Huurwoningen in Overijssel

300 woningen
woonhuis in Rijssen

Woonhuis in Rijssen met 3 kamers

Rijssen, Overijssel

50 m2

3

€ 130,00
21 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Zwolle

Kamer in Zwolle

Zwolle, Overijssel

12 m2

1

€ 214,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Zwolle

Kamer in Zwolle

Zwolle, Overijssel

14 m2

1

€ 250,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Zwolle

Kamer in Zwolle

Zwolle, Overijssel

12 m2

1

€ 260,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Zwolle

Kamer in Zwolle

Zwolle, Overijssel

10 m2

1

€ 260,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Enschede

Kamer in Enschede

Enschede, Overijssel

45 m2

1

€ 300,00
8 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Enschede

Woonhuis in Enschede met 6 kamers

Enschede, Overijssel

11 m2

6

€ 350,00
20 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Enschede

Woonhuis in Enschede met 6 kamers

Enschede, Overijssel

15 m2

6

€ 350,00
20 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Deventer

Kamer in Deventer

Deventer, Overijssel

22 m2

1

€ 360,00
26 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Enschede

Kamer in Enschede

Enschede, Overijssel

12 m2

1

€ 380,00
15 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Hengelo

Kamer in Hengelo

Hengelo, Overijssel

12 m2

1

€ 395,00
15 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Enschede

Kamer in Enschede

Enschede, Overijssel

14 m2

1

€ 415,00
15 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Overijssel

Huurwoningen Overijssel

Overijssel is een provincie in het Oosten van Nederland, waarvan de IJssel in het Zuidwesten grotendeels de grens vormt met Gelderland. De provincie telt ongeveer 1,15 miljoen inwoners, verspreid over 25 gemeenten. De meest bekende stad en hoofdstad van deze provincie is Zwolle, andere grotere steden in de provincie zijn Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen en Oldenzaal. Ook liggen er in Overijssel veel Hanzesteden, dit zijn steden die lid zijn van het Hanzeverbond, wat van oorsprong een samenwerkingsorganisatie van kooplieden uit steden rond de Oostzee en Noordzee. Zo zijn bijvoorbeeld Zwolle, Kampen en Hasselt ook lid van dit verbond.

Huurhuizen Overijssel

De provincie bestaat voornamelijk uit zandgrondgebied dat wordt doorsneden door meertjes en rivieren. Overijssel bestaat uit vijf regio’s: de Kop van Overijssel, het IJsseldal, het Overijsselse Vechtdal, Centraal-Salland en Twente. Zoals af te leiden aan de namen van de regio’s, heeft de provincie veel waterrijke gebieden. Om deze reden kent de provincie een groot aantal belangrijke bruggen en kan ook door middel van meerder veerponten de overtocht over de rivier de IJssel worden gemaakt. Het toeristische plaatsje Giethoorn ligt ook in Overijssel. Deze bekende plaats wordt ook wel ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, omdat het vervoer hier traditioneel via het water plaatsvindt.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Ondanks het feit dat Overijssel niet de meest bekende bestemming voor vakanties of uitjes is, heeft deze provincie veel te bieden. Zoals al eerder genoemd, staat deze provincie bekend om zijn waterrijke gebieden. Een bezoek aan één van de Hanzesteden van de provincie mag dan natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Overijssel. Zo zijn er in de Hanzestad Kampen talloze historische bezienswaardigheden. Ook is het mogelijk om hier de Thea-Beckmanroute te volgen. Thea Beckman was een bekende schrijfster van historische verhalen en heeft Kampen vaak als inspiratie gebruikt. Deze route voert je dan ook langs prachtige historische bezienswaardigheden, zoals de oude stadsmuren, de historische kerken en de Ijsselkade.

Voor wie graag echt even de toerist uit wil hangen in Overijssel, is ook het bekende Giethoorn een must see. Hoe leuk is het om te zien dat hier in deze tijd het belangrijkste vervoer nog steeds via het water gaat? Met mooi weer is het natuurlijk heerlijk om vanuit een bootje dit pittoreske plaatsje te bekijken. Ook kent dit stadje nog verschillende interessante musea, die het bezoek aan deze populaire plaats compleet kunnen maken.

Wie liever minder het toerisme en meer de natuur opzoekt heeft het waarschijnlijk prima naar zijn zin in Nationaal Park Weerriben Wieden. In het Noordwesten van de provincie ligt dit enorme park, dat voorheen vooral bekend was door het werven van turf en veen. Op de plekken waar voorheen turf werd gewonnen zijn nu meren ontstaan en leven verschillende diersoorten. In dit park is het mogelijk om heerlijk te wandelen of een rondvaart te maken. Informatie over de bezienswaardigheden kan worden verkregen in één van de bezoekerscentra in het park.

Ook voor liefhebbers van stedentrips heeft Overijssel iets te bieden. Hoofdstad Zwolle beschikt over prachtige grachten en vele historische bezienswaardigheden. Zo kan toren de Peperbus worden beklommen of kan een bezoek gebracht worden aan de oude Sassenpoort. Ook is Zwolle de grootste en meest veelzijdige shopstad van Overijssel. Alle grote ketens en meer zijn hier gevestigd, zeer geschikt voor een goed dagje shoppen!

Waarom huren in Overijssel?

Vooral voor wie de drukte van de Randstad en omstreken niks vindt, kan Overijssel een heerlijke thuishaven zijn. De provincie kent talloze rustige plaatsen om te wonen, maar is door zijn gevarieerde aanbod aan steden en dorpen in de omgeving zeker niet saai. Door de rust is de provincie voor gezinnen met kinderen ook uiterst geschikt.

Wie graag in de stad werkt, maar er niet wil wonen, kan ook in Overijssel terecht. Vanuit de provincie is de rest van Nederland prima te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Door de ligging van de provincie is dit zelfs voor mensen die voor werk regelmatig naar Duitsland moeten een ideale plek om te wonen.

De provincie Overijssel kent meerdere hogescholen en zelfs een universiteit en heeft dus ook voor studenten genoeg te bieden. Als student hoef je je in hoofdstad Zwolle dan ook niet te vervelen. De stad organiseert een introductieweek speciaal voor nieuwe studenten en kent meerdere studentenverenigingen. Ideaal dus voor studenten die Amsterdam net iets té veel van het goede vinden en graag studeren in een stad waar je overal met de fiets heen kan! Bovendien is het huren van een studentenkamer in Zwolle een stuk goedkoper dan in grote studentensteden zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam.

Hoe huur ik een woning in Overijssel?

Zoals eerder genoemd is Overijssel een fijne, rustige provincie en dus voor veel mensen een geliefde plek om te wonen. Er zijn in de provincie dan ook veel verschillende huisvestingsmogelijkheden. Als je houdt van bedrijvigheid en gezelligheid, is een appartement in één van de grotere steden van Overijssel natuurlijk perfect. Ook voor studenten aan één van de hogescholen of universiteit zijn er in deze steden genoeg leuke huisvestingsmogelijkheden. Voor gezinnen met opgroeiende kinderen is een gezinswoning aan de rand van de stad of zelfs buiten de stad ideaal, kinderen kunnen hier nog lekker vrij en veilig buitenspelen!

Op Huurzone zijn alle soorten bovengenoemde woningen te vinden. Huurzone verzamelt iedere dag het actuele aanbod huurwoningen Overijssel, om je zo een compleet mogelijk overzicht te geven van de mogelijkheden. Bij het zoeken naar een huurwoning is het handig om eerst na te denken over wat voor jou belangrijk is, om zo doeltreffend mogelijk te zoeken. Vragen waar je hierbij aan kan denken zijn:

 • Wat is je budget?
 • Wil je aan het centrum wonen, aan de rand of net buiten de stad?
 • Welk type woning zoek je?
 • Wil je eigen sanitair en/of een keuken of wil je deze delen (denk bijvoorbeeld aan een studentenwoning)?

Bovendien kun je door het aanmaken van een gratis account op Huurzone jouw wensen voor een huurwoning kenbaar maken. Je ontvangt dan een mailtje wanneer er een passende huurwoning gevonden is voor jou!

Vragen over huurwoningen in Overijssel

 • Kan ik per direct een woning huren in Overijssel?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Overijssel, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Overijssel die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Overijssel?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Overijssel. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Overijssel beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Overijssel?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Overijssel.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Overijssel beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Overijssel, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.