Huurwoningen in Emmen (6)

Over Emmen

Huurwoningen in Emmen

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Emmen, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je het aanbod woningen die te huur worden aangeboden in Emmen. Bovendien vindt je meer informatie over Emmen zelf in dit artikel, zodat je weet wat je als inwoner van het dorp allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Emmen, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Emmen, lees dan vooral verder!

Over Emmen

Emmen is een plats in de provincie Drenthe. Het is ook de grootste plaats in de gelijknamige gemeente Emmen. In gemeente Emmen liggen de kernen Emmen, Klazienaveen, Emmer-Compascuum, Erica, Nieuw-Amsterdam, Schoonebeek, Nieuw-Weerdinge, Zwartemeer, Veenoord, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Weiteveen, Nieuw-Schoonebeek en Roswinkel. Emmen is de grootste kern met 56.560 inwoners en Roswinkel de kleinste met 805 inwoners. In totaal heeft de gemeente zo’n 107.000 inwoners.

De plaats Emmen heeft een bijzondere opbouw die de ‘groene, open stad’ wordt genoemd, waarbij woonwijken op relatief grote afstand van elkaar en van de huidige kern worden gebouwd om landschappelijke gebieden te behouden. Dit zorgt voor een groen karakter waarbij de natuur volop aanwezig is.

In 1139 werden Emmen als eerste onder die naamsvermelding genoemd. Het is niet zeker waar de naam vandaan komt. Het kan de vlakte of het lage gebied betekenen, maar het is niet zeker of dit echt de oorsprong was van de naam, of dat het misschien ergens anders van is afgeleid. Het gebied werd al lang voor 1139 bewoond. Een grote indicator zijn de hunebedden, die aantonen dat er ongeveer vijfduizend jaar geleden al mensen woonden.

Bezienswaardigheden in Emmen

Als je als inwoner van Emmen wat leuks wil doen op je vrije dag, dan zul je de meeste levendigheid in het centrum vinden. Emmen heeft een gezellig centrum. Omdat Emmen een kleine plaats is, is het centrum niet zo heel groot, maar het heeft een knusse sfeer. Er zijn in het centrum verschillende winkels, cafés en restaurants gevestigd. Je kan al je boodschappen er vinden, maar het is geen groot winkelcentrum waar je jezelf uren kan vermaken.

Andere bezienswaardigheden in Emmen zijn Wildlands Adventure Zoo Emmen, een gethematiseerde dierentuin en het Veenpark, een openluchtmuseum waar je kan leren over de geschiedenis van Emmen en omgeving. Er zijn ook enkele kleine musea te vinden, zoals het FC Emmen museum, Museumboerderij en het AGA museum. Bovendien heeft Emmen een eigen bioscoop, theater en popzaal, waar je terecht kunt voor voorstellingen. In Emmen zelf en in de buurt van Emmen vindt je tot slot de hunebedden, die kenmerkend zijn voor de omgeving en die veel bekijks trekken.

In Emmen worden ieder jaar een paar grote evenementen gehouden. C’est la vie is een multicultureel straattheaterfestival, Gouden Pijl is een wielercriterium en muziekfestivals De Nacht van Emmen, Popronde, Hello Festival en Shanty & Season Festival zijn ook het bezoeken waard.

Huurhuizen in Emmen

Als je in Emmen wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken je geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen, en dit maakt de zoektocht een stuk gerichter. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. De gemeente Emmen bestaat uit 15 kernen die eerder zijn vernoemd en 17 buurten/buurtschappen.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Emmen en specifieke wensen hebt voor een woning, dan is het slim om eerst te bepalen wat precies de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het winkelcentrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een rustige wijk? En het bepalen van je eisen geldt ook voor de woning zelf: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben, wil je een tuin of balkon? Als je dit allemaal op een rijtje hebt gezet, kun je specifiek gaan zoeken.

Waarom huren in Emmen

In Emmen vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten, bakkers en drogisterijen. Er bevindt zich een ziekenhuis in de gemeente. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen gevestigd in Emmen. Er is één hogeschool gevestigd in Emmen, NHL Stenden. Voor jong en oud zijn er voorzieningen in het dorp te vinden.

De bereikbaarheid van je woonplaats is natuurlijk ook belangrijk. Belangrijke verkeersaders zijn de A37, E233, N34, N391 en N381. In de gemeente Emmen bevinden zich maar liefs drie stations: Emmen, Emmen Zuid en Nieuw Amsterdam. Al deze stations liggen aan de spoorlijn Zwolle - Emmen. Andere plaatsen die je rechtstreeks kan bereiken vanaf deze spoorlijn zijn onder andere Hardenberg, Ommen en Coevorden. Door de treinstations is de bereikbaarheid met de omliggende steden erg goed.

Emmen is een mooie gemeente om in te wonen, en heeft alle nodige voorzieningen. Door het kenmerk van de ‘groene, open stad’ is de gemeente ook nog heel groen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Emmen eruit kan zien. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Emmen!

Vragen over huurwoningen in Emmen

 • Kan ik per direct een woning huren in Emmen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Emmen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Emmen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Emmen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Emmen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Emmen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Emmen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Emmen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Emmen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Emmen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.