Huurwoningen in Huizen (7)

Over Huizen

Huurwoningen Huizen

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Huizen. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Huizen. In dit artikel vertellen we je meer over Huizen zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Huizen!

Huurhuizen Huizen

Huizen is een plaats en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente in de provincie Noord-Holland. Huizen is gelegen in landstreek het Gooi. De gemeente telt ongeveer 41.000 inwoners en de bevolking is relatief jong.

Huizen ontstond rond de tiende eeuw als nederzetting. Het dorp staat bekend als voormalig vissersdorp, maar pas aan het eind van de zeventiende eeuw was visserij een van de hoofdmiddelen van bestaan. Toen in 1854 de haven van Huizen in gebruik werd genomen bloeide de visserij op. De visserij zorgde ervoor dat er in Huizen een bloeiende visindustrie ontstond en er veel vis naar Duitsland werd geëxporteerd. In de twintigste eeuw nam de visserij in grote mate af, omdat Duitsland de import van Hollandse bokking verbood en omdat de afsluitdijk werd aangelegd. Hierna werden de pijlers gericht op kaashandel.

Voordat visserij de grootste levensbron was, werden vooral landbouw en huisnijverheid bedreven. Het gemeentewapen van Huizen is een melkmeisje, maar in Huizen was geen sprake van grootschalige veeteelt omdat de grond voornamelijk uit zandgrond bestond en daardoor niet geschikt was voor veeteelt.

Bezienswaardigheden in Huizen

Huizen is een kleine plaats en heeft daarom ook een klein centrum. Als je als inwoner van Huizen wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je toch op meerdere plekken terecht voor leuke activiteiten in en rondom de stad. In het centrum vindt je een typisch winkelcentrum, met de nodige winkels maar het is geen groot winkelcentrum. Als je een middag wil winkelen dan kun je beter naar het naastgelegen Hilversum dat een groot winkelcentrum heeft. Er zijn in het centrum van Huizen wel redelijk wat eet- en drinkgelegenheden te vinden in het centrum waar je terecht kan voor een maaltijd of een drankje en natuurlijk is er ook een uitgaansgebied.

Als je als nieuwe inwoner van Huizen meer te weten wil komen over je woonplaats, dan kun je op verschillende plekken terecht. Er bevinden zich enkele bezienswaardigheden zoals de Tafelberg, Dutch Mountain en het tolhuisje in de stad. Er bevinden zich ook rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten in de stad. De stad heeft een museum, het Huizer Museum, waar je meer kan leren over huizen. Er is een vaste expositie met foto’s van Huizen in vorige eeuwen, en wisselende collecties met kunst.

Voor de natuurliefhebbers biedt Huizen veel groene recreatiegebieden. Huizen heeft een eigen strand, genaamd Zomerkade, aan het Gooimeer waar ook watersporten kunnen worden beoefend, vooral surfen is er populair. Ten Zuiden van Huizen liggen natuurgebieden Tafelbergheide, een heidegebied, en de Trapjesberg, een beboste heuvel. In het oosten van Huizen aan de gemeentegrens ligt de Woensberg, dat ook een beboste heuvel is. Deze heuvels en bossen zijn geschikt voor wandeltochten en om in de zomer bijvoorbeeld te picknicken.

Huis huren in Huizen

Als je in Huizen wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Huizen is opgedeeld in 13 wijken, deze zijn Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten en Hogemaat. Deze wijken zijn allemaal weer opgedeeld in verschillende buurten.

Als je in Huizen wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Huizen

In Huizen vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er is geen hoger onderwijs in Huizen maar in het nabijgelegen Hilversum zijn meerdere scholen voor hoger onderwijs te vinden. Voor jong en oud zijn er voorzieningen te vinden, van speelplaatsen voor kinderen tot centra waar ouderen terecht kunnen voor activiteiten.

Qua bereikbaarheid zit je in Huizen ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A1, A27 en N5270. Huizen kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. In Huizen zelf is geen treinstation, maar er rijden in Huizen diverse buslijnen die Huizen verbinden met treinstations in de omgeving. Zo gaan er bussen naar centraal treinstation Bussum en centraal treinstation Hilversum.

Huizen is een mooie gemeente die centraal ligt en waar ook veel groen aanwezig is. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Huizen eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurhuizen als je interesse hebt in het huren van een woning in Huizen!

Vragen over huurwoningen in Huizen

 • Kan ik per direct een woning huren in Huizen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Huizen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Huizen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Huizen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Huizen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Huizen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Huizen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Huizen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Huizen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Huizen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.