Huurwoningen in Delft (66)

Kamer in Delft

Kamer in Delft

Delft, Zuid-Holland

35 m2

1

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 495,00 / maand
Bekijken
Kamer in Delft

Kamer in Delft

Delft, Zuid-Holland

24 m2

1

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 620,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Delft

Woonhuis in Delft

Delft, Zuid-Holland

11 m2

1

52 minuten geleden gecontroleerd
€ 623,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft

Delft, Zuid-Holland

25 m2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 650,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft

Delft, Zuid-Holland

29 m2

1

3 uur geleden gecontroleerd
€ 664,00 / maand
Bekijken
Kamer in Delft

Kamer in Delft

Delft, Zuid-Holland

64 m2

1

44 minuten geleden gecontroleerd
€ 705,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft met 3 kamers

Delft, Zuid-Holland

63 m2

3

49 minuten geleden gecontroleerd
€ 850,00 / maand
Bekijken
Studio in Delft

Studio in Delft

Delft, Zuid-Holland

25 m2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 851,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft

Delft, Zuid-Holland

41 m2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 925,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft

Delft, Zuid-Holland

40 m2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 995,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft

Delft, Zuid-Holland

40 m2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.050,00 / maand
Bekijken
Appartement in Delft

Appartement in Delft met 2 kamers

Delft, Zuid-Holland

70 m2

2

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.185,00 / maand
Bekijken

Over Delft

Huurwoningen Delft

Delft is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Begin 2019 telde de stad zo’n 103.217 inwoners. De naam Delft komt al uit de tijd dat de stad is ontstaan, de stad is namelijk ontstaan aan een gegraven waterloop, een zogenoemde ‘delf’. In 1246 kreeg Delft stadsrechten van graaf Willem II. Sindsdien kwam de handel in de stad tot bloei en bleef Delft tot in de zeventiende eeuw zelfs één van de grootse steden van het graafschap Holland. Veel mensen kennen Delft ook als de plaats waar Willem van Oranje verbleef en werd vermoord in 1584. In de zeventiende eeuw beleefde de stad een nieuwe bloeitijd. Zo waren er verschillende plateelbakkerijen te vinden, waar een speciale soort beschilderd porselein werd gemaakt. Ook was er een kamer van de VOC gevestigd en werd het bekende Delfts Blauw er gefabriceerd. Vanaf 1672 ging de economie in Delft echter achteruit, omdat de stad overschaduwd werd door de buursteden Den haag en Rotterdam. Langzaam sloten de meeste plateelbakkerijen de deuren, tot er in de negentiende eeuw nog slechts één fabriek over was, die kon blijven bestaan omdat het ook bakstenen ging produceren. Vanaf de negentiende eeuw ging de handel in de stad weer vooruit, omdat Delft door de komst van een treinstation en het afbreken van de stadsmuren weer aantrekkelijk was geworden voor nieuwe industrieën. In 1842 werd de Koninklijke Academie opgericht, die we nu kennen als Technische Universiteit Delft. Samen met de komst van onderzoeksinstituut TNO zorgde dit ervoor dat Delft ook een centrum van techniek en wetenschap werd.

Huurhuizen Delft

Vanaf na de Tweede Wereldoorlog zijn in Delft veel wijken met woningen bijgebouwd. Zo ontstonden buiten het centrum de woonwijken Voorhof, Poptahof en Tanthof. Tegenwoordig kent men Delft ook als de plaats waar één van de Technische Universiteiten gevestigd is. Rondom de campus van de TU zijn nu meerder hogescholen gevestigd. Ook is er in 2005 een begin gemaakt aan het TU Delft Science Park, hier kunnen zich bedrijven, kennisinstituten en startups vestigen.

De stad kent twee treinstations, Delft en Delft Zuid. Ook rijden er twee tramlijnen die passagiers naar plaatsen in de stad, maar ook naar o.a. Leidschendam en Scheveningen brengen. Ook per water is Delft goed te bereiken, vanwege de Delftse Schie die langs de stad loopt. Wat betreft autoverbindingen ligt Delft ingeklemd tussen de A4, A13 en de N470 en is dus ook per auto uitstekend te bereiken.

Bezienswaardigheden in Delft

Wie Delft bezoekt of er zelfs woont, hoeft zich niet te vervelen. Alleen al in de mooie, historische binnenstad zijn genoeg bezienswaardigheden. Midden in het centrum staat de Nieuwe Kerk, waarvan de oudste delen al in veertiende eeuw zijn gebouwd. Ook ligt hier Willem van Oranje begraven. Het is mogelijk om deze kerk te bekijken of de toren van ruim honderd meter hoog te beklimmen. Behalve de Nieuwe kerk, staat in het centrum ook de Oude kerk. Deze is, zoals de naam al zegt, de oudste kerk van de stad en is al in de dertiende eeuw gebouwd. Andere mooie historische gebouwen in de binnenstad zijn het Stadhuis, de Oostpoort en het Steen. Voor wie erg geïnteresseerd is in de historie van de binnenstad, kan een stadswandeling met gids erg leuk zijn.

Voor liefhebbers van kunst en cultuur valt er in Delft ook het één en ander te beleven. Zo is de beroemde schilder Johannes Vermeer geboren in Delft. In het Vermeer Centrum Voldersgracht kunnen replica’s van al zijn werken worden bewonderd. Ook in het voormalige Sint Agathaklooster, nu bekend als Museum Prinsenhof, zijn allerlei soorten kunst te bewonderen. Denk hierbij aan schilderijen, textiel, keramiek en historische voorwerpen. Het bijzondere aan deze locatie is dat dit de plek waar Willem van Oranje in 1584 vermoord is, de kogelgaten zitten zelfs nog in de muren.

Wie denkt aan Delft, denkt natuurlijk ook aan het alom bekende Delfts Blauw. Dit blauw beschilderde aardewerk is over de hele wereld populair en is al in de zestiende eeuw ontstaan in Delft. Ondanks dat de markt voor Delfts Blauw al rond de negentiende eeuw instortte, bleef bakkerij de Porceleyne Fles bestaan. Deze fabriek heet tegenwoordig Royal Delft en doet ook dienst als museum waar je alles over dit speciale aardewerk kan leren.

Ook voor wie niet zo’n fan is van kunst en cultuur kan Delft een leuke stad zijn. Zo kan er in Delft natuurlijk ook gewoon lekker gewinkeld worden. Naast de bekende ketens zijn er in het centrum langs de grachten leuke kleine snuffelwinkeltjes en boetiekjes te vinden. Ook zijn hier verschillende leuke cafés en restaurants gevestigd waar je na het shoppen kunt bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Bijzonder aan Delft als winkelstad is dat het er elke zondag Blue Sunday is. Iedere zondag zijn er activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, food, fashion en muziek om een dagje winkelen extra bijzonder te maken.

Waarom huren in Delft?

Op de vraag ‘waarom huren in Delft?’ zijn verschillende antwoorden te bedenken. Ten eerste is de ligging van de stad ten opzichte van steden als Rotterdam en Den Haag natuurlijk ideaal. Voor wie in één van deze steden werkt, maar zelf liever in een kleinere plaats woont, is Delft een fijne woonplaats. De omliggende steden zijn per openbaar vervoer maar ook per auto uitstekend te bereiken.

Ook onderwijs kan een belangrijke reden zijn om te kiezen voor Delft. Zo is in Delft de Technische Universiteit Delft gevestigd, waarvan er maar vier zijn in heel Nederland. Zo stromen er elk jaar 5000 nieuwe TU-studenten de stad in. Ook zijn er meerdere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen gevestigd, wat zorgt voor veel werkgelegenheid in de kennisintensieve sector.

Wat betreft woonomgeving valt er in Delft voldoende te kiezen, de acht grote wijken van de stad zijn namelijk ieder geheel verschillend en eigen. Zo is de binnenstad historisch, knus en dichtbevolkt met een groot aantal studenten. Voor gezinnen met kinderen of voor mensen die liever iets rustiger wonen, kan de wijk Vrijenban juist erg geschikt zijn. Deze wijk staat bekend als veilig en groen en er zijn voldoende speelgelegenheden voor kinderen. Zo heeft iedere wijk in Delft zijn unieke kenmerken en biedt Delft voor allerlei soorten mensen een fijne woonplaats.

Hoe huur ik een woning in Delft?

Zoals hierboven beschreven, beschikt Delft over talloze soorten woningen gevestigd in verschillende buurten. Voor wie van bedrijvigheid houdt en graag alle gemakken bij de hand heeft, is een appartementje in het centrum uiterst geschikt. Wie liever de rust opzoekt met een gezin met jonge kinderen, woont waarschijnlijk liever in één van de wijken buiten het centrum. Ook voor studenten is er in Delft genoeg keus.

Op huurzone.nl zijn alle soorten bovengenoemde woningen te vinden. Huurzone verzamelt iedere dag het actuele aanbod huurwoningen in Delft, om je zo een compleet mogelijk overzicht te geven van de mogelijkheden. Bij het zoeken naar een huurwoning is het handig om eerst na te denken over wat voor jou belangrijk is, om zo doeltreffend mogelijk te zoeken. Vragen waar je hierbij aan kan denken zijn:

 • Wat is je budget?
 • Wil je aan het centrum wonen, aan de rand of net buiten de stad?
 • Welk type woning zoek je?
 • Wil je eigen sanitair en/of een keuken of wil je deze delen (denk bijvoorbeeld aan een studentenwoning)?

Bovendien kun je door het aanmaken van een gratis account op Huurzone jouw wensen voor een huurwoning kenbaar maken. Je ontvangt dan een mailtje wanneer er een passende huurwoning gevonden is voor jou!

Vragen over huurwoningen in Delft

 • Kan ik per direct een woning huren in Delft?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Delft, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Delft die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Delft?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Delft. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Delft beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Delft?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Delft.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Delft beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Delft, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.