Huurwoningen in Assen (4)

Over Assen

Huurwoningen Assen

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Assen. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Assen. In dit artikel vertellen we je meer over Assen zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Assen!

Huurhuizen Assen

Assen is stad en gemeente in Drenthe, waar het tevens de hoofdstad van is. De gemeente telt ongeveer 67.900 inwoners. De gemeente Assen bestaat uit de stad Assen en de dorpen Witten, Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, Vries, Zeijerveen en Zeijerveld. De stad Assen ligt in een zogenaamd esdorpenlandschap, een dorpsvorm die is ontstaan in de middeleeuwen aan de rand van zandgronden in Nederland.

Het nonnenklosster Maria in Campis werd in 1259 verplaatst naar een dekzandrug, waar nu het huidige centrum van Assen ligt. Met de komst van het klooster werden al straten aangelegd en singels gegraven. Het klooster werd in 1602 al weer opgeheven, maar er ontstond in de zeventiende eeuw een nederzetting rondom die singels die waren gegraven met de komst van het klooster. In 1807 werd Assen een zelfstandige gemeente en in 1809 een stad. Na 1900 ontwikkelde Assen zich ontzettend snel. In de periode van de Tweede Wereldoorlog groeide de werkgelegenheid enorm en daarmee ook het inwonersaantal, dat verdubbelde na 1945. Er zijn daarna nog veel uitbreidingen geweest om te zorgen dat de stad deze groei in inwonersaantal kon bijhouden.

Bezienswaardigheden in Assen

Als inwoner van Assen wil je natuurlijk weten wat er in je vrije tijd allemaal te doen valt. Assen is een middelgrote stad dus het centrum is ruim en er is veel te doen en vindt je er onder andere een bioscoop, theater en podium waar regelmatig wordt opgetreden. Als je wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de stad terecht voor leuke activiteiten. Assen heeft één centrum in de historische binnenstad waar je het grootste winkelaanbod en horecagelegenheden vindt. Het Warenhuis Vanderveen en het overdekte winkelcentrum Triade zijn twee van de grootste winkelcentra. Omdat Assen bestaat uit meerdere gemeenten, zijn er ook kleinere winkelcentra verspreidt door de rest van de gemeentes, waarvan een deel overdekt is.

Omdat Assen de hoofdstad van Drenthe is, is er veel te zien en beleven in het centrum. Er zijn meerdere belangrijke monumenten en gebouwen te vinden, die in de geschiedenis belangrijk waren en het bekijken waar zijn. In de stad zijn 4 musea te vinden: het Draaiorgelmuseum, Drents Museum, Stoottroepenmuseum en DeFKa (voorheen het Stedelijk Museum voor Hedendaagse kunst).

Er worden ook veel evenementen georganiseerd in de stad. Een paar van de bekendste zijn TT Assen, Internationaal Filmfestival Assen, het Bevrijdingsfestival Assen, Gamma Racing Dag en de Asser Bluesdagen.

Huis huren in Assen

Als je in Assen wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Assen is opgedeeld negen wijken: Assen-Centum, Assen-Oost, Lariks, Noorderpark, Pittelo, Assen-West, Peelo, Marsdijk en Kloosterveen. Sommige van deze wijken zijn vernoemd naar de dorpen waarin ze liggen, die samen de gemeente Assen vormen.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Assen en specifieke wensen hebt voor een woning, dan is het slim om eerst te bepalen wat precies de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? En het bepalen van je eisen geldt ook voor de woning zelf: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben, wil je een tuin of balkon? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen, en dit maakt de zoektocht een stuk gerichter.

Waarom huren in Assen

In Assen vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er is geen hoger onderwijs in Assen maar omdat het midden in de Randstad gelegen is hoger onderwijs altijd in de buurt. Voor jong en oud zijn er voorzieningen in de gemeente te vinden.

De bereikbaarheid van je woonplaats is natuurlijk ook belangrijk. Met de auto kan je Assen bereiken via de A28 vanaf Groningen of Utrecht en via de N33 kun je reizen naar Veendam, Delfzijl en Eemshaven. Assen kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. Assen heeft een eigen treinstation aan de spoorlijn Zwolle - Groningen. Hiermee heeft Assen een rechtstreekse treinverbinding met Zwolle en Groningen, en ook met Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Assen is een mooie gemeente waar je mooi groen en rustig woont en ook in het centrum van een stad bent. De balans tussen rustig leven en toch in het middelpunt van de drukte zijn is in Assen goed uitgevoerd. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Assen eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Assen!

Vragen over huurwoningen in Assen

 • Kan ik per direct een woning huren in Assen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Assen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Assen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Assen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Assen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Assen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Assen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Assen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Assen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Assen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.