Huurwoningen in Heemstede

9 woningen
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 3 kamers

Heemstede, Noord-Holland

87 m2

3

7 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.150,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 3 kamers

Heemstede, Noord-Holland

120 m2

3

1 uur geleden gecontroleerd
€ 2.300,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 3 kamers

Heemstede, Noord-Holland

120 m2

3

6 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.320,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 3 kamers

Heemstede, Noord-Holland

118 m2

3

57 seconden geleden gecontroleerd
€ 2.320,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Heemstede

Woonhuis in Heemstede met 5 kamers

Heemstede, Noord-Holland

120 m2

5

7 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.600,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 4 kamers

Heemstede, Noord-Holland

120 m2

4

3 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.650,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 4 kamers

Heemstede, Noord-Holland

120 m2

4

3 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.650,00 / maand
Bekijken
Appartement in Heemstede

Appartement in Heemstede met 4 kamers

Heemstede, Noord-Holland

140 m2

4

56 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.250,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Heemstede

Woonhuis in Heemstede met 6 kamers

Heemstede, Noord-Holland

163 m2

6

56 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.250,00 / maand
Bekijken

Over Heemstede

Huurwoningen in Heemstede

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Heemstede, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei verschillende woningen die te huur worden aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Heemstede zelf, zodat je weet wat je als inwoner van het dorp allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Heemstede, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Heemstede, lees dan vooral verder!

Over Heemstede

Heemstede is een gemeente en plaats in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft zo’n 27.000 inwoners. Heemstede is een zeer welvarende gemeente, en de gemeente staat dan ook op de vijfde plek van hoogste inkomens van Nederland. Ook komt Heemstede volgens het nationale Onderzoek Beste Gemeenten als derde gemeente naar voren in de ranking ‘beste plek om te wonen’.

Heemstede is gelegen op een vroegere strandwal. Vanaf de prehistorie (3500-2500 voor Christus) zijn er sporen van bewoning gevonden op de plaats waar de nederzetting stond. De naam Heemstede wordt al rond het jaar 1000 gebruikt en betekent ‘woonplaats (van een zekere Emece)’. De geschiedenis van Heemstede is zonder veel opmerkelijke gebeurtenissen verlopen, maar er is wel een opmerkelijke legende. In 1304 vindt de slag bij het Manpad plaats, en de bastaardzoon van Floris V die met de Haarlemmers de Vlamingen verslaat, wordt als legend gezien. Maar het is de vraag of deze gebeurtenis wel heeft plaatsgevonden. De tweede slag bij het Manpad, in 1573, is wel zeker gebeurd. Het enige omstreden hieraan is de vraag of het ook echt de tweede slag was, en niet de eerste.

Bezienswaardigheden in Heemstede

Voor een inwoner van Heemstede is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het centrum eruit ziet, hoe groot het is en wat er allemaal te doen valt. Heemstede heeft een gezellig centrum. Er zijn verschillende winkels in het centrum gevestigd voor al je voorzieningen. Je vindt er de typische winkelketens die je in veel Nederlandse grotere steden terugvindt. Je kan dus een prima middagje shoppen of wat eten of drinken.

Het centrum van Heemstede is dus van redelijke grootte, maar als je een keer afwisseling wil dan kun je terecht in Haarlem. Maar gelukkig grenst Heemstede aan Haarlem, een grote stad met wel een groot winkelcentrum en waar veel te doen is. En niet veel verder ligt Amsterdam, waar je ook een groot centrum met veel winkels hebt. Dus als je een keer een uitje wil maken naar een van de nabijgelegen steden in de randstad, dan kun je daar zonder al te veel reistijd naar toe.

Heemstede is een populaire woonplek, en dat is te zien. Een van de aspecten waarin de gemeente uitblinkt, is de hoeveelheid groen. In Heemstede kan je veel natuur vinden, zo heb je binnen de gemeentes het park Overplaats, het (speel) park Linnaeushof (inclusief waterspeelpark) en Wandelbos Groenendaal. Daarnaast grenst Heemstede aan Zandvoort, en ben je dus snel bij de zee, en grenst de gemeente ook deels aan duingebied.

Huis huren in Heemstede

Als je op zoek bent naar een woning in Heemstede, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. Heemstede is ingedeeld in veertien verschillende wijken. De grootste wijk is Heemst Dreef Schildersbuurt en Omgeving en de kleinste buurt is Manpad en Hartekamp. De wijken zijn op hun beurt weer onderverdeeld in buurten.

Waarom huren in Heemstede

In Heemstede bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten, huisartsen, tandartsen en drogisterijen, heb je in Heemstede ook verschillende sportclubs en sportscholen. Er zijn enkele basisscholen en twee middelbare scholen in Heemstede gevestigd, wat fijn is voor de gezinnen.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Heemstede reist zijn de N201 en N208. Deze wegen verbinden Heemstede met onder Zandvoort, Haarlem en Hoofddorp. Met het openbaar vervoer is Heemstede te bereiken via treinstation Heemstede-Aerdenhout. Dit intercity- én sprinterstation brengt je onder andere met een directe verbinding naar Haarlem, Leiden, Den Haag, Amsterdam Centraal en Vlissingen.

Heemstede is niet voor niks een mooie gemeente om te wonen. Het ligt midden in de randstad, maar het is niet zo’n grote plaats als bijvoorbeeld Haarlem en je vindt er veel groen. Hierdoor vind je er een mooie balans van stad en natuur. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Heemstede en weet je hoe het leven in Heemstede eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Heemstede, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Heemstede

  • Kan ik per direct een woning huren in Heemstede?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Heemstede, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Heemstede die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Heemstede?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Heemstede. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Heemstede beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Heemstede?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Heemstede.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Heemstede beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Heemstede, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.