Huurwoningen in Gorinchem

9 woningen
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem

Gorinchem, Zuid-Holland

35 m2

1

51 minuten geleden gecontroleerd
€ 950,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem met 2 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

55 m2

2

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 995,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem met 2 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

76 m2

2

56 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.221,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem

Gorinchem, Zuid-Holland

61 m2

1

49 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.275,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem

Gorinchem, Zuid-Holland

74 m2

1

1

3 uur geleden gecontroleerd
€ 1.450,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem met 3 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

125 m2

3

54 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.600,00 / maand
Bekijken
Appartement in Gorinchem

Appartement in Gorinchem met 3 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

83 m2

3

1

53 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.795,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Gorinchem

Woonhuis in Gorinchem met 4 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

93 m2

4

47 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.950,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Gorinchem

Woonhuis in Gorinchem met 5 kamers

Gorinchem, Zuid-Holland

199 m2

5

52 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.950,00 / maand
Bekijken

Over Gorinchem

Huurwoningen Gorinchem

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Gorinchem. Op Huurzone worden allerlei soorten woningen aangeboden, van rijtjeshuizen tot appartementen. Niet alleen vindt je op Huurzone de huurhuizen in Gorinchem die op dit moment beschikbaar zijn, in dit artikel vertellen we je ook meer over de gemeente zelf en wat je er als inwoner allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken en voorzieningen die Gorinchem biedt aan de inwoners!

Huurhuizen Gorinchem

Gorinchem is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Tot de gemeente Gorinchem hoort ook het dorp Dalem. Er wonen ongeveer 36.000 mensen in de gemeente. De stad Gorinchem is gebouwd om de vestigingsstad heen. De stad grenst aan de rivieren Boven-Merwede en door de stad loopt de rivier de Linge. Gorinchem ligt in twee streken, in de Alblasserwaard en in de Tielerwaard.

Gorinchem is ontstaan toen vissers en boeren op het wat hoger gelegen gebied vlakbij de monding van de Linge in de Merwede een nederzetting stichtten. Dit gebeurde rond het jaar 1000. Rond de dertiende eeuw werden rond de nederzetting wallen opgeworpen om het gebied te beschermen tegen overheersende buurstaten Holland en Gelre. In 1382 kreeg de stad stadsrechten en na een tegenslag in 1388, toen bij een stadsbrand vrijwel de hele stad in vlammen opging, ging het vanaf 1417 steeds beter met Gorinchem omdat de stad was ingelijfd door Holland, waardoor de handel opbloeide en Holland groeide tot achtste stad van Nederland. Aan het eind van de zestiende eeuw waren de eerder gebouwde stadsmuren erg verzwakt en werden deze vervangen. De nieuwe wal werd een stuk verder van het centrum gebouwd waardoor de stad twee keer zo groot werd. Deze wal is nog wel bijna intact en vandaag de dag nog steeds een bezienswaardigheid. Na wat hoogtepunten en tegenslagen in de geschiedenis ging het in de negentiende eeuw weer beter met de stad door de opkomst van de industrie. De bereikbaarheid van de stad werd ook verbeterd en de stad groeide steeds verder, tot er buiten de wallen woningen werden gebouwd en de stad werd uitgebreid.

Bezienswaardigheden in Gorinchem

Het centrum van Gorinchem is gevestigd binnen de stadsmuren en wordt omringd door water, wat ervoor zorgt dat Gorinchem een mooi centrum heeft. Er zijn leuke dingen doen en zien in je vrije tijd. Er zijn in de binnenstad de gelegenheden te vinden die je in veel steden vindt, zoals winkels, cafés, restaurants en natuurlijk een uitgaansgebied.

Er is in Gorinchem veel te zien. Een deel van de stad is beschermd stadsgezicht en er zijn meerdere rijksmonumenten en oorlogsmonumenten. Een paar van de bezienswaardigheden zijn de Grote Markt, de Vestigingswallen, de Haven van Gorinchem, de Grote Kerk en de Kruitmagazijnen. Als je meer wil leren over de geschiedenis van Gorinchem, dan kun je terecht bij het Gorinchems museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en kunst van de stad. Een ander museum in Gorinchem waar je meer kan leren over geschiedenis is het Hendrick Hamel museum, ook wel het Hamelhuis genoemd, maar dit museum richt zich op het leven van Hendrik Hamel wat zich afspeelde rondom de VOC en in Korea.

Als je in je vrije tijd graag een ontspannende activiteit wil doen, dan kun je in Gorinchem terecht bij de bioscoop in Gorinchem of bij een van de drie theaters waar regelmatig voorstellingen draaien. Er worden ook meerdere evenementen georganiseerd ieder jaar, die leuk zijn om te bezoeken.

Als je van natuur houdt, dan kun je als inwoner van Gorinchem op meerdere plekken terecht om de natuur op te zoeken. Er is natuur te vinden in de stad, zoals recreatieterrein Lingebos, Kinderboerderij en natuurcentrum Gorinchem van Andel – Spruijt en net buiten het centrum is ook veel natuur te vinden. Natuurgebied Sleeuwijkerwaard en Groesplaat zijn bekende natuurgebieden.

Huurhuizen Gorinchem

Als je in Gorinchem wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Het oude centrum van Gorinchem ligt binnen de oude stadswallen en buiten de wallen zijn ook wijken aangelegd toen de stad groeide. De wijken Lingewijk en West zijn de twee eerste wijken die buiten de stadswallen zijn gebouwd. Dalem is later aan Gorinchem toegevoegd.

Als je in Gorinchem wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen of meer naar de natuur toe? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom Huren in Gorinchem

Gorinchem is een fijne stad om te wonen. Het woongemak wordt nog groter als de stad ook goed te bereiken is. Het vervoer in en naar Gorinchem is goed geregeld. Gorinchem is met de auto via de A15 en A27 te bereiken. Gorinchem heeft een eigen station en is daarom ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Het station ligt aan de Betuwelijn, een spoorlijn door de Betuwe van Elst via Geldermalsen naar Dordrecht. Er is ook een bootlijn van Riveer die de bootdiensten op de Merwede rondom Gorinchem verzorgt. Dit is een veerpont die vooral verkeer tussen Gorinchem en Sleeuwijk verzorgt.

In Gorinchem kun je heerlijk rustig wonen in een historische stad. Er zijn verschillende buurten met gevarieerde woningen. Er zijn genoeg voorzieningen die je in het dagelijks leven nodig zou kunnen hebben. Kortom, huren in Gorinchem is een zeer goed idee. Kijk vooral verder op Huurzone voor het huidige aanbod!

Vragen over huurwoningen in Gorinchem

  • Kan ik per direct een woning huren in Gorinchem?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Gorinchem, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Gorinchem die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Gorinchem?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Gorinchem. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Gorinchem beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Gorinchem?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Gorinchem.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Gorinchem beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Gorinchem, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.