Huurwoningen in Zuid-holland

2308 woningen
woonhuis in Hillegom

Woonhuis in Hillegom met 4 kamers

Hillegom, Zuid-holland

81 m2

4

€ 140,00
51 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Hendrik-ido-ambacht

Woonhuis in Hendrik-ido-ambacht met 4 kamers

Hendrik-ido-ambacht, Zuid-holland

72 m2

4

€ 140,00
51 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Sassenheim

Woonhuis in Sassenheim met 2 kamers

Sassenheim, Zuid-holland

62 m2

2

€ 140,00
51 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Barendrecht

Woonhuis in Barendrecht

Barendrecht, Zuid-holland

20 m2

1

€ 195,00
54 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Barendrecht

Woonhuis in Barendrecht

Barendrecht, Zuid-holland

20 m2

1

€ 195,00
54 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in 's-gravenhage

Kamer in 's-gravenhage

's-gravenhage, Zuid-holland

22 m2

1

€ 280,00
52 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Moordrecht

Woonhuis in Moordrecht met 3 kamers

Moordrecht, Zuid-holland

25 m2

3

€ 282,00
36 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Zoetermeer

Appartement in Zoetermeer

Zoetermeer, Zuid-holland

24 m2

1

€ 295,00
51 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Rotterdam

Woonhuis in Rotterdam met 3 kamers

Rotterdam, Zuid-holland

25 m2

3

€ 299,00
36 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Rotterdam

Woonhuis in Rotterdam

Rotterdam, Zuid-holland

53 m2

1

€ 300,00
43 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Leiden

Appartement in Leiden met 2 kamers

Leiden, Zuid-holland

10 m2

2

€ 360,00
47 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Leiden

Appartement in Leiden met 2 kamers

Leiden, Zuid-holland

10 m2

2

€ 360,00
47 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Zuid-holland

Huurwoningen Zuid-Holland

Als echte kalfskop genieten van de gezellige sfeer op de beestenmarkt in Delft? Als schapekop de Dordtse Dom beklimmen? Of toch liever als windhapper wat rondneuzen op het Binnenhof? Het kan allemaal, want huurwoningen zijn er genoeg in de mooie provincie Zuid-Holland! Pak dus je kans en neem een kijkje op onze website, waar we de mooiste huurwoningen speciaal voor jou op een rijtje hebben gezet.

Wat maakt het nou precies zo aantrekkelijk om in Zuid-Holland te wonen? Waarin onderscheidt Zuid-Holland zich van de andere provincies? Hieronder zullen we je daar een duidelijk overzicht van geven: voor elk is er namelijk wat wils in deze mooie provincie!

Zo zijn er voor de leergierige scholieren en studenten bijzonder veel studiemogelijkheden. Dit valt bijvoorbeeld op te merken uit het feit dat het aantal scholieren en studenten in Zuid-Holland aanzienlijk hoger is dan in andere provincies. Even ter vergelijking: in Zuid-Holland is het aantal studenten op het middelbaar beroep- en hoger beroep onderwijs en wetenschappelijk onderwijs momenteel 260.866, terwijl dit aantal in Limburg 64.675 is en in Noord-Holland 180.637. Het aanbod aan universiteiten, hogescholen en MBO scholen in Zuid-Holland (bijvoorbeeld in Leiden, Rotterdam, Delft en Gouda) is dan ook heel groot. Even een leuk feitje tussendoor: de universiteit in Leiden (Leiden University) is de oudste universiteit van Nederland. Het is namelijk opgericht in 1575 en heeft zes faculteiten in Leiden en één in Den Haag.

Huurhuizen Zuid-Holland

Ben je van plan om, bijvoorbeeld in verband met je werk, studie of hobby’s, vaak te reizen binnen Zuid-Holland? Dan ben je vast benieuwd hoe het zit met de infrastructuur. Hier volgt het verlossende antwoord: de infrastructuur is in Zuid-Holland uitstekend geregeld! Ze heeft namelijk meer dan 3 miljoen inwoners die veilig willen reizen en het goederenvervoer over land en water is erg belangrijk voor de Zuid-Hollandse economie. Vandaar dat de provincie veel waarde hecht aan een extra goede infrastructuur en veel investeert in toegankelijk, betrouwbaar en betaalbaar openbaar vervoer. Werkplekken, stadscentra en scholen zijn dus eenvoudig bereikbaar, en dat is goed nieuws voor jou!

Verder zullen de natuurliefhebbers zich in deze provincie, zowel letterlijk als figuurlijk, als een vis in het water gaan voelen. De kwaliteit van haar kust en prachtige stranden met badplaatsen is namelijk erg hoog. Zie je jezelf ’s zomers al bijkleuren op het strand, waarna je als verkoeling een duik in de zee neemt? Of maak je liever een mooie fiets- of wandeltocht door de duinen van Scheveningen, Kijkduin of Katwijk..? Of loop je toch liever een rondje door het Groene Hart of de Biesbosch? De keus is aan jou! Het is ook zeker een aanrader om langs het drievierenpunt in Dordrecht te gaan, waar de Oude Maas, de Noord en de Beneden Merwede bij elkaar komen. Jaarlijks passeren 150.000 schepen dit punt. Het is hiermee dan ook het drukst bevaren knooppunt van Europa! Extra fijn om te horen: de provincie Zuid-Holland hecht bijzonder veel waarde aan haar mooie leefomgeving. Vandaar dat ze zich met overgave inzet voor de bestaande natuur, het realiseren van flinke oppervlakten nieuwe natuur en het creëren van samenhang tussen de natuurgebieden. Op deze manier kun je nog een lange tijd genieten van de prachtige natuur bij jou in de buurt.

Mooi meegenomen: voor een gezellig dagje weg hoef je in de toekomst niet ver meer te reizen! Zuid-Holland barst van de prachtige natuurgebieden, gezellige familieparken en leuke bezienswaardigheden. Speciaal voor jou hebben we een lijstje met leuke bezienswaardigheden samengesteld:

Keukenhof
Ga een dagje naar de Keukenhof in Lisse om te genieten van 32 hectare vol prachtige bloemen. Er zijn door het jaar heen meerdere tentoonstellingen, er worden rondleidingen gegeven door de échte kenners en het is mogelijk om een rondje mee te varen op de fluisterboot. Dus… Waar kies jij voor?:)

Naturalis Leiden
Het Naturalis Biodiversity Center is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum, waar je alles te weten zult komen over de biodiversiteit op aarde. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen: het beheert namelijk het grootste deel van de Nederlandse natuurhistorische collecties en de collectie behoort qua omvang tot de top vijf van de wereld!

Diergaarde Blijdorp
Diergaarde Blijdorp is dé dierentuin van Rotterdam. Het is een van de weinige dierentuinen die door één architect is ontworpen en waarvan verschillende gebouwen erin opgenomen zijn in het register van rijksmonumenten. Blijdorp is een grote trekpleister voor mensen die een gezellig dagje uit willen en willen genieten van prachtige diersoorten.

Euromast
Beklim de Euromast en neem letterlijk een kijkje op de o zo mooie Maasstad, oftewel: Rotterdam! De Euromast is 185 meter hoog en is daarmee de hoogste toren van Nederland. Het is een flinke klim, met maar liefst 589 (!) traptreden, maar dan heb je ook wat. Iedere traptrede is er één dichter bij het prachtige uitzicht over Rotterdam. Bovenin, in de Euroscoop, vertelt een voice-over je alles over de hoogtepunten van de stad. Je kunt zelfs culinair van dit uitzicht genieten onder het genot van een hapje en een drankje in het restaurant dat zich op een hoogte van 96 meter bevindt. Na het afzakkertje geen puf meer om naar huis te gaan? Zelfs dan is er geen man over boord: je kan namelijk overnachten in een mooie suite op 100 meter hoogte.

Skyview De Pier: Scheveningen
Een heerlijke dag genoten op het strand van Scheveningen? Maak je dag compleet door een rondje in het reuzenrad te gaan. Op de Pier bevindt zich acht meter boven de Noordzee namelijk het meest luxe reuzenrad van Nederland: Skyview De Pier. In dit reuzenrad heb je voor een klein prijsje een prachtig uitzicht over zee én land.

Oude Haven van Rotterdam
Het is heerlijk om een middagje door te brengen aan de Oude Haven middenin het centrum van Rotterdam. Dit gebied vol met terrassen en restaurants aan het water biedt een hoop gezelligheid. De kubuswoningen en het mariniersmuseum zitten er om de hoek dus ook daar kan je even een kijkje nemen. Wil je iets verder weg? Geen probleem, pak de watertaxi! Het vervoersnetwerk van Watertaxi Rotterdam is uniek in Europa. Dit is een vliegensvlugge manier om te vervoeren door Rotterdam en is ook nog eens hartstikke leuk!

Kinderdijk
Ga naar de plek waar de Noord en de Lek samenkomen: ga naar Kinderdijk! Neem een kijkje in en rond negentien windmolens. Verder is het intrigerend om de technologie van het waterbeheer te zien: er zijn bijvoorbeeld dijken, opslagreservoirs en moderne pompstations. Extra tip: het is super om tussen de molens door te schaatsen wanneer de rivieren bevroren zijn!

Vragen over huurwoningen in Zuid-holland

 • Kan ik per direct een woning huren in Zuid-holland?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Zuid-holland, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Zuid-holland die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Zuid-holland?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Zuid-holland. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Zuid-holland beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Zuid-holland?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Zuid-holland.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Zuid-holland beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Zuid-holland, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.