Huurwoningen in Oss (10)

Woonhuis in Oss

Woonhuis in Oss met 2 kamers

Oss, Noord-Brabant

50 m2

2

41 minuten geleden gecontroleerd
€ 300,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Oss

Woonhuis in Oss met 4 kamers

Oss, Noord-Brabant

80 m2

4

41 minuten geleden gecontroleerd
€ 395,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss

Oss, Noord-Brabant

37 m2

1

1

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 825,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss

Oss, Noord-Brabant

36 m2

1

1

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 840,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss

Oss, Noord-Brabant

34 m2

1

1

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 844,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss

Oss, Noord-Brabant

44 m2

1

1

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 905,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss met 3 kamers

Oss, Noord-Brabant

92 m2

3

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.043,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss met 3 kamers

Oss, Noord-Brabant

99 m2

3

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.120,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss met 5 kamers

Oss, Noord-Brabant

112 m2

5

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.295,00 / maand
Bekijken
Appartement in Oss

Appartement in Oss met 4 kamers

Oss, Noord-Brabant

88 m2

4

46 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.350,00 / maand
Bekijken

Over Oss

Huurwoningen in Oss

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Oss. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Oss. In dit artikel geven we je meer informatie over Oss zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Oss!

Over Oss

Oss is een stad en hoofdplaats van de gemeente Oss, gelegen in Noord-Brabant tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Er wonen iets minder dan 60.000 mensen. Er woonden in 2000 voor Christus al mensen op de plaats die nu Oss is. Oss kreeg in 1286 gemeenterechten en in 1399 stadsrechten. De stad heeft veel roerige periodes gekend. Onder andere tijdens de conflicten van Brabant en in de negentiende en twintigste eeuw door criminaliteit van de Bende van Oss, waardoor de inwoners van Oss nog wel eens messenstekers of messentrekkers worden genoemd met een knipoog.

Bezienswaardigheden in Oss

Als je als inwoner van Oss wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken terecht voor leuke activiteiten. Oss heeft een groot centrum waar je veel winkels, cafe’s en restaurants kan vinden. Er is genoeg te zien en winkelen om je een middag te vermaken. En als je bent uitgekeken op het centrum van Oss, ben je binnen no time in het wat grotere ’s-Hertogenbosch of Nijmegen. In Oss kan je eventueel ook een middagje naar de bioscoop, naar een voorstelling in het theater of naar het museum dat in de stad is gevestigd, zoals het Jan Cunen Museum voor beeldende kunst.

In Oss komen ieder jaar een paar evenement terug. De meeste van deze evenementen vinden plaats in het centrum van de stad. Een paar van deze evenementen die veel publiek trekken zijn de Muziekboulevard dat een muziekevenement is, de Oranjefeesten op Koningsdag, Oss on Classic Wheels dat een toertocht voor klassieke voertuigen is en het Fantastival, een straattheater festival. Daarnaast zijn er natuurlijk de algemeen bekende en veelgevierde feesten zoals Carnaval en de jaarlijkse Kermis.

Oss is natuurlijk een stad, maar er is ook veel groen te vinden. Er zijn meerdere parken in de stad te vinden en om de gemeente ligt veel natuur. Ten zuiden van Oss ligt een dekzandrug, waar een klein landschap met bossen en akkers ligt. Ten Oosten liggen de Herpse Bossen, een natuur- en recreatiegebied, dus aan natuur is geen gebrek.

Huis huren in Oss

Als je in Oss wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Oss is opgedeeld in tien wijken. De wijken zijn Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord en Buitengebied-Zuid. Daarnaast heeft Oss ook veel industriegebieden, wat zorgt voor veel werkgelegenheid.

Als je in Oss wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Je kan ook de eisen voor het huis zelf al van tevoren bepalen: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen.

Waarom huren in Oss

In Oss vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt of kan hebben in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen, en ook enkele MBO- en HBO-opleidingen zijn te vinden in de stad, maar dit is beperkt. In het nabijgeleden ’s-Hertogenbosch en Nijmegen zijn wel veel MBO- en HBO-scholen te vinden, en in Nijmegen ook een universiteit.

Qua bereikbaarheid zit je in Oss zeer centraal, tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen, en deze steden zijn beide goed te bereiken. Met de auto bereik je Oss vanuit ’s-Hertogenbosch via de A59, vanuit Veghel via de A50 en vanuit Nijmegen rijdt je ook via de A50 naar Oss. Als je met het openbaar vervoer wil reizen, dan kun je in Oss kiezen om op de trein te stappen op twee treinstations, station Oss en station Oss West. Ravenstein, in de gemeente Oss, heeft ook een eigen treinstation. Al deze treinstations liggen aan de treinlijn Tilburg – Nijmegen. Station Oss is een intercitystation en station Oss West en Ravenstein zijn beide sprintenstations. Daarnaast kun je binnen Oss ook met het busvervoer reizen.

Oss is een mooie gemeente met een gezellig karakter, dat precies tussen twee grote steden in ligt, wat handig is voor woon-werkverkeer. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Oss eruit kan zien, en wat de gemeente allemaal te bieden heeft. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Oss!

Vragen over huurwoningen in Oss

 • Kan ik per direct een woning huren in Oss?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Oss, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Oss die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Oss?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Oss. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Oss beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Oss?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Oss.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Oss beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Oss, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.