Huurwoningen in Noord-holland

1705 woningen
kamer in Haarlem

1 kamer kamer in Haarlem

Haarlem, Noord-holland

13 m2

1

€ 225,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Haarlem

1 kamer kamer in Haarlem

Haarlem, Noord-holland

20 m2

1

€ 300,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Amsterdam

1 kamer kamer in Amsterdam

Amsterdam, Noord-holland

10 m2

1

€ 345,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Schagen

1 kamer appartement in Schagen

Schagen, Noord-holland

25 m2

1

€ 350,00
8 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Beverwijk

1 kamer appartement in Beverwijk

Beverwijk, Noord-holland

18 m2

1

€ 425,00
12 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Heemskerk

4 kamer appartement in Heemskerk

Heemskerk, Noord-holland

75 m2

4

€ 435,00
13 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Amsterdam

1 kamer kamer in Amsterdam

Amsterdam, Noord-holland

18 m2

1

€ 440,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Amsterdam

1 kamer kamer in Amsterdam

Amsterdam, Noord-holland

20 m2

1

€ 440,00
14 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
kamer in Hilversum

1 kamer kamer in Hilversum

Hilversum, Noord-holland

10 m2

1

€ 450,00
1 minuut geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Haarlem

1 kamer appartement in Haarlem

Haarlem, Noord-holland

58 m2

1

€ 500,00
17 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Haarlem

1 kamer appartement in Haarlem

Haarlem, Noord-holland

58 m2

1

€ 500,00
17 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken
appartement in Heemskerk

4 kamer appartement in Heemskerk

Heemskerk, Noord-holland

72 m2

4

€ 500,00
13 minuten geleden gecontroleerd
Bekijken

Over Noord-holland

Huurwoningen Noord-Holland

Noord-Holland ligt in het noordwesten van Nederland, boven Zuid-Holland. Het wadden eiland Texel behoort ook tot de provincie Noord-Holland. Noord-Holland heeft ruim 2,7 miljoen inwoners, verdeelt over 47 gemeenten. Enkele bekende gemeenten in Noord-Holland zijn Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, en Hilversum. Haarlem is ook de hoofdstad van de provincie Noord-Holland, Amsterdam is echter de grootste stad in deze provincie.

Huurhuizen Noord-Holland

De provincie kan worden opgedeeld in een noordelijk- en een zuidelijk gebied, waarbij het Noordzeekanaal de grens is. Aan de zuidkant liggen de stedelijke gebieden zoals Amsterdam met daarbij Schiphol, Haarlem en het Gooi. Het Gooi is officieel een stedelijk gebied, maar heeft wel een bosrijk karakter. De noordkant bestaat vooral uit kleinere dorpen en landelijke gebieden zoals Waterland, Beemster en Purmer. Ook Texel ligt aan de noordzijde van Noord-Holland. Aan de westkant bevindt zich de kust. Deze zijde bestaat daardoor vooral uit duingebied. Hier liggen enkele bekende badplaatsen zoals Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. Ten slotte vind je aan de oostkust een paar historische dorpen zoals Hoorn, Enkhuizen en Edam.

Noord-Holland heeft dus voor iedereen iets te bieden. Je kan zelf kiezen of je voor een rustig landelijk gebied gaat, of dat je liever in het drukke stedelijke gebied, dichtbij de randstad woont. Op Huurzone worden woningen aangeboden in alle gemeenten in Noord-Holland. Daarnaast loopt het aanbod uiteen van kamers en studio’s tot volledig vrijstaande woningen. Op Huurzone is er dus naar elke wens en budget wel een woning te vinden.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

Natuurgebieden

Noord-Holland telt ongeveer 37 natuurgebieden. Veel daarvan zijn oude veenweidegebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en vogels kunt kijken. Daarnaast zijn er, vanwege de ligging aan de kust, ook vele duingebieden te vinden in Noord-Holland. Ook in de duingebieden kan je fietsen en wandelen. Vanwege de ligging van Noord-Holland heeft deze provincie een heleboel bijzondere natuurgebieden.

Enkele gebieden in Noord-Holland zijn in de jaren tachtig benoemd tot stiltegebieden. Een stiltegebied houdt in dat een gebied zoveel mogelijk stil wordt gehouden, waardoor de geluiden van flora en fauna overheersen. Deze gebieden zijn benoemd tot stiltegebieden om in de toekomst rustige gebieden te kunnen behouden. In deze gebieden kun je dus optimaal genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Cultuur

Noord-Holland is een provincie met een rijke cultuur. Er zijn een heleboel evenementen gedurende het hele jaar die daarop inspelen. Zo heb je bijvoorbeeld de Nationale Vlootdagen in Den Helder, waarbij e Koninklijke Marine de deuren opent voor bezoekers. In Alkmaar wordt elk jaar een kaasmarkt georganiseerd. De Kaasdragersgilde organiseert daar als sinds 1593 elk jaar het transport en het wegen van de kaas. Als je de oude historie van Noord-Holland wilt herbeleven, kun je een rit maken met een stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik. Met een veerboot kun je daarna terugvaren naar Hoorn.

Ga je naar Amsterdam, dan heb je ook genoeg om te zien en te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de Holland Experience, waar je in een driedimensionaal ruimtetheater een half uur lang door Nederland reist. Breng een bezoekje aan de Heineken Experience om kennis te maken met de wereld van Heineken bier. Ten slotte kun je de Amsterdamse grachten natuurlijk niet overslaan. Deze zijn wereldberoemd en leuk om overheen te varen met een rondvaart. Ten slotte is Madame Tussauds een van de bekendste bezienswaardigheden in Amsterdam. Dit museum bevindt zich midden op de Dam in Amsterdam, en is dus goed te combineren met een dagje Amsterdam.

Ben je meer opzoek naar amusement voor kinderen, dan kun je naar het sprookjeswonderland in Enkhuizen gaan. Dit park is volledig in sprookjesthema, met sprookjesfiguren die door het park wandelen.

Musea

Noord-Holland heeft te veel musea om op te noemen. Vooral in Amsterdam en Haarlem zijn een heleboel musea die de historie en cultuur van Nederland laten zien. Ook buiten de grote steden zijn een heleboel musea te vinden. Enkele bekende musea in Noord-Holland zijn het Museum Singer, Museum Hilversum, het Cobramuseum en het Vestingmuseum. Er is in ieder geval voor ieder wat wils op dit gebied.

Ook op het gebied van de koninklijke familie, heeft Noord-Holland je veel te bieden. Een speciale fietstocht, de Hof tot Dam route, laat je meer leren over de relatie tussen de koninklijke familie en Noord-Holland. Daarnaast kunnen de wandelaars hun hart op tijdens de oudste wandelroute van Nederland. Deze route werd in 1914 geopend en loopt dwars door Noord-Holland, van Amsterdam tot Arnhem.

Waddeneilanden

Vanaf het noorden van Noord-Holland zijn de Waddeneilanden goed te bereiken. De boot naar Texel vertrekt vanaf Den Helder. Texel behoort als enige Waddeneiland bij Noord-Holland, en is tevens ook het grootste Waddeneiland van Nederland. Op Texel wonen ongeveer 13500 inwoners. Texel is uitsluitend met de boot bereikbaar. Ieder uur tussen 6:00 en 21:00, gaat er vanaf Den Helder een boot naar Texel en vice versa. Op Texel is prachtige natuur te bewonderen, waarin gefietst en gewandeld kan worden. In de zomermaanden is het ook lekker om hier op vakantie te gaan.

Waarom huren in Noord-Holland

Noord-Holland is hard aan het werk om de ruimtelijke inrichting van de provincie te optimaliseren. Ze proberen om meer woningen beschikbaar te maken voor iedereen. De provincie heeft samen met gemeenten actieprogramma’s opgesteld voor zes regio’s binnen Noord-Holland.

Op economisch gebied gaat het in Noord-Holland bovengemiddeld goed. Aangezien Noord-Holland een perfecte combinatie heeft van groene gebieden en stedelijke gebieden, zijn er ook veel verschillende vormen van werkgelegenheid te vinden. De provincie investeert op dit moment in aantrekkelijke en duurzame werklocaties, om de werkgelegenheid te stimuleren.

Naast de aantrekkelijke situatie wat betreft werkgelegenheid, is het onderwijs in Noord-Holland ook goed verzorgd. Er zijn 892 basisscholen en 247 middelbare scholen in Noord-Holland. Verdeeld over 47 gemeenten, is er dus in elke gemeente wel een basis- en middelbare school te vinden.

Als je na het lezen van al deze informatie over Noord-Holland nog niet overtuigd bent om een woning te huren in Noord-Holland, kijk dan gerust eens tussen het prachtige aanbod op Huurzone. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon zelf eens een kijkje nemen in Noord-Holland, om te ontdekken wat deze provincie allemaal voor jou in petto heeft. Wil je op de hoogte blijven van het huidige aanbod in Noord-Holland, schrijf je dan in bij Huurzone en meld je aan voor automatische updates op het aanbod.