Huurwoningen in Katwijk (4)

Over Katwijk

Huurwoningen Katwijk

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Katwijk. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Katwijk. In dit artikel vertellen we je meer over Katwijk zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Katwijk!

Huurhuizen Katwijk

Katwijk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Katwijk is niet zomaar een gemeente, maar de grootste in de Duin- en Bollenstreek met zo’n 65.800 inwoners. Na Den Haag is Katwijk de grootste badplaats qua inwonersaantal van Nederland. De naam Katwijk aan Zee komt je misschien ook wel bekend voor. Dat is de woonkern van de gemeente Katwijk. De gemeente is een verstedelijkt dorp en sinds 2006 zijn de gemeentes Rijnsburg en Valkenburg samengevoegd met Katwijk als nieuwe gemeente Katwijk.

Katwijk is ontstaan aan de mondeling van de Oude Rijn. Katwijk was van groot belang in de Romeinse tijd, omdat de Rijn de noordgrens van het Romeinse Rijk vormde en het legendarische Lugdunum Batavorum (een Romeinse nederzetting), bij Katwijk lag. In de geschiedenis is Katwijk zich blijven ontwikkelen. In 1231 wordt de naam Catwijck voor het eerst gebruikt, en in 1817 kreeg Katwijk een gemeentewapen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Katwijk het zwaar te voorduren en is een deel van de bebouwing afgebroken door Duitsers om plaats te maken voor de Atlantikwall.

Bezienswaardigheden in Katwijk

Als inwoner van Katwijk wil je natuurlijk weten wat er in je vrije tijd allemaal te doen valt. Als je wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken in de gemeente terecht voor leuke activiteiten. Katwijk heeft meerdere kernen waar je veel winkels en horecagelegenheden omdat het de gemeente bestaat uit verschillende kernen, maar de grootste winkelkern is Zeezijde Katwijk. Hier vindt verschillende winkels, niet alleen waar je terecht kan voor dagelijkse boodschappen maar ook kledingwinkels en bijvoorbeeld interieurwinkels. In het centrum vindt je ook een bioscoop en een theater waar regelmatig voorstellingen worden gegeven.

Katwijk is een grote gemeente maar het is geen stad, dus je vindt er de stadse dingen zoals bioscopen en theaterzalen in mindere mate. Als je een leuk avondje uit wil, kun je daarom het beste kijken naar buurstad Leiden, wat wel een groot centrum is en waar ontzettend veel te doen is. Dit betekent niet dat er in Katwijk niks te doen is voor inwoners in de vrije tijd, want Katwijk heeft natuurlijk een groot voordeel: het ligt aan de kust. Katwijk is een echte kustgemeente die in de zomer ook veel toeristen trekt. Langs de Westzijde van Katwijk ligt in zijn geheel de Boulevard, waar veel te doen is vooral qua horeca. Verder kun je het gehele jaar terecht op het strand. In de koudere maanden voor een wandeling, en in de zomer voor een afkoelende duik.

Huis huren in Katwijk

Als je in Katwijk wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Katwijk is opgedeeld in acht wijken: Katwijk-Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied, Rijnsburg en Valkenburg. In deze wijken zie je terug dat Katwijk een samengevoegde gemeente is die vroeger uit losse gemeentes bestond. Sommige wijken hebben nog de namen van de oude gemeentes.

Als je in Katwijk wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Je kan ook de eisen voor het huis zelf al van tevoren bepalen: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen.

Waarom huren in Katwijk

In Katwijk vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er is geen hoger onderwijs in Katwijk maar in het naastgelegen Leiden staan meerdere hbo- en universitaire scholen. Voor jong en oud zijn er voorzieningen in de gemeente te vinden.

Qua bereikbaarheid zit je in Katwijk ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A44 en N206. Katwijk kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. Er is geen treinstation of treinverbinding, dus er rijden bussen. Met deze bussen wordt Katwijk verbonden met Leiden, Den Haag en Noordwijk. Vanuit deze steden kun je vervolgens weer de trein pakken.

Katwijk is een mooie gemeente die dichtbij de Randstad ligt waardoor je op een perfecte woon-werk locatie woont vanuit de Randstad gezien maar je toch rustig woont en bovendien veel natuur hebt door de kuststrook. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Katwijk eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Katwijk!

Vragen over huurwoningen in Katwijk

 • Kan ik per direct een woning huren in Katwijk?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Katwijk, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Katwijk die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Katwijk?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Katwijk. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Katwijk beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Katwijk?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Katwijk.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Katwijk beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Katwijk, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.