Huurwoningen in Vlissingen (5)

Over Vlissingen

Huurwoningen Vlissingen

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Vlissingen. Op Huurzone worden allerlei soorten woningen aangeboden, van rijtjeshuizen tot appartementen. Niet alleen vindt je op Huurzone de huurhuizen in Vlissingen die op dit moment beschikbaar zijn, in dit artikel vertellen we je ook meer over de gemeente zelf en wat je er als inwoner allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken en voorzieningen die Vlissingen biedt aan de inwoners!

Huurhuizen Vlissingen

Vlissingen is een stad en gemeente een Zeeland. De stad ligt aan de noordzijde van de Westerschelde. De stad heeft ongeveer 33.000 inwoners en de gemeente heeft in totaal ongeveer 44.000 inwoners. Bij de gemeente Vlissingen horen ook de plaatsen Oost-Souburg, West-Souburg en Ritthem. Vlissingen vormt samen met Middelburg een samenhangend stedelijk gebied dat in totaal 93.000 inwoners telt.

Vlissingen kent een lange geschiedenis door de strategische ligging en is door de jaren heen in handen van veel verschillende landen geweest. De stad is onder andere onderdeel geweest van de Habsburgse Nederlanden, Spaanse Nederlanden, Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Bataafse Republiek en het Koninkrijk Holland maar ook van Engeland, Spanje, en het eerste Franse Keizerrijk.

Scheepvaart en scheepsbouw zijn altijd van grote betekenis geweest voor Vlissingen. In de loop van de jaren is scheepswerf de Schelde, het grootste scheepswerfbedrijf van Nederland, veel gegroeid. De groei ging zo hard dat zelfs een deel van de binnenstad is gesloopt om grotere fabriekshallen voor de scheepwerf te kunnen bouwen. Toen het bedrijf zich herplaatste naar buiten de binnenstad, stond een stuk van de binnenstad leeg. Door de gemeente is daar een gehele nieuwbouwwijk Scheldekwartier gebouwd. Dit ging niet zonder slag of stoot toen de bouw een probleem werd door de kredietcrisis. Vlissingen kwam dichtbij de financiële afgrond. Inmiddels is de ontwikkeling van het Scheldekwartier uit het dal.

Bezienswaardigheden in Vlissingen

In Vlissingen valt veel te zien en beleven, voor bewoners van de stad en voor toeristen. In het grote centrum van Vlissingen zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden gevestigd. Er zijn verschillende winkels in de stad gevestigd waar je een middagje kan shoppen. In het centrum van Vlissingen vindt je modewinkels van grote ketens en kleine boetieks. Er zijn veel eet- en drinkgelegenheden waar je lekker wat kan lunchen, dineren of een drankje kan doen en er is een uitgaansgebied. In de zomer is er veel te beleven in het centrum omdat de stad voor een groot deel op toerisme draait.

Vlissingen heeft een rijk geschiedenis door de vele eigenaren en de strategische ligging. In het oude centrum zijn zo’n 300 monumenten te vinden waardoor de stad de 30e monumentenstad van Nederland is. Bovendien heeft de stad een maritiem karakter door de ligging aan de Westerschelde en het scheepvaartverkeer wat langs de stad komt. Dit zorgt ervoor dat de stad een maritiem karakter heeft en het vaak gezellig druk is. Een paar van de bijzondere bouwwerken in de stad zijn het Beeldenhuis, het Cornelia Quackshofje, Fort Rammekens, de Gevangentoren en de Joodse begraafplaatsen. Bovendien meren er dagelijks meerdere boten aan de haven van Vlissingen, dus ook hier kijk je je ogen uit.

Als je een fan bent van de natuur dan zit je in Vlissingen helemaal goed, de stad ligt natuurlijk aan het strand. Er zijn in Vlissingen meerdere stranden te vinden. Het bekendste strand van de stad is het Badstrand, maar er zijn nog meer stranden zoals het Nollestrand en Uncle Beach.

Zoals gezegd worden er in Vlissingen veel evenementen georganiseerd, vooral in de zomer wanneer er veel toeristen zijn. Deze evenementen zijn niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor de inwoners van de stad. Zo wordt er ieder jaar het bevrijdingsfestival georganiseerd in mei, en het filmfestival Film by the Sea keert ook ieder jaar weer terug in september. Andere kleine festivals zijn Straatfestival, Smail Sail, Highland games en Groove to Chill.

Huurhuizen Vlissingen

Als je in Vlissingen wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Als je van tevoren een overzicht hebt van de kenmerken per wijk, kun je makkelijk filteren welke wijken geschikt zouden zijn voor jou en welke niet. Iedere wijk heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken. Vlissingen is opgedeeld in acht wijken en heeft een groot aantal buurten. Er vallen ook meerdere dorpen en buitenplaatsen onder de gemeente Vlissingen.

Als je in Vlissingen wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen of meer naar de natuur toe? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom Huren in Vlissingen

In Vlissingen vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen verspreid door de stad want er zijn meerdere winkelcentra. Als sportliefhebber zit je helemaal goed in Vlissingen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor kinderen is Vlissingen ook een fijne stad om te wonen. Er zijn basisscholen en middelbare scholen in Vlissingen en er is veel te beleven voor kinderen. Heel Zeeland is over het algemeen een rustige provincie, en Vlissingen is geen uitzondering.

Qua bereikbaarheid zit je in Vlissingen ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A58, de belangrijkste snelweg van Zeeland die Zeeland met Noord-Brabant verbindt. Vlissingen is met het openbaar vervoer te bereiken via station Vlissingen Centraal en station Vlissingen Souburg. Station Vlissingen Centraal is het eindpunt van de Zeeuwse lijn een intercity- en sprinterstation. Er is een snelle verbinding met de randstad en de trein vanuit Vlissingen rijdt rechtstreeks naar Rotterdam, Den Haag, Schiphol en Amsterdam.

Vlissingen is een rustige stad waar veel te beleven is, vooral in de zomer, en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Vlissingen eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Vlissingen!

Vragen over huurwoningen in Vlissingen

 • Kan ik per direct een woning huren in Vlissingen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Vlissingen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Vlissingen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Vlissingen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Vlissingen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Vlissingen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Vlissingen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Vlissingen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Vlissingen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Vlissingen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.