Sancta Maria en dit een bijzondere buurt, het is namelijk een landgoed. Hierop staat een paar losse villa’s en luxe appartementen in de grote gebouwen.

Waarom Huren in Noordwijk

Noordwijk is een dorp, maar heeft door het toerisme alle voorzieningen van een stad. Je hebt er geen uitgebreid winkelcentrum, maar er zijn genoeg alledaagse voorzieningen zoals supermarkten en horecagelegenheid zoals cafés en restaurants.

Het vervoer in Noordwijk is goed geregeld. Noordwijk is met de auto via de N206 en de A44 te bereiken. Ondanks dat het een klein dorp is, is het openbaar vervoer volop aanwezig. Dit is deels om de toeristen van en naar het dorp te leiden, maar natuurlijk ook handig voor de inwoners. Er is geen treinstation in het dorp, maar er rijden meerdere buslijnen. Deze bussen brengen je vanuit Noordwijk direct naar station Leiden Centraal of Den Haag Centraal. Er is ook een directe buslijn naar Schiphol.

In Noordwijk kun je heerlijk rustig wonen en je bent altijd dichtbij het strand. Er zijn verschillende buurten met gevarieerde woningen. Er zijn genoeg voorzieningen en in de zomer is er altijd wat leuks te doen. Kortom, huren in Noordwijk is een zeer goed idee. Kijk vooral verder op Huurzone voor het huidige aanbod!

Vragen over huurwoningen in Noordwijk

 • Kan ik per direct een woning huren in Noordwijk?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Noordwijk, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Noordwijk die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Noordwijk?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Noordwijk. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Noordwijk beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Noordwijk?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Noordwijk.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Noordwijk beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Noordwijk, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.