Huurwoningen in Friesland

185 woningen
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

16 m2

1

€ 325,00
41 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Heerenveen

Woonhuis in Heerenveen met 5 kamers

Heerenveen, Friesland

24 m2

5

€ 335,00
34 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Leeuwarden

Woonhuis in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

15 m2

1

€ 350,00
41 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

15 m2

1

€ 350,00
41 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Leeuwarden

Woonhuis in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

15 m2

1

€ 350,00
33 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Leeuwarden

Appartement in Leeuwarden met 3 kamers

Leeuwarden, Friesland

25 m2

3

€ 375,00
21 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Sneek

Woonhuis in Sneek met 3 kamers

Sneek, Friesland

25 m2

3

€ 375,00
21 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

15 m2

1

€ 395,00
45 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
woonhuis in Leeuwarden

Woonhuis in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

25 m2

1

€ 410,00
41 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

17 m2

1

€ 425,00
45 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

22 m2

1

€ 425,00
33 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Leeuwarden

Kamer in Leeuwarden

Leeuwarden, Friesland

15 m2

1

€ 445,00
46 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Friesland

Huurwoningen Friesland

Friesland is een van de noordelijke provincies van Nederland. Het ligt in het midden-noorden van Nederland, links van Groningen, en rechts van Noord-Holland. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. De Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren ook tot Friesland. Friesland telt 660.560 inwoners, verdeeld over 18 gemeenten. De bevolkingsdichtheid is niet zo groot in Friesland, in 2015 woonden er slechts 193 mensen per vierkante kilometer in Friesland. In Friesland spreken ze niet alleen Nederlands, maar wordt Fries ook als officiële taal gerekend. Qua oppervlakte, land en water tezamen, is Friesland de grootste provincie van Nederland.

Huurhuizen Friesland

Als je over na denkt om een woning te huren in Friesland, kan dat alleen maar aangeraden worden. Het huren van een woning brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van het kopen van een huis. Het wisselen van woningen gaat veel sneller en makkelijker wanneer je een huis huurt, dan wanneer je een huis koopt. Je kunt het contract vaak op korte termijn opzeggen, in tegenstelling tot het verkopen van een huis, wat soms maanden of zelfs jaren kan duren. Aangezien Friesland een grote provincie is, bepaalt de plaats van je woning veel. Stel dat je van werk veranderd, kan je met een huurwoning snel een nieuwe woning vinden die geschikter is wat betreft werk woon afstand.

Huis huren in Friesland

Je treft een bescheiden aanbod aan huurwoningen in Friesland. De prijzen van huurwoningen in Friesland liggen beduidend lager dan de prijzen in bijvoorbeeld de randstad of stedelijke gebieden in het zuiden. De prijzen van de woningen die je aantreft, liggen tussen de 233 euro en 2500 euro. Dit maakt het voor huurders aantrekkelijk om een huis in Friesland te huren. Kijk gerust een tussen het mooi aanbod aan huurwoningen dat wij aan bieden op huurzone. Wil je op de hoogte blijven van het huidige aanbod in Friesland, schrijf je dan in bij Huurzone en meld je aan voor automatische updates op het aanbod. Op deze manier ben je er altijd als eerste bij wat betreft het nieuwste aanbod in Friesland en vindt jij dus sneller je nieuwe huurwoning!

Bezienswaardigheden in Friesland

Friesland staat bekend om zijn eigen cultuur. De Friesen hebben natuurlijk hun eigen taal, het Fries, dat bekend staat als minderheidstaal. Sinds de jaren tachtig is er echter wel een verfriesing aan het plaatsvinden. Dit merk je vooral aan topografische namen die in het Fries gesteld worden. Als je als nieuwe inwoner in Friesland komt wonen, hoef je je geen zorgen te maken om een taalbarrière. Aan nieuwe inwoners wordt namelijk een welkomstpakket uitgereikt om informatie te geven over de meertalige situatie.

Bij Friesland denkt men ook vaak aan uitgestrekte gebieden en veel natuur. Friesland heeft een eigen provinciale natuur beherende instantie, namelijk de vereniging It Fryske Gea. It Fryske Gea betekent het Friese Landschap in de Friese taal. Het Friese landschap is heel erg open, lang gestrekt en waterrijk. Friesland is opgedeeld in negen verschillende landschappen. Dit zijn het Waddengebied, de Zuidoosthoek, het Terpengebied van Oostergo, Westergo, het Lage Midden, de Veenpolders, Gaasterland, Bildt, Nieuwlanden en Lauwerszee. Naast deze negen prachtige landschappen, biedt Friesland ook nog vier nationale parken. Dit zijn Schiermonnikoog, De Oude Venen, Lauwersmeer en Drents-Friese Wold. Al met al heeft Friesland dus meer dan genoeg te bieden op het gebied van Natuur. In alle gebieden kan je heerlijk wandelen of fietsen. Daarnaast zijn de Waddeneilanden natuurlijk ook zeer geschikt als vakantie bestemming.

De Waddeneilanden zijn naast een recreatiegebied, natuurlijk ook bewoonbaar. De meeste Waddeneilanden zijn zeer laag bevolkt. Als je echter op zoek bent naar heel veel rust, stilte en rauwe natuur om je heen, dan zijn de Waddeneilanden een goede optie om te overwegen. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen tussen de duinen.

Een aantal sporten worden als typisch Fries beschouwd. Dit zijn voornamelijk onbekendere sporten zoals kaatsen en fierljeppen. Daarnaast wordt schaatsen als een typisch Friese sport gezien. Dit komt voornamelijk door de Thialf die in Friesland staat, en natuurlijk de Elfstedentocht die voor een groot deel in Friesland wordt geschaatst. Dankzij de waterrijke omgeving van Friesland, zijn watersporten ook erg populair. Je kan er onder andere zeilen en varen. Ongetwijfeld bekend onder de watersporters is de Sneekweek, het grootste binnenwater zeilevenement van Nederland. Naast de bekende sporten die in Friesland veel beoefend worden, zijn er ook enkele bekenden sportclubs die uit Friesland komen. Dit zijn onder andere SC Heerenveen uit Heerenveen en SC Cambuur uit Leeuwarden.

Friesland kent enkele bekende musea. Dit zijn onder andere het Fries Museum, het Verzetsmuseum, Tresoar, Natuurmuseum Fryslân, Museum Belvédère en het Jopie Huisman Museum.

De hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, is een relatief grote stad. In 2018 is Leeuwarden uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Dit betekent dat een bezoekje aan Leeuwarden zeker niet mag worden overgeslagen wanneer je in Friesland woont. Met 617 rijksmonumenten staat Leeuwarden in de top-15 van Nederlandse monumentengemeenten, dankzij een historische binnenstad en woonwijken uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Daarnaast heeft de stad beschermde gebieden zoals de binnenstad met singels, het Nieuwe Kanaalgebied en de Hollanderwijk. Deze gebieden zijn beschermd omdat ze een bijzonder karakter hebben met een eeuwenoude geschiedenis.

Waarom huren in Friesland?

Naast alle cultuur, historie en natuur die Friesland aan inwoners te bieden heeft, is Friesland ook nog een aantrekkelijk om te wonen op economisch gebied. Friesland heeft vanwege het grote landelijke gebied een uitgesproken agrarisch karakter. Het gaat hier vooral om veeteelt en zuivelindustrie. Deze agrarische sector biedt veel werkgelegenheid in Friesland. De dienstensector concentreert zich voornamelijk in de steden Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. Daarnaast bieden de Waddeneilanden een bron van inkomsten op het gebied van toerisme.

Friesland heeft wat betreft basis- en middelbaar onderwijs genoeg opties. Enkele hele kleine dorpen hebben geen eigen scholen, maar er is altijd een school op fietsafstand. Daarnaast heeft Friesland 10 hogescholen/universiteiten, enkele bekende zijn de Hanzehogeschool en de NHL. De universiteit van Twente en van Groningen bieden ook twee locaties aan in Leeuwarden.

Bekijk snel het aanbod op Huurzone om te kijken of er een passende woning te vinden is naar jouw wensen. Wil je op de hoogte worden gehouden van het aanbod? Maak dan een gratis account aan en schrijf je in voor een automatische update.

Vragen over huurwoningen in Friesland

 • Kan ik per direct een woning huren in Friesland?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Friesland, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Friesland die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Friesland?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Friesland. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Friesland beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Friesland?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Friesland.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Friesland beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Friesland, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.