Huurwoningen in Velp (8)

Over Velp

Huurwoningen in Velp

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Velp, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei verschillende woningen die te huur worden aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Velp zelf, zodat je weet wat je als inwoner van het dorp allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Velp, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Velp, lees dan vooral verder!

Over Velp

Velp is een dorp in de gemeente Rheden, gelegen in de provincie Gelderland. De gemeente Rheden bestaat uit zeven dorpen: Velp, Spankeren, Rheden, Laag-Soeren, Ellecom, Dieren en De Steeg. Velp telt zo’n 18.000 inwoners en is daarmee het grootste dorp in de gemeente. Velp grenst aan Rozendaal en Arnhem.

De eerste vermeldingen van Velp stammen af uit 891, onder de naam Pheleppe. De geschiedenis van Velp is vrij rustig geweest, er zijn geen vreemde of bijzondere gebeurtenissen geweest tot in 1812, toen Rheden werd gesplitst in Dieren en Velp, en Velp dus zelfstandig werd. Bij deze nieuwe gemeente Velp werd ook Rozendaal gevoegd. Deze gemeente werd 6 jaar later weer opgeheven en Velp en Dieren gingen individueel van elkaar verder. In 1851 werd een goudschat opgegraven in Velp, die bestond uit Merovingische gouden kunstvoorwerpen. Als je deze schat wil bekijken moet je naar Moskou reizen, waar het in een museum ligt.

Bezienswaardigheden in Velp

Als je als inwoner van Velp wat leuks wil doen op je vrije dag, dan zul je de meeste levendigheid in het centrum vinden. Velp heeft een gezellig centrum. Omdat Velp een dorp is, is het winkelcentrum niet zo heel groot, maar het heeft een knusse sfeer. Er zijn in het centrum verschillende winkels, cafés en restaurant gevestigd. In het winkelcentrum van de stad vindt je de typische winkelketens die je in veel Nederlandse dorpen en steden terugvindt. Je kan als je boodschappen er vinden, maar het is geen groot winkelcentrum waar je jezelf uren kan vermaken.

Velp heeft een paar bezienswaardigheden en monumenten die het bekijken waard zijn. Een ervan is het Gelders Geologisch Museum, een museum gericht op geologie met een collectie die vooral bestaat uit mineralen, fossielen en gesteenten. Het Kasteel Biljoen is ook een bijzondere plek. Het kasteel is gelegen tussen de Veluwe en de IJssel nabij Velp. Het kasteel is een monument waar in de geschiedenis wat bijzonere figuren hebben gewoon, zoals de hertog van Gelre Karel van Gelre en Anna Paulowna. Tegenwoordig is het kasteel cultureel erfgoed en wordt het in oude glorie hersteld. Om het kasteel ligt een groot park, Landschapspark Biljoen.

In de omgeving van Velp zijn Arnhem en de Veluwe het bezoeken waard. Arnhem is een grote stad waar je veel kan doen en bezoeken, voor als je dicht bij huis wil blijven maar een middagje weg wil. De Veluwe is natuurlijk ook het bezoeken waard. Het is de grootste beboste landstreek in Gelderland. Voor natuurliefhebbers is het ideaal om zo dichtbij zo’n groot natuurgebied te wonen.

Huis huren in Velp

Als je op zoek bent naar een woning in Velp, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. Velp is ingedeeld in verschillende wijken en deze wijken zijn op hun beurt weer onderverdeeld in buurten.

Waarom huren in Velp

In Velp bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen en drogisterijen, heb je in Velp ook verschillende sportclubs en sportscholen. Ook zijn er verschillende basisscholen in Velp gevestigd, wat fijn is voor de gezinnen. Ook is er een (vmbo-niveau) middelbare school gevestigd in Velp en heeft Hogeschool Van Hall Larenstein vestigingen in Velp.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Velp reist zijn de A12 en A348. Deze wegen verbinden Velp met onder andere Arnhem, Dieren en Duiven. Met het openbaar vervoer is Velp te bereiken via treinstation Velp. Vanaf dit sprinterstation ligt op het traject dat tussen Wijchen en Zutphen rijdt en op deze route rijdt de trein langs onder andere Arnhem, Nijmegen en Elst.

Velp is een rustige gemeente waar je mooi kan wonen. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Velp en weet je hoe het leven in Velp eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Velp, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Velp

 • Kan ik per direct een woning huren in Velp?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Velp, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Velp die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Velp?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Velp. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Velp beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Velp?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Velp.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Velp beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Velp, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.