Huurwoningen in Middelburg

20 woningen
Woonhuis in Middelburg

Woonhuis in Middelburg met 2 kamers

Middelburg, Zeeland

50 m2

2

41 minuten geleden gecontroleerd
€ 675,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 4 kamers

Middelburg, Zeeland

78 m2

4

43 minuten geleden gecontroleerd
€ 694,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 2 kamers

Middelburg, Zeeland

65 m2

2

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 725,00 / maand
Bekijken
Kamer in Middelburg

Kamer in Middelburg

Middelburg, Zeeland

20 m2

1

38 minuten geleden gecontroleerd
€ 750,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 3 kamers

Middelburg, Zeeland

74 m2

3

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 775,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 2 kamers

Middelburg, Zeeland

44 m2

2

42 minuten geleden gecontroleerd
€ 850,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 2 kamers

Middelburg, Zeeland

70 m2

2

39 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.025,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 2 kamers

Middelburg, Zeeland

70 m2

2

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.085,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Middelburg

Woonhuis in Middelburg met 3 kamers

Middelburg, Zeeland

74 m2

3

39 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.095,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Middelburg

Woonhuis in Middelburg met 3 kamers

Middelburg, Zeeland

74 m2

3

34 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.095,00 / maand
Bekijken
Appartement in Middelburg

Appartement in Middelburg met 3 kamers

Middelburg, Zeeland

96 m2

3

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.150,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Middelburg

Woonhuis in Middelburg met 5 kamers

Middelburg, Zeeland

110 m2

5

3 uur geleden gecontroleerd
€ 1.195,00 / maand
Bekijken

Over Middelburg

Huurwoningen Middelburg

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Middelburg. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Middelburg. In dit artikel vertellen we je meer over Middelburg zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Middelburg!

Huurhuizen Middelburg

Middelburg is de hoofdstad en een gemeente in de provincie Zeeland. De stad telt ongeveer 42.000 inwoners en de gemeente zo’n 48.000 inwoners. Op Terneuzen na is het de grootste gemeente van provincie Zeeland. Middelburg is een oude stad die op het voormalige eiland Walcheren ligt. Middelburg is ontstaan rond het midden van de negende eeuw, dus op Walcheren. Het ontstaan van de stad ontstond met een burcht, die waarschijnlijk als verdediging tegen de Vikingen was bedoeld, maar dat is niet zeker. In de tiende eeuw ontstond rond de burcht een agrarisch nederzetting, en dat is het begin van de stad. Sindsdien is de stad gegroeide tot de volwaardige stad die het nu is. Dit gebeurde echter niet zonder tegenslagen, zoals de grote stadsbranden in 1432 en 1492 waardoor stukken steden opnieuw zijn gebouwd en waardoor een groot deel van de architectuur overging van hout op stenen. Ook in de Tweede Wereldoorlog heeft de stad het te verduren gehad en zijn meerdere panden verwoest of uitgebrand door bombardementen. Bij deze bombardementen zijn veel historische gebouwen zwaar beschadigd of compleet verloren gegaan. De stad kent dus een rijke geschiedenis met hoogtepunten maar ook dieptepunten.

Bezienswaardigheden in Middelburg

In Middelburg valt veel te zien en beleven, voor bewoners en toeristen. In het grote centrum van Middelburg zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden gevestigd. Er zijn verschillende winkels in de stad gevestigd waar je een middagje kan shoppen. In het centrum vindt modewinkels van grote ketens en ook kleinere exclusieve winkels. Er zijn in het centrum veel eet- en drinkgelegenheden waar je lekker wat kan ontbijten, lunchen, dineren of een drankje kan doen.

Er zijn meerdere bezienswaardigheden in het centrum. Er zijn veel historische gebouwen verwoest in de tweede wereldoorlog, maar gelukkig staan er ook nog wel in hun orginele staat. Een stadswandeling maken door de binnenstad is op een dag met goed weer ook een goed idee. De stad is een beschermd stadsgezicht. Er zijn veel monumenten te bekijken. Een paar van de belangrijke bezienswaardigheden en monumenten zijn de Abdij van Middelburg, een hoge toren, en de aangrenzende Nieuwe Kerk en Koorkerk, die voor de inwoners het symbool van Middelburg is. De Synagoge, de Herenhuizen langs de Kaaien en de Hofjes Onder De Toren.

In Middelburg zijn veel leuke activiteiten te beleven die je als inwoner bijvoorbeeld op een vrije dag kan doen. Er is een bioscoop, theater, escaperooms, Mini Mundi en meerdere musea. Zo zijn er het Zeeuws Museum waar je alle geschiedenis van Zeeland kan vinden, een Chocolade Museum en de Vleeshal, een museum voor moderne kunst.

Als je van natuur houdt, dan woon je in Middelburg op een goede locatie. Er zijn stadsparken in de stad, maar als je van meer open natuur houdt dan kun je natuurlijk naar de zee. Middelburg ligt in het midden van Walcheren maar je bent zo aan de kust, met een korte fietstocht van 30 minuten of autorit. Je kan dan lekker uitwaaien en in de zomer verkoeling zoeken.

Huis huren in Middelburg

Als je in Middelburg wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Middelburg is opgedeeld in elf wijken. Deze wijken zijn Binnenstad, Dauwendaele, Griffioen, Klarenbeek, Mortiere, Nieuw Middelburg, ’t Zand, Zuid, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joostland en Sint Laurens. De wijken zijn allemaal opgedeeld in ongeveer meerdere wijken.

Als je in Middelburg wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Middelburg

In Middelburg vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Hoger onderwijs is niet in Middelburg te vinden, maar wel in Utrecht.

Qua bereikbaarheid zit je in Middelburg ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A58 en N57. Middelburg is met het openbaar vervoer goed te bereiken via het centrale treinstation dat directe verbindingen heeft met de randstad. Er gaat bijvoorbeeld een intercity van Middelburg naar Amsterdam Centraal via Rotterdam, Leiden en Den Haag. De stad ligt ook aan spoorlijn Roosendaal – Vlissingen die Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom met Roosendaal verbindt.

Middelburg is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Middelburg eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Middelburg!

Vragen over huurwoningen in Middelburg

  • Kan ik per direct een woning huren in Middelburg?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Middelburg, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Middelburg die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Middelburg?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Middelburg. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Middelburg beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Middelburg?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Middelburg.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Middelburg beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Middelburg, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.