Huurwoningen in Zeist (8)

Over Zeist

Huurwoningen Zeist

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Zeist. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Zeist. In dit artikel vertellen we je meer over Zeist zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Zeist!

Huurhuizen Zeist

Zeist is een gemeente midden in Nederland, namelijk in Utrecht. De gemeente heeft zo’n 64.000 inwoners. Zeist ligt in het enorm bosrijke gebied van de Utrechtse heuvelrug en heeft daarom een groen karakter buiten de woonkernen. Naast hoofdplaats Zeist telt gemeente Zeist vier dorpen: Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide. De bijnaam van Zeist is Slotstad, afgeleid van het kasteel Slot Zeist.

In tegenstelling tot sommige andere steden in Nederland, heeft Zeist een relatief rustige geschiedenis. Het is niet gebombardeerd in oorlogen en er zijn ook geen oorlogen gevochten waarin de plaats continue werd heroverd. Vooral ingrijpend voor de ontwikkeling van Zeist was de bouw van Slot Zeist van 1677 tot 1686. Het Slot werd aangekocht in 1746 door de hernhutters, een evangelische broedergemeeente, om te dienen als hun hoofdkwartier.

In de negentiende eeuw werd Zeist een geliefde woonplaats voor rijkere mensen die er buitenplaatsen lieten aanleggen maar een deel hiervan werd snel weer gesloopt in de twintigste eeuw, om plaatst te maken voor de woningbouw. Tegenwoordig is Zeist een populaire gemeente, vooral door de nabijheid van de stad Utrecht.

Bezienswaardigheden in Zeist

Door de bouw van buitenplaatsen in de negentiende eeuw biedt Zeist redelijk wat bezienswaardigheden, ondanks dat het een kleinere gemeente is. Een deel van Zeist is een beschermd dorpsgezicht en er zijn meerdere rijksmonumenten en oorlogsmonumenten. De buitenplaatsen zijn grote huizen, vaak met mooi aangelegde tuinen. Naast de buitenhuizen staan er ook veel kerken, veel daarvan zijn ontworpen door bekende architecten. Het Slot Zeist is ook een bekende bezienswaardigheid van Zeist. Er worden in Slot Zeist ook activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het Lente Festival waar verschillende optredens worden verzorgd.

Omdat Zeist een gemeente is, heeft het niet een heel groot centrum waar je uren tijd kan doorbrengen. Als je een middag wil shoppen kun je wel goed terecht in buurstad Utrecht. In Utrecht zijn veel winkels en uitgaansgelegenheden gevestigd. Er zijn verschillende winkels in de stad gevestigd. Je bent zo in Utrecht vanuit Zeist, dus om regelmatig een dagje naar Utrecht te gaan is geen probleem.

Zeist mag dan een klein centrum hebben waar je niet uitgebreid kan shoppen, maar dat betekent niet dat er niks te doen is in het centrum. Als je een leuke activiteit wil ondernemen, dan kan dat bijvoorbeeld in de bioscoop Figi Zeist of in theater Figi waar regelmatig voorstellingen zijn. In het knusse centrum van Zeist kun je ook een lekker hapje eten of borrelen in het weekend in een van de cafés of restaurants.

Omdat Zeist een groen karakter heeft, is de gemeente een uiterst geschikte woonplaats voor natuurliefhebbers. De stad ligt midden in de Utrechtse heuvelrug en Zeist is omringd met natuur, waar je een middagje kan spenderen. In Zeist zelf liggen ook parken waar je lekker kan picknicken en wandelen in de zomer. Het Wilhelminapark is een bijzonder park en onderdeel van het beschermde dorpsgezicht.

Huis huren in Zeist

Als je in Zeist wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Zeist is opgedeeld in vijf wijken. Deze wijken zijn Zeist-Noord, Zeist-Oost, Zeist-West, Zeist-Centrum en Den Dolder. De wijken zijn allemaal opgedeeld in ongeveer zeven wijken.

Als je in Zeist wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Maar ook voor de woning zelf: in wat voor soort woning wil je wonen? Hoeveel kamers wil je minimaal hebben? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Zeist

In Zeist vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Hoger onderwijs is niet in Zeist te vinden, maar wel in Utrecht.

Qua bereikbaarheid zit je in Zeist ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de A12, A28, N224, N237 en N238. Omdat Zeist grenst aan Utrecht, ben je ook snel in deze stad, met de auto en met het openbaar vervoer. Zeist is met het openbaar vervoer goed te bereiken via de twee treinstations die de gemeente kent, station Den Dolder en station Driebergen-Zeist. Station Den Dolder is een sprinterstation en station Driebergen-Zeist is een intercity- en sprinterstation.

Zeist is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Zeist eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Zeist!

Vragen over huurwoningen in Zeist

 • Kan ik per direct een woning huren in Zeist?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Zeist, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Zeist die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Zeist?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Zeist. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Zeist beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Zeist?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Zeist.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Zeist beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Zeist, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.