Huurwoningen in Zeeland

98 woningen
kamer in Vlissingen

1 kamer kamer in Vlissingen

Vlissingen, Zeeland

24 m2

1

€ 335,00
23 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Vlissingen

9 kamer appartement in Vlissingen

Vlissingen, Zeeland

10 m2

9

€ 405,00
35 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Goes

1 kamer kamer in Goes

Goes, Zeeland

9 m2

1

€ 475,00
45 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Middelburg

4 kamer woonhuis in Middelburg

Middelburg, Zeeland

75 m2

4

€ 505,00
41 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
studio in Terhole

2 kamer studio in Terhole

Terhole, Zeeland

44 m2

2

€ 650,00
44 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Axel

3 kamer appartement in Axel

Axel, Zeeland

70 m2

3

€ 690,00
28 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Middelburg

3 kamer appartement in Middelburg

Middelburg, Zeeland

74 m2

3

€ 700,00
42 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Middelburg

1 kamer kamer in Middelburg

Middelburg, Zeeland

250 m2

1

€ 750,00
23 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Vlissingen

2 kamer appartement in Vlissingen

Vlissingen, Zeeland

42 m2

2

€ 750,00
31 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Goes

1 kamer kamer in Goes

Goes, Zeeland

22 m2

1

€ 750,00
23 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Sluiskil

4 kamer woonhuis in Sluiskil

Sluiskil, Zeeland

80 m2

4

€ 750,00
30 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Vlissingen

3 kamer appartement in Vlissingen

Vlissingen, Zeeland

66 m2

3

€ 795,00
44 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Zeeland

Huurwoningen Zeeland

Lekker wat speurwerk aan het verrichten op onze website? Goed bezig, want speciaal voor jou hebben we een selectie van de mooiste huurwoningen op een rijtje gezet. Je wilt graag in Zeeland gaan wonen? Dat klinkt voor ons als een uiterst goede beslissing! Maar wat weet jij eigenlijk van deze mooie provincie? Ben je al op de hoogte van de meest relevante informatie over zaken die er echt toe doen wanneer je in Zeeland gaat wonen? En in hoeverre ken je de leuke feitjes over Zeeland? Lees vooral verder en je komt hier snel genoeg achter!

Huurhuizen Zeeland

Zeeland is voornamelijk een provincie waar je veel gezelligheid aantreft en zeker ook lekker tot rust kunt komen. De naam verraadt het natuurlijk al: Zeeland = veel zee! Nu is “veel” behoorlijk relatief: door hoeveel vierkante kilometer water ben je precies omringd wanneer je in Zeeland gaat wonen? Hier volgt het antwoord: door maar liefst 1.146,76 vierkante kilometer! (Even ter vergelijking: Zeeland bestaat uit 1.787,13 vierkante kilometer land).

Het bestuurlijk centrum van deze provincie bevindt zich in het zuidelijkste gedeelte van Zeeland, namelijk in Zeeuws-Vlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen is erg populair om zijn heerlijke stranden. En die stranden zijn er genoeg te vinden. Het is namelijk omgeven door zowel de Westerschelde als de Noordzee. Dus: heb je zin om een lekker dagje te zonnen op het strand of om te genieten van prachtige natuur tijdens een fiets- of wandeltocht door de duinen? Ga dan vooral naar Zeeuws-Vlaanderen! Een extra leuke tip: je kunt aan de kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen op zoek gaan naar 40 miljoen jaar oude haaientanden.

Huis huren in Zeeland: de tradities

Je kent ze vast wel: de Zeeuwse klederdrachten. Tot halverwege de vorige eeuw werden ze nog regelmatig gedragen in Zeeland. Vandaar dat er veel museums in Zeeland te vinden zijn waar je je een duidelijk beeld kan vormen bij hoe de mensen er vroeger in Zeeland bij liepen. Wat zeg je? Loop je liever zelf ook even in klederdracht? Dat kan! Er zijn veel fotografen in Zeeland te vinden die je maar al te graag vastleggen in Zeeuwse klederdracht. Een feitje: Wist je dat er onderscheid gemaakt wordt in verschillende soorten drachten, zoals zondagse dracht, werkkleding en rouwdracht? Sterker nog: ieder eiland had zelfs zijn eigen klederdracht! En hé… als je in Zeeland woont, vergeet dan zeker niet om Zeeuwse boterbabbellaars in te slaan: heerlijk! Deze snoepjes bestaan uit boter, suiker, azijn, water en een snufje zout. En als er visite langskomt voor een kopje koffie dan mogen de Zeeuwse bolussen zeker niet ontbreken. Dit zijn heerlijk zoete koffiebroodjes, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Zeeland.

De groep dialecten die in Zeeland gesproken wordt, wordt “Het Zeeuws” genoemd. Dit is de overgangstaal tussen het Hollands en het West-Vlaams. Dus… Als ik zeg “Viere petootten”, weet je dan wat ik hiermee bedoel? Inderdaad: vier aardappelen. (aard)Appel eitje toch?;) Een feitje: Iedere streek heeft zijn eigen dialect en opvallend is dat in Zeeuws-Vlaanderen dialecten worden gesproken die sterk van het Zeeuws afwijken.

Een woning huren in Zeeland: de bereikbaarheid

Een vraag die bij velen rijst wanneer er wordt nagedacht over het wonen in Zeeland is: Hoe zit het precies met de infrastructuur in Zeeland? Het antwoord hierop is fijn om te horen: de provincie hecht veel waarde aan een goede infrastructuur. Zo zet ze zich met volle overgave in voor de aanleg en het onderhoud van provinciale wegen (400 km), naastgelegen parallelwegen (106 km) en fietspaden (281 km). Extra aandacht wordt er besteed aan de verkeersveiligheid in Zeeland. Zo wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt tegen gladheid: op alle doorgaande wegen wordt er gestrooid wanneer nodig. Twee belangrijke tunnels in Zeeland zijn de Sluiskiltunnel en de Westerscheldetunnel. Door de komst van deze tunnels is de bereikbaarheid in de provincie vele malen verbeterd. Het busvervoer wordt goed geregeld door Connexxion. Er zijn plekken waar het busvervoer is verdwenen, maar maak je hier vooral niet druk om: waar de bus niet bereikbaar is wordt door de provincie namelijk de haltetaxi aangeboden. :) Verder worden er 18 buurtbussen ingezet, waarin je gewoon gebruik kunt maken van je ov-chipkaart. Er is bovendien een veerdienst over de Westerschelde tussen Breskens en Vlissingen. Extra fijn: scholieren kunnen deze overtocht met korting maken. Fijn dus voor de leergierige onder ons!

De natuurliefhebbers zullen in deze mooie provincie ook zeker niks te klagen hebben. Provincie Zeeland zet namelijk alles op alles om de prachtige Zeeuwse natuur te behouden. Dus: wil je graag dagenlang turen in de verte om zeehonden te zien? Of wil je liever snorkelen in de Oosterschelde om sepia’s te spotten? Provincie Zeeland doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je hier nog jaren lang van kan blijven genieten! Wat precies de natuurgebieden in Zeeland zijn waar je echt móet zijn geweest? In het gebied waar de Maas, de Rijn en de Schelde zich vertakken voordat ze de Noordzee bereiken kun je op zoek gaan naar de bruinvis, de zeehond, de sepia en de inktvis. Verder is het erg leuk om, begeleid door een gids, een rondje door het Verdronken Land van Saeftinge of de Prunje te maken. En van een heerlijke wandeling door natuurgebied het Zwin zul je ook zeker geen spijt krijgen!

Woning huren in Zeeland: de bezienswaardigheden

Wat precies de populaire bezienswaardigheden in Zeeland zijn? Ten eerste is het aan te raden om een dagje weg te gaan naar een van de volgende steden: Middelburg – Zierikzee - Domburg – Vlissingen – Goes – Renesse. Een leuk weetje over Middelburg is dat hier jaarlijks het NK Tegenwindfietsen wordt gehouden, waarbij de deelnemers op een gewone fiets met terugtraprem over de kering van 8,5 kilometer lang moeten fietsen, vol tegen de wind in. Verder is Middelburg de hoofdstad van Nederland van de slavenhandel. Middelburg speelde in de zeventiende en achttiende eeuw namelijk een belangrijke rol in de slavenhandel. Hier zijn veel sporen van nagelaten en waar je in Middelburg ook zeker niet omheen kan is het symbool van Middelburg: De Lange Jan, een toren van 91 meter hoog. Mocht je het leuk vinden om iets actiefs te ondernemen : deze toren is tot de helft te beklimmen!

Verder is het erg leuk en interessant om de Deltawerken te bezichtigen. Dit is een verdedigingssysteem dat is ontwikkeld tegen al het water waardoor Zeeland omringd is. In 1953 is namelijk een groot stuk van Zeeland onder water gelopen, wat tot veel schade heeft geleid. Verder zijn er in het Delta gebied honderden kilometers fiets- en wandelpaden en meerdere musea te vinden. Klinkt als een super dagje uit, toch?:) Ook is het onwijs leuk om langs te gaan bij het Deltapark “Neeltje Jans”, wat onderdeel is van de Oosterscheldekering. Het is een informatie-en attractiepark over de Deltawerken. Je kunt bijvoorbeeld een rondje mee op de rondvaartboot of genieten van gave zeehondenshows!