Huurwoningen in Aalsmeer (9)

Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

127 m2

4

24 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.950,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

127 m2

4

31 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.000,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 3 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

93 m2

3

23 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.250,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

130 m2

4

32 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.500,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 5 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

175 m2

5

35 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.990,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

165 m2

4

33 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.500,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

165 m2

4

30 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.500,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 4 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

164 m2

4

2

30 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.500,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Aalsmeer

Woonhuis in Aalsmeer met 5 kamers

Aalsmeer, Noord-Holland

175 m2

5

35 minuten geleden gecontroleerd
€ 4.150,00 / maand
Bekijken

Over Aalsmeer

Huurwoningen in Aalsmeer

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Aalsmeer, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei verschillende woningen die te huur worden aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Aalsmeer zelf, zodat je weet wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Aalsmeer, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Aalsmeer, lees dan vooral verder!

Over Aalsmeer

Aalsmeer is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente bestaat uit het dorp Aalsmeer, het dorp Kudelstaart en buurtschappen Vrouwentroost, Calslagen en Oosteinde. De gemeente heeft ongeveer 32.000 inwoners. De gemeente maakt deel uit van de Stadsregio Amsterdam, een samenwerking tussen Amsterdam en omliggende gemeenten.

Het is niet helemaal zeker waar de naam Aalsmeer vandaan komt. Het kan afgeleid zijn van Alsmar, wat ‘palingmeer’ betekent, maar Aelsmer, wat ‘allesmeer’ betekent, zou een mogelijkheid zijn. De eerste optie lijkt de meest gangbare, omdat er in Aalsmeer ook op palingen wordt gevist.

Bezienswaardigheden in Aalsmeer

Als je als inwoner van Aalsmeer wat leuks wil doen op je vrije dag, dan zul je de meeste levendigheid in het centrum vinden. Aalsmeer heeft een gezellig centrum. Er zijn in het centrum verschillende winkels, cafés en restaurants gevestigd. Je kan alle winkels voor je dagelijkse boodschappen er vinden, maar het is geen groot winkelcentrum waar je jezelf uren kan vermaken.

Jaarlijks worden er enkele evenementen georganiseerd in Aalsmeer, die het bezoeken waard zijn. Er wordt ieder jaar een bloemenfestival georganiseerd in juni. Daarnaast wordt er een bandjesavond gehouden in het centrum, je kunt een verlichte botenshow bezoeken en er is een theaterfestival in de zomermaanden.

In het noordoosten grenst Aalsmeer aan het Amsterdamse bos, en in het zuiden aan de Westeinderplassen. Zo wordt de gemeente omringd door natuur. Het Amsterdamse bos is een groot bos waar je fijn kan wandelen. De Westeinderplassen is een veen- en plassengebied waar je kan zwemmen, zeilen, roeien, windsurfen en varen. Er zijn ongeveer 50 jachthavens te vinden rondom deze plas.

Aalsmeer heeft een klein centrum, maar wees niet getreurd hierdoor - achter het Amsterdamse Bos ligt Amsterdam. Aalsmeer ligt niet tegen Amsterdam aan, maar het ligt dicht in de buurt. Dus als je een dagje weg wil, of naar een groter winkelcentrum wil, dan kun je naar Amsterdam gaan met de auto of het openbaar vervoer. Natuurlijk is er in de hoofdstad van Nederland veel te zien en doen.

Huis huren in Aalsmeer

Als je in Aalsmeer wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken je geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen, en dit maakt de zoektocht een stuk gerichter. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. De gemeente Aalsmeer bestaat uit 3 kernen (Aalsmeer, Kudelstaart en Vrouwentroost), en deze zijn opgedeeld in iets minder dan 20 wijken. Aalsmeer heeft veruit de meeste wijken (13) en Kudelstaart heeft er 3. Vrouwentroost en de andere buurtschappen hebben geen wijk indeling.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Aalsmeer en specifieke wensen hebt voor een woning, dan is het slim om eerst te bepalen wat precies de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het winkelcentrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een rustige wijk? En het bepalen van je eisen geldt ook voor de woning zelf: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben, wil je een tuin of balkon? Als je dit allemaal op een rijtje hebt gezet, kun je specifiek gaan zoeken.

Waarom huren in Aalsmeer

In Aalsmeer bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Je vindt er de standaard voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen en drogisterijen. Bovendien heb je in Aalsmeer ook verschillende sportclubs en sportscholen, en bij de Westeinderplassen kun je verschillende watersporten beoefenen. Ook zijn er verschillende scholen in Aalsmeer gevestigd, wat fijn is voor de kinderen en tieners. Er is geen hoger onderwijs te vinden in Aalsmeer, maar wel in de omliggende gemeentes en steden.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Aalsmeer reist zijn de N196 naar Mijdrecht, N201 naar Hoofddorp en Uithoorn en N231 naar Amstelveen. Met het openbaar vervoer is Aalsmeer te bereiken via treinstation Amsterdam Schiphol. Aalsmeer heeft geen eigen treinstation, Amsterdam Schiphol is de dichtstbijzijnde, net buiten de gemeentegrenzen. Binnen Aalsmeer kun je met het openbaar vervoer reizen via bussen, en je kan ook met bussen rechtstreeks naar omliggende plaatsen zoals Amsterdam.

Aalsmeer ligt midden in de randstad, maar wordt ook omringd door natuur waardoor je er een mooie balans vindt van stad en natuur. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Aalsmeer en weet je hoe het leven in Aalsmeer eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Aalsmeer, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Aalsmeer

 • Kan ik per direct een woning huren in Aalsmeer?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Aalsmeer, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Aalsmeer die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Aalsmeer?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Aalsmeer. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Aalsmeer beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Aalsmeer?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Aalsmeer.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Aalsmeer beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Aalsmeer, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.