Huurwoningen in Zandvoort

8 woningen

Over Zandvoort

Huurwoningen in Zandvoort

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Zandvoort, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei soorten woningen, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Zandvoort zelf die belangrijk is voor woningzoekenden en inwoners, zodat je weet wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Zandvoort, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Zandvoort, lees dan vooral verder!

Over Zandvoort

Zandvoort is een gemeente en badplaats in Noord-Holland. De gemeente is een populaire badplaats, gelegen tussen Haarlem en de Noordzee. Het wordt ook wel ‘beach for Amsterdam’ genoemd, omdat het niet ver van Amsterdam ligt en het de dichtstbijzijnde badplaats is vanuit Amsterdam.. De gemeente heeft ongeveer 17.000 inwoners.

Zandvoort heeft in het verleden Sandevoerde geheten. De inwoners van het gebied in en rondom Zandvoort leefden erg lang van visvangst. In de 19e eeuw ontstonden ook andere bronnen van bestaan, zoals het zeebaden dat kwam overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk en in Nederland ook populair bleek te zijn. In 1881 werd het eerste treinstation geopend in Zandvoort, als eindpunt van de spoorlijn die uit Haarlem kwam. Hierdoor konden mensen nog makkelijker naar het strand reizen. Een keer per week kwam er ook een internationale trein uit Bazel, die veel buitenlanders naar Zandvoort bracht. Zo is Zandvoort over de jaren heen veel gaan profiteren van toerisme.

Bezienswaardigheden in Zandvoort

Voor een inwoner van Zandvoort is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het centrum eruit ziet, hoe groot het is en wat er allemaal te doen valt. Zandvoort heeft een gezellig centrum. Omdat het een badplaats is die gericht is op toerisme, vindt je er vooral veel horecagelegenheid in de vorm van restaurants en cafés (en aan de boulevard strandtenten) en ook enkele winkels. Qua winkels is het aanbod niet heel groot, maar de standaardwinkels zoals supermarkten en drogisterijen vindt je er wel.

Als je denkt aan Zandvoort, dan denk je waarschijnlijk aan het strand en het Formule 1-racecircuit. Deze twee zijn dan ook zeker het bezoeken waard. Het circuit van Zandvoort werd in 1948 aangelegd. Dit circuit werd vanaf 1952 gebruikt voor Formule 1-races, maar vanaf 1985 wilde de provincie Noord-Holland daar geen vergunning meer voor afgeven door geluidsoverlast. Vanaf 2019 is er pas weer een nieuw contract getekend voor Formule 1-races. Die mogen vanaf 2020 weer plaatsvinden, dus dat zal de badplaats ook veel bezoek opleveren.

Zandvoort is door de zandstranden, duingebieden en het gezellige centrum een ideale bestemming voor strandliefhebbers, dus het is niet gek dat dit nog steeds een hoofdattractie is van het dorp en jaarlijks veel mensen afreizen naar het strand van Zandvoort. Voor een inwoner van Zandvoort is het natuurlijk ook fantastisch om zo dicht bij het strand te wonen. Je kan er lekker afkoelen in de zomer of uitwaaien met een strandwandeling in de koudere maanden.

Zoals eerder vermeld, vind je het centrum van Zandvoort vooral veel horeca, en een beperkt aantal winkels. Maar gelukkig grenst Zandvoort aan Haarlem, een grote stad met wel een groot winkelcentrum. En niet veel verder ligt Amsterdam, waar je ook een groot centrum met veel winkels hebt. Dus als je een keer een uitje wil maken naar een van de nabijgelegen steden in de randstad, dan is dat geen probleem.

Huis huren in Zandvoort

Als je op zoek bent naar een woning in Zandvoort, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. In Zandvoort heb je de wijken Oude Kern, Stationsbuurt, Boulevard, Hogeweg-Haarlemmerstraat, Kostverloren, Letterkundigenbuurt, Plan Zuid, Vijverparkbuurt, Nieuw-Noord, Bentveld en de wijk Duingebied. Deze wijken zijn op hun beurt weer onderverdeeld in buurten.

Waarom huren in Zandvoort

In Zandvoort bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten en drogisterijen, heb je in Zandvoort ook verschillende sportclubs en sportscholen. Er bevinden zich zes basisscholen en één vmbo-school. Voor middelbare scholen waar ook hbo- en vwo-scholieren terecht kunnen, moeten scholieren afreizen naar het aangrenzende Haarlem.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Zandvoort reist zijn de N200 en N201. Met het openbaar vervoer is Zandvoort te bereiken via treinstation Zandvoort aan Zee. Vanaf dit treinstation kun je direct naar Haarlem en Amsterdam reizen. Binnen Zandvoort zelf kun je qua openbaar vervoer gebruik maken van de bussen die er rijden.

Zandvoort is een speciale gemeente die veel bekijks trekt van toeristen, maar ook voor inwoners veel te bieden heeft. Grenzend aan de drukke randstad, is Zandvoort toch een rustige badplaats. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Zandvoort en weet je hoe het leven in Zandvoort eruit kan zien voor een inwoner. Kijk op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen in Zandvoort!

Vragen over huurwoningen in Zandvoort

  • Kan ik per direct een woning huren in Zandvoort?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Zandvoort, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Zandvoort die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Zandvoort?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Zandvoort. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Zandvoort beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Zandvoort?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Zandvoort.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Zandvoort beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Zandvoort, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.