Huurwoningen in Heerenveen (7)

Over Heerenveen

Huurwoningen Heerenveen

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Heerenveen. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Heerenveen. In dit artikel vertellen we je meer over Heerenveen zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Heerenveen!

Huurhuizen Heerenveen

Heerenveen is een plaats en gemeente in de provincie Friesland. De plaats telt bijna 30.000 inwoners en is de grootste plaats van de gelijknamige gemeente Heerenveen. Heerenveen ligt ten zuidoosten van Sneek en ten zuidwesten van Drachten. Het ligt tussen Joure en Gorredijk.

Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. In 1551 is de plaats ontstaan op het kruispunt van de wateren de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Het graven van deze kanalen gebeurde op initiatief van drie mannen die een compagnie oprichtte om grote stukken land te kopen en die vervolgens voor de veenontginning in te zetten. Daar komt de naam van Heerenveen vandaan: de heeren van het veen. Later in de negentiende eeuw begon Heerenveen zich te ontwikkelen doordat er, behalve welgestelde burgers ook middenstand kwam wonen. Heerenveen werd voor lange tijd gekenmerkt door lintbebouwing langs het water, maar door de toenemende bevolkingsgroei in de negentiende eeuw werden er woonwijken gebouwd aan de westzijde, en toen dat gebied vol was gebouwd werden er ook huizen gebouwd naar de oostzijde van Heerenveen.

Bezienswaardigheden in Heerenveen

Heerenveen is een gemiddelde stad, en heeft ook een centrum van gemiddelde grootte. Als je als inwoner van Heerenveen wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken terecht voor leuke activiteiten. In het centrum vindt je een typisch winkelcentrum, waar je kan shoppen bij grote tekens die je in de steden vindt Er zijn ook veel eet- en drinkgelegenheden te vinden in het centrum waar je terecht kan voor een maaltijd of een drankje en natuurlijk is er ook een uitgaansgebied.

Als je een (nieuwe) inwoner bent van Heerenveen en je wil je verdiepen in de stad zelf en de geschiedenis, dan kun je op meerdere plekken terecht. Verspreid door de stad vindt je verschillende monumenten en bezienswaardigheden die een rol speelden in de geschiedenis van de stad. Een voorbeeld van deze bezienswaardigheden zijn stinsen: dit zijn Friese stenen torens die in de middeleeuwen werden gebouwd waarin mensen zichzelf konden verdedigen. Als je van kunst houdt, dan kun je in Heerenveen bij twee musea terecht: Museum Belvédere dat collecties heeft met moderne en hedendaagse kunst en Museum Heerenveen met een cultuurhistorische collectie.

Een fenomeen waar Heerenveen, en het noorden in het algemeen, bekend om staan is natuurlijk het schaatsen. Heerenveen kenmerkt zichzelf als echte sportstad met een Multifunctioneel centrum waar een sporthal, zwembad en school in gevestigd zijn. Er is ook een voetbalstadium en meerdere sportcomplexen waarvan de bekendste Thialf is, het ijsstadion voor schaatsen met de snelste laaglandbaan ter wereld.

Als je als inwoner van Heerenveen graag de natuur wil opzoeken, dan kun je op meerdere plekken terecht. De regio rondom Heerenveen biedt veel water en natuur waar gevaard, gefietst en gewandeld kan worden. Natuurgebieden zoals De Deelen en Ketliker Skar zijn prachtige wandelgebieden.

Huis huren in Heerenveen

Als je in Heerenveen wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Heerenveen is opgedeeld in maarliefs 12 wijken. Deze wijken zijn Noord, Centrum, Lege Midden, Akkers, Ten Woude, De Greiden, De Heide, Heidemeer, Nijehaske, Skoatterwald, Het Meer en Leeuwardersstraatweg. Ten Woude is een nieuwe wijk die is ontstaan nadat het openluchtzwembad van Heerenveen was gesloopt. Er wordt op het moment een nieuwe wijk gebouwd: Heerenveen-West. Deze is nog in aanbouw.

Als je in Heerenveen wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Heerenveen

In Heerenveen vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Voor jong en oud zijn er voorzieningen te vinden, van speelplaatsen voor kinderen tot centra waar ouderen terecht kunnen voor activiteiten.

Qua bereikbaarheid zit je in Heerenveen ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A7, A32, E22 en N380. Heerenveen kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. Heerenveen heeft twee eigen treinstations: Station Heerenveen en Station Heerenveen IJsstadion. Deze stations zijn beide gelegen aan de spoorlijn Leeuwarden - Zwolle. Naast eigen treinstations heeft Heerenveen ook een eigen busstation, dat is gelegen naast het treinstation en met de bussen reis je binnen Heerenveen en ook naar omliggende steden.

Heerenveen is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Heerenveen eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Heerenveen!

Vragen over huurwoningen in Heerenveen

 • Kan ik per direct een woning huren in Heerenveen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Heerenveen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Heerenveen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Heerenveen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Heerenveen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Heerenveen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Heerenveen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Heerenveen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Heerenveen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Heerenveen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.