Huurwoningen in Terneuzen (27)

Woonhuis in Terneuzen

Woonhuis in Terneuzen

Terneuzen, Zeeland

130 m2

1

17 minuten geleden gecontroleerd
€ 590,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

48 m2

2

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 832,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

39 m2

2

1

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 840,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

39 m2

2

1

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 875,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

81 m2

2

15 minuten geleden gecontroleerd
€ 895,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

57 m2

2

1

10 minuten geleden gecontroleerd
€ 950,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 3 kamers

Terneuzen, Zeeland

85 m2

3

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.000,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

63 m2

2

2 uur geleden gecontroleerd
€ 1.035,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 3 kamers

Terneuzen, Zeeland

85 m2

3

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.050,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Terneuzen

Woonhuis in Terneuzen met 5 kamers

Terneuzen, Zeeland

115 m2

5

18 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.100,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Terneuzen

Woonhuis in Terneuzen met 3 kamers

Terneuzen, Zeeland

108 m2

3

22 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.195,00 / maand
Bekijken
Appartement in Terneuzen

Appartement in Terneuzen met 2 kamers

Terneuzen, Zeeland

68 m2

2

17 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.200,00 / maand
Bekijken

Over Terneuzen

Huurwoningen Terneuzen

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust… In de provincie Zeeland ligt de gezellige havenstad Terneuzen. Terneuzen is zowel een stad als een gemeente. De gehele gemeente Terneuzen telt ruim 25.000 inwoners en is daarbij de grootste gemeente in Zeeuws-Vlaanderen. Terneuzen is de poort tussen Zeeuws-Vlaanderen en de rest van Nederland, omdat je vanaf hier de Westerscheldetunnel pakt naar de rest van Nederland. Met een mix van Belgische en Nederlandse invloeden heerst er een vredige charme in deze stad. Terneuzen is gelegen aan de Schelde en omringd door de polders, waardoor je hier een rustige omgeving hebt. Verder zijn er grote bedrijven gevestigd rondom Terneuzen, bijvoorbeeld Yara Sluiskil B.V. en Dow Chemical. Een tekort aan werkgelegenheid heb je niet in het rustige Zeeuws-Vlaanderen, zeker niet als je bedenkt dat je binnen een kwartier de grens van België over bent.

Huurhuizen Terneuzen

Het vinden van een huurwoning die bij jouw eisen en verlangens past, is niet zo moeilijk. Het huuraanbod is namelijk breed in deze Zeeuws-Vlaamse havenstad. Zo zijn er verschillende typen appartementen, eengezinswoningen, bovenverdiepingen en losse woningen te huur. Of je nou op zoek bent naar een vrijstaande woning, tussenwoning of hoekwoning, een gebrek aan keuze is er niet. Ook zijn het aantal kamers van de woningen erg variërend. Je kan er voor kiezen om een woning met 1 kamer te huren, maar het kan ook oplopen tot wel 6 kamers. Als je geen tijd of zin hebt om nog veel te moeten klussen, kan je ook instapklare woningen huren. Ben je juist wel van het helemaal zelf inrichten, zijn er ook kale woningen te huur.

Huis huren in Terneuzen

De gemeente Terneuzen kent een heleboel kernen, maar Terneuzen zelf is de hoofdstad met het meeste aanbod. Ben je meer opzoek naar een huis in een dorp, kan je ook de huurwoningen bekijken van de dorpen zelf. Voorbeelden van deze kernen zijn Axel, Zaamslag en Biervliet.

In Terneuzen zie je opmerkelijke verschillen tussen de wijken, waardoor de ene wijk misschien beter bij je budget, stijl en gezinssamenstelling past dan de andere wijk. Terneuzen kent de volgende 11 wijken: Binnenstad – Java, Lievenspolder, Triniteit, Oude Vaart, Driewegen, Noordpolder, Zuidpolder, Serlippens, Oudelandse Hoeve, Zeldenrust en Otheense kreek. We hebben de kenmerken van deze wijken even op een rijtje voor je gezet. Laten we beginnen met de Binnenstad – Java, ook wel het centrum van Terneuzen. Merkwaardig is dat het centrum van Terneuzen dus helemaal niet in het midden van Terneuzen ligt. De binnenstad ligt namelijk tegen de Schelde aan, waardoor het eigenlijk het noordwestelijke deel van Terneuzen is. De andere wijken zijn vooral ten zuiden en ten oosten van de binnenstad gebouwd. In het centrum vindt je De Grote Markt, waar veel terrasjes en restaurants gevestigd zijn. Bij het centrum hoort ook de Scheldeboulevard, waardoor je met een beetje geluk een mooi uitzicht over de Schelde hebt als je in de binnenstad een huis huurt. De binnenstad is daarnaast het meest historische gedeelte van de stad, waardoor er nog mooie oude panden staan. De binnenstad is echter niet dichtbevolkt, maar als je er een woning vindt, is het zeker waard om daar te wonen.

De wijken Lievenspolder, Triniteit, Oude Vaart en Driewegen bevinden zich respectievelijk van Noord naar Zuid aan de westkant van Terneuzen en vloeien zodoende in elkaar over. Midden door de wijk Lievenspolder loopt de Axelsestraat, wat een belangrijke winkelstraat is voor de inwoners van Terneuzen. De wijk is rondom die winkelstraat dichtbebouwd, waarvan een deel nog redelijk oud is, maar een heleboel huizen ook gerenoveerd zijn. Er is hierdoor weinig plaats voor openbaar groen. Desondanks dat er weinig groen is, zijn er wel veel faciliteiten, zoals winkels en scholing. De wijk Triniteit heeft een bouwstijl vanuit de jaren 60. In deze wijk zijn er al iets meer speeltuinen en openbaar groen te vinden. De typen huizen in deze wijk zijn voornamelijk twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande herenhuizen. Verder naar het zuiden toe kom je in de wijk Oude Vaart, waar een groot sportcomplex gevestigd is. Deze wijk stamt uit de jaren 80 en heeft in tegenstelling tot de vorige twee wijken veel meer openbaar groen, speeltuinen, wateroppervlakte en veldjes. Ook de (enige) middelbare school van Terneuzen, het Lodewijkcollege, is gelegen in deze wijk. De laatste wijk in de westkant van Terneuzen is Driewegen. Deze wijk is erg dunbevolkt en is voornamelijk overgenomen door de bedrijven. Er zijn nog enkele boerderijtjes hier te vinden en kleine woningen.

De drie wijken Noordpolder, Zuidpolder en Serlippens liggen ten midden van Terneuzen aan de kant van de Westerschelde. De wijk Noordpolder is deels nog vooroorloogs en deels gebouwd in de jaren 70. Er zijn hier ook aardig wat flats te vinden en in deze wijk is ook een speciaal basisonderwijs gevestigd. Zuidpolder heeft eenzelfde soort karakter, maar in deze wijk is ook een groot sportpark gevestigd. Ook heb je hier veel meer faciliteiten als het gaat om winkelcentra. Er is namelijk een groot winkelcentrum gevestigd, dat de unieke naam ‘Zuidpolder’ heeft. In het overdekt winkelcentrum zijn verschillende supermarkten, bakkerijen, drogisterijen, telefoonwinkels en kledingwinkels te vinden. De laatste wijk Serlippens kenmerkt zich aan de wildtuinen. In deze wijk kan de natuur rustig zijn werk doen, waardoor er mooie groene veldjes te vinden zijn. Ook zijn er hier flats gevestigd, waardoor er een heleboel appartement zijn met een schitterend uitzicht over het water.

De twee wijken Oudelandse Hoeve en Zeldenrust liggen ten zuiden van de stad. De Oudelandse Hoeve en Zeldenrust kenmerken zich aan goede wijkvoorzieningen, zoals scholen, een sportschool, een kinderboerderij, het ziekenhuis etc. Deze wijken hebben een zeer opgezette omgeving en een goede woonkwaliteit. Je kan hier zowel rijtjeshuizen als vrijstaande woningen vinden. In deze wijken zijn veel gezinnen gevestigd.

Last but not least: de Otheense kreek. In het oostelijk deel van Terneuzen ligt de Otheense kreek, waar een heleboel speeltuinen en mooie wandelroutes te vinden zijn. Je kan hier heerlijke wandel of fietstochten maken richting de polder, de boulevard of grote meren. Othene is een nieuwbouwwijk waar veel gezinnen met kinderen wonen. Deze wijk heeft hun eigen basisschool en supermarkt. Ook zijn er grote speeltuinen en sporttoestellen.

Bezienswaardigheden in Terneuzen

Naast dat Terneuzen een plaatje an sich is, bijvoorbeeld door de mooie parken, meren en de boulevard, moet je voor de echte uitstapjes buiten Terneuzen gaan. Vanuit Terneuzen lig je bijvoorbeeld binnen 25 minuten aan een van de mooie, brede Zeeuwse stranden aan de Noordzee. In de herfst en lente is het heerlijk om hier wandel- en fietstochten te houden. In de zomer is het er ideaal om tussen de toeristen te genieten van de zon en de paviljoenen. Vanuit Terneuzen kan je helaas niet snel een grote stad in Nederland bereiken, maar gelukkig wel in België. Zo liggen de grote steden Antwerpen en Gent dichtbij Terneuzen. Een daguitstap naar een van deze Belgische steden is zo te regelen.

Verder ligt op 20 minuten rijden de bruisende vestingstad Hulst. In Hulst kan je mooie wandelingen maken over de stadswallen en kan je vertoeven in het zonnetje op de volle terrassen. Als je nog iets verder naar het oosten gaat kom je in Het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, waar je avontuurlijke tochten kan maken. Onder begeleiding van een gids kan je dit natuurreservaat betreden en kennis maken met de zoetwaterbronnen, moddergeulen en allerlei diersoorten.

Waarom huren in Terneuzen

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er allerlei huurwoningen die verschillen in bouwstijl en grootte. Daarnaast zijn er een heleboel verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter hebben. Hierdoor kan je dus kijken wat bij jouw gezinssamenstelling en budget past. Verder is er genoeg werkgelegenheid in en rondom Terneuzen. Ook hoef je niet te vrezen dat je in Zeeuws-Vlaanderen helemaal afgezonderd zit van de rest van Nederland, want je pakt zo de tunnel naar de overkant. Daarnaast sta je ook snel in België, waardoor je dus eigenlijk toch erg mobiel bent.

Terneuzen voorziet van alle faciliteiten die je nodig hebt. Denk hierbij aan scholen, kerken, verzorgingsvoorzieningen, horeca en winkelcentra. Zo is het voor de jeugd en voor ouderen het een ideale plek om te wonen. In deze mooie Zeeuws-Vlaamse stad krijg je toch wel een stadsgevoel, maar je zit ook gelijk weer zo in de polder. Zo valt er voor jongeren altijd wel iets te beleven, zoals feesten en sportevenementen. Voor ouderen is het hier juist heerlijk, omdat je je echt in een rustige omgeving bevindt. De natuurlijk laat zich hier van haar sterkste kant zien, waardoor je snel even een ommetje maakt of heerlijk kan uitwaaien. Een gezellige havenstad waar veel te doen is, maar het tegelijkertijd vredig is om te wonen. Een ideale plek om dus een huis te huren.

Vragen over huurwoningen in Terneuzen

 • Kan ik per direct een woning huren in Terneuzen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Terneuzen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Terneuzen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Terneuzen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Terneuzen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Terneuzen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Terneuzen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Terneuzen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Terneuzen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Terneuzen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.