Huurwoningen in Almelo (7)

Over Almelo

Huurwoningen Almelo

Als je interesse hebt in het huren van een woning in Almelo, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Of je nou een rijtjeshuis, appartement of studio wil huren, op Huurzone vindt je alle huurhuizen die in Almelo beschikbaar zijn. Lees vooral verder als je meer te weten wil komen over Almelo zelf en meer informatie over het wonen in de stad.

Huurhuizen Almelo

Almelo is een stad en gemeente in de regio Twente in Overijssel. Er wonen ongeveer 72.800 inwoners. Almelo is in de middeleeuwen ontstaan als nederzetting en de naam Almelo is afgeleid van de plek waar de nederzetting is ontstaan. “Alma” en “lo” zijn Germaanse woorden die respectievelijk loofboom en bos betekenen, en laat Almelo nou naast zo’n loofbomenbos zijn ontstaan. Almelo begon vooral te groeien toen de textiel- en huisweverij-industrie op gang kwam in de stad. Een gevolg van de industrialisatie was dat er een spoorlijn en kanaal werden aangelegd, wat de groei van het aantal inwoners nog verder bevorderde. Helaas kreeg de industrie in de jaren 1960 een tegenslag door buitenlandse concurrentie, wat vandaag de dag nog een effect heeft in de stad zoals leegstaande fabrieken en gebouwen.

Bezienswaardigheden in Almelo

Almelo heeft een knus centrum. Het is niet heel groot, maar je vindt er wel de grote winkelketens zodat je een middagje kan shoppen en genoeg restaurants en cafés om vervolgens een lekker hapje te eten of wat te drinken. In het centrum van Almelo zul je naast de grote winkelketens ook kleinere unieke winkels vinden omdat in Almelo de stichting Start Een Winkel is opgericht om de leegstand tegen te werken. Deze stichting helpt winkeliers die een winkel willen openen op allerlei manieren. Hierdoor zijn er meerdere unieke winkels geopend door kleine ondernemers.

Als je een dagje weg wil buiten eigen land, dan zit je in Almelo goed. Vanuit Almelo ben je binnen 30 minuten bij de grens naar Duitsland, dus een dagtripje Duitsland is een leuk idee en vereist geen grote planning. Omdat je een dagtrip kan organiseren komen de ingewikkelde en dure zaken zoals een overnachting boeken er niet bij kijken. Vlak over de grens liggen de steden Nordhorn en Bad Bentheim. Beide steden zijn niet heel groot, maar zijn wel leuk om te verkennen. In Bad Bentheim ligt bijvoorbeeld een beroemd Kasteel. Grotere steden niet te ver van de grens zijn Munster en Rheine.

Als je je vrije tijd graag in de buitenlucht doorbrengt, dan ben je in Almelo op de goede plek. Almelo is de 6e groenste stad van Nederland omdat de stad zoveel ruime stadsparken heeft. Het Schelfhorstpark, Goossenmaatspark, Dorpspark Bornerbroek en het Beeklustpark zijn vier grote stadsparken. De drie laatstgenoemde parken zijn niet alleen favoriet bij inwoners van Almelo maar zijn ook ontdekt door onze Britse buren. De parken hebben namelijk de Britse Green Flag Award. Deze prijs wordt toegekend aan gastvrije, milieuvriendelijke en veilige parken die bovendien het oude landschapselement in stand houden.

Huurhuizen Almelo

Als je in Almelo wil gaan wonen, dan kan het handig zijn om te kijken in welke wijken je wel of niet zou willen wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn eigen sfeer, en daarbij komen voordelen en nadelen kijken. Almelo is opgedeeld in twaalf wijken. Deze zijn Aadorp, Bornerbroek, Binnenstad, De Riet, Hofkamp, Nieuwstraatkwartier, Noorderkwartier, Ossenkoppelerhoek, Schelfhorst, Sluisterveld, Wierdensehoek en Windmolenbroek. Iedere wijk heeft kenmerkende bouw. In De Riet staan bijvoorbeeld veel kleine, goed onderhouden huisjes die tegenwoordig populair zijn als betaalbare woningen. In de Hofkamp staan vooral jaren uit de jaren 50 met voortuinen ontworpen door tuinarchitect Mien Ruys. In Ossenkoppelerhoek vindt je een mix van vooroorlogse woningen, naoorlogse woningen en woningen uit de jaren ’60 en ’70.

Voordat je bepaalt in wat jouw wensen zijn voor een huis, is het handig om te kijken in welke wijk je zou willen wonen. Wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Als je je voorkeur voor wijkskenmerken weet, dan kun je je huizenzoektocht specificeren in bepaalde wijken die aan jouw wensen voldoen.

Waarom huren in Almelo

In Almelo vindt je alle voorzieningen die je nodig zou kunnen hebben in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er zitten meerdere sportverenigingen in de stad zoals onder andere een voetbalclub, een overkoepelende club voor tennis, golf en darts en een honk- en softbal-vereniging. Natuurlijk kun je er ook meerder sportscholen vinden. Voor de kinderen en jongvolwassenen zijn er meerdere basisscholen en middelbare scholen.

Er is genoeg openbaar vervoer om van a naar b te komen zonder auto. Almelo heeft een treinstation, station Almelo Centraal. Hier stoppen meerdere intercity’s en sprinters en bovendien ook een trein direct naar Duitsland. Twee van de intercity’s in de stad brengen je zonder overstap naar onder andere Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Schiphol. Ook al woon je buiten de randstad, zonder overstappen kom je er zonder al te veel problemen met het openbaar vervoer.

Vragen over huurwoningen in Almelo

 • Kan ik per direct een woning huren in Almelo?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Almelo, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Almelo die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Almelo?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Almelo. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Almelo beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Almelo?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Almelo.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Almelo beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Almelo, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.