Huurwoningen in Weesp (3)

Over Weesp

Huurwoningen Weesp

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Weesp. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Weesp. In dit artikel vertellen we je meer over Weesp zelf en wat de stad te bieden heeft voor inwoners. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Weesp!

Huurhuizen Weesp

Weesp is een stad en gemeente in Noord-Holland, gelegen tussen Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht. De gemeente telt bijna 20.000 inwoners. De stad ligt enorm centraal in de randstad. Het grenst aan Amsterdam en ligt ook niet ver van Utrecht. Dit maakt van Weesp, ondanks dat het een relatief kleine stad is, een ideale woonplaats voor mensen die dicht bij de randstad willen wonen (zoals forenzen) maar ook van rust houden. Weesp is de hoofdplaats van gelijknamige gemeente Weesp, waar ook kernen De Horn en Uitermeer onder vallen.

Weesp is een oude nederzetting, die al in de zesde eeuw voor Christus werd bewoond. Lange tijd was het een kleine nederzetting. Weesp kreeg in 1355 stadrechten en groeide in de volgende eeuw tot een belangrijke vestigingsstad in de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie. In die tijd waren jenever, bier en cacao belangrijke economische drijfveren. Het schone water uit de Vecht zorgde ervoor dat in Weesp een grote bierbrouw-industrie kon ontstaan.

Bezienswaardigheden in Weesp

Als je als inwoner van Weesp wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in het centrum van de stad terecht. Er zijn verschillende winkels in het centrum gevestigd. Je vindt er de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Er zijn ook veel eet- en drinkgelegenheden te vinden in het centrum waar je wat kan lunchen, dineren of een drankje kan doen. Bovendien vindt je in het centrum ook de typische locaties waar je naar toe kan gaan voor amusement, zoals een bioscoop en een theater waar regelmatig voorstellingen draaien.

Als je als inwoner meer over de geschiedenis van de stad en omgeving te weten wil komen, dan kun je op meerdere plekken informatie vinden. In Weesp is veel terug te zien van het oude bestaan. De stad heeft een historische binnenstad met ruim 200 monumenten en is een beschermd stadsgezicht. Er zijn nog steeds meerdere vestigingswerken te bewonderen die in de tijd van de Hollandse Waterlinie zijn gebouwd. In het Museum Weesp kun je meer te weten komen over Weesp en de geschiedenis ervan.

Omdat Weesp vlakbij Amsterdam ligt, kun je ook een middagje of dagje naar Amsterdam (of een andere grote stad in Noord-Holland, zoals Utrecht) als je bent uitgekeken op het centrum en de activiteiten van Weesp of een keer een dagje weg wil. Met het openbaar vervoer en met de auto is Amsterdam vanuit Weesp snel te bereiken en in Amsterdam is ook veel te doen en te zien.

Huis huren in Weesp

Als je in Weesp wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Weesp is opgedeeld in acht wijken: Centrum, Plan Zuid, Plan Noord, Hogewey, Aertsveld, Verspreide Huizen Aetsveldsepolder, Verspreide Huizen Vechtoever en Bleoemendalerpolder.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Weesp en specifieke wensen hebt voor een woning, dan is het slim om eerst te bepalen wat precies de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? En het bepalen van je eisen geldt ook voor de woning zelf: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben, wil je een tuin of balkon? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen, en dit maakt de zoektocht een stuk gerichter.

Waarom huren in Weesp

In Weesp vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er bevinden zich ook scholen met mbo- en hbo-opleidingen in Weesp, en vlakbij in Eindhoven zijn ook veel hogere scholen.

Qua bereikbaarheid zit je in Weesp goed. Omdat de stad midden in de randstad ligt ben je zo in een van de omliggende steden. Met de auto kan je de stad bereiken via de N236 en de A9. Weesp kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. Weesp heeft een station en dat ligt aan de spoorlijn Amsterdam – Amersfoort waarmee je met een directe verbinding onder andere naar Amsterdam (RAI, Zuid, Airport, Centraal), Utrecht, Zwolle en Almere reist.

Weesp is een mooie gemeente die centraal in de randstad ligt en waar je mooi kan wonen. In Weesp woon je in een rustige stad die wel midden in het werkend hart van Nederland ligt. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Weesp eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Weesp!

Vragen over huurwoningen in Weesp

 • Kan ik per direct een woning huren in Weesp?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Weesp, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Weesp die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Weesp?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Weesp. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Weesp beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Weesp?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Weesp.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Weesp beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Weesp, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.