Huurwoningen in Bussum (21)

Kamer in Bussum

Kamer in Bussum

Bussum, Noord-Holland

14 m2

1

28 minuten geleden gecontroleerd
€ 350,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum

Bussum, Noord-Holland

15 m2

1

26 minuten geleden gecontroleerd
€ 400,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 3 kamers

Bussum, Noord-Holland

87 m2

3

29 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.250,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 3 kamers

Bussum, Noord-Holland

92 m2

3

29 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.550,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 4 kamers

Bussum, Noord-Holland

95 m2

4

27 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.650,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Bussum

Woonhuis in Bussum met 4 kamers

Bussum, Noord-Holland

98 m2

4

24 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.950,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 3 kamers

Bussum, Noord-Holland

114 m2

3

29 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.995,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 4 kamers

Bussum, Noord-Holland

148 m2

4

27 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.000,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Bussum

Woonhuis in Bussum met 4 kamers

Bussum, Noord-Holland

148 m2

4

1

20 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.000,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 2 kamers

Bussum, Noord-Holland

77 m2

2

31 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.300,00 / maand
Bekijken
Appartement in Bussum

Appartement in Bussum met 4 kamers

Bussum, Noord-Holland

124 m2

4

27 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.350,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Bussum

Woonhuis in Bussum met 6 kamers

Bussum, Noord-Holland

124 m2

6

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.400,00 / maand
Bekijken

Over Bussum

Huurwoningen Bussum

Als je interesse hebt in het huren van een woning in Bussum, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op Huurzone kun je allerlei soorten huizen huren, je vindt een breed aanbod van de beschikbare woningen. Of je nou op zoek bent naar een studio, rijtjeshuis of appartement, als het te huur wordt aangeboden dan kun je het vinden op Huurzone.nl! Als je meer informatie wil over de Bussum zelf en handig informatie over de stad speciaal voor inwoners, lees dan vooral verder.

Huurhuizen Bussum

Bussum is een plaats in Noord-Holland. Tot 2016 was Bussen de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. Tegenwoordig bestaat deze gemeente niet meer maar is Bussum hoofdplaats van de gemeente Gooise Meren. Bussum ligt in het welbekende Gooi. Vergeleken met andere plaatsen in Gooi, neemt Bussum een middenpositie in. Het gemiddelde inkomen ligt niet zo hoog als in Blaricum, Laren en Naarden maar wel hoger dan dat in Hilversum en Huizen.

Bussum is voor lange tijd een klein, onbekend dorpje geweest. De ontwikkeling van het dorpje kwam pas echt op gang in 1874 toen er een spoorlijn werd geopend vanuit Amsterdam en er een station werd geopend in Bussum genaamd Naarden-Bussum. Vanaf toen zijn rijkere Amsterdammers zich gaan vestigen in het rustige dorp, om op een rustige plek te kunnen wonen en toch in Amsterdam te kunnen blijven werken. Een van de families die vanuit Amsterdam naar Bussum verhuisde was de familie Dreesmann van het welbekende warenhuis Vroom & Dreesmann. Deze familie gaf een grote schenking voor de bouw van de kerk in Bussum.

In de Eerste en Tweede Wereldoorlog speelde Bussum een significante rol. In de Eerste Wereldoorlog herbergde Bussum meer dan duizend Belgische vluchtelingen omdat de in Bussum gevestigde Zeeuw Van Dishoeck zich verbonden voelde met België. In de Tweede Wereldoorlog speelde Bussum een grote rol omdat het een grote Joodse gemeenschap had door de ligging van Bussum tussen Amsterdam en Hilversum, twee Joodse gemeenten.

Bezienswaardigheden in Bussum

Als je eenmaal in Bussum bent gevestigd, wil je in je vrije tijd natuurlijk leuke activiteiten ondernemen. Bussum heeft een knus centrum. Het is niet zo groot als omliggende gemeenten zoals Hilversum en Amsterdam, maar je vindt er wel de grote winkelketens waar je terecht kan voor al je boodschappen en er zijn genoeg restaurants en om lekker te lunchen, avondeten of om een drankje te doen. Bovendien zijn er meerdere plaatsen waar je je een middagje goed kan vermaken. Zo zijn er de bioscoop en een het theater en poppodium waar regelmatig voorstellingen draaien.

Er zijn in Bussum enkele bezienswaardigheden te bewonderen. Een daarvan is de kerk die is gebouwd met de donatie van Vroom & Dreesman. Deze kerk, de Sint-Vitruskerk, is inmiddels geen kerk meer maar een appartementencomplex, die wel de monumentenstatus behoudt. Andere kerken in het dorp zijn ook bezienswaardigheden. In Bussum zijn resten te vinden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waaronder een gerestaureerde fortificatie.

Als je bent uitgekeken in Bussum voor het weekend of een keer ergens anders naar toe wil, dan woon je in Bussum op een ideale plek tussen twee grote steden. Hilversum en Amsterdam zijn beide grote steden waar veel te doen is. Naar een van deze omliggende steden reizen is zo gepiept. In de omgeving van Bussum vindt je ook enorm veel natuur, Bussum ligt in een erg natuurrijke omgeving.

Huis huren in Bussum

Als je in Bussum wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Bussum is opgedeeld in zeven wijken: Oude Dorp, Het Spiegel, Brediuskwartier, Bussum-Zuid, Westereng, Oostereng en Franse Kamp. Het Spiegel en Brediuskwartier zijn beschermd dorpsgezicht.

Als je in Bussum wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij een station of misschien het liefste in een groene wijk? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Wil je graag een tuin of neem je genoegen met een balkon? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Bussum

Als inwoner van Bussum ben je van alle gemakken voorzien en woon je in een mooie plaats. Je vindt er alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er is een ziekenhuis in de buurt. Er bevinden zich meerdere sportclubs en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen zijn er basisscholen en middelbare scholen. De oudere studenten kunnen doorstuderen in een van de naastgelegen steden. Door het groene karakter van de gemeente is het een erg geschikte woonplaats voor gezinnen.

Als je in Bussum woont, wil je natuurlijk dat je snel naar je werk kan en naar andere plaatsen. Door de nabijheid van grote steden Amsterdam en Hilversum is er meer dan genoeg werkgelegenheid in de omgeving die bovendien goed te bereiken is. Met de auto is Bussum goed te bereiken vanaf de A1 en N236. Ook met het openbaar vervoer is Bussum goed te bereiken via station Naarden-Bussum en Bussum Zuid.

Bussum is een mooie gemeente met een groen karakter waar waar je mooi en rustig kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Bussum eruit kan zien voor inwoners van de gemeente. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Bussum!

Vragen over huurwoningen in Bussum

 • Kan ik per direct een woning huren in Bussum?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Bussum, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Bussum die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Bussum?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Bussum. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Bussum beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Bussum?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Bussum.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Bussum beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Bussum, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.