Huurwoningen in Leidschendam (10)

Appartement in Leidschendam

Appartement in Leidschendam met 4 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

103 m2

4

8 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.180,00 / maand
Bekijken
Appartement in Leidschendam

Appartement in Leidschendam met 2 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

62 m2

2

7 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.500,00 / maand
Bekijken
Appartement in Leidschendam

Appartement in Leidschendam

Leidschendam, Zuid-Holland

75 m2

1

6 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.600,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 7 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

150 m2

7

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.000,00 / maand
Bekijken
Appartement in Leidschendam

Appartement in Leidschendam met 3 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

125 m2

3

1

8 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.250,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 5 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

144 m2

5

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 2.550,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 5 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

140 m2

5

7 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.250,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 5 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

140 m2

5

2 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.250,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 7 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

207 m2

7

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.650,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Leidschendam

Woonhuis in Leidschendam met 6 kamers

Leidschendam, Zuid-Holland

220 m2

6

9 minuten geleden gecontroleerd
€ 3.900,00 / maand
Bekijken

Over Leidschendam

Huurwoningen in Leidschendam

Op Huurzone vindt je alle woningen die te huur worden aangeboden in Leidschendam. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime appartementen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Leidschendam. In dit artikel geven we je meer informatie over Leidschendam zelf en wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Leidschendam!

Over Leidschendam

Leidschendam is een plaats die onderdeel uitmaakt van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente bestaat, zoals de naam al verraad, uit de aan elkaar gegroeide plaatsen Leidschendam en Voorburg. De gemeente grenst aan de noordoostzijde van Den Haag maakt deel uit van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De gemeente ligt dus erg centraal in de randstad maar is niet zo groot als de typische randstad-steden. De plaats Leidschendam telt namelijk ongeveer 34.000 inwoners.

Leidschendam is ontstaan uit de bebouwing die ontstond toen het kanaal De Vliet werd gegraven. Kanaal De Vliet werd in de middeleeuwen gegraven tussen de Oude Rijn in Leiden en de Schie-Maas in Delft. Om wateroverlast te voorkomen door het verschil in waterpeil, werd er een landscheidingsdijk aangelegd met een dam. Dit obstakel in het kanaal en dus de vaarroute gaf veel economische bedrijvigheid omdat daar alle passagiers en vracht van schip moesten wisselen. Door de bedrijvigheid rondom de dam werd er bebouwing geplaatst, wat het dorp Veur vormde ten noorden en ten zuiden van de Vliet werd het dorp Leidschendam opgericht. Samen vormen deze dorpen het huidige historische centrum van Leidschendam.

Bezienswaardigheden in Leidschendam

Als inwoner van Leidschendam wil je natuurlijk weten wat je in de vrije tijd allemaal kan doen in je woonplaats. Leidschendam is een gemeente van redelijke grootte, en het heeft een centrum waar je de gemiddelde voorzieningen kan vinden. Je vindt er alle nodige winkels voor je dagelijkse boodschappen en ook andere voorzieningen zoals een kapper, restaurants en wat kledingwinkels. Het grootste winkelcentrum is Winkelcentrum Leidsenhage, een overdekt winkelcentrum waar je veel van de grote winkelketens kan vinden.

Leidschendam heeft niet een heel groot centrum, maar de gemeente grenst aan Den Haag, wat wel een grote stad is met een groot winkelcentrum. In Den Haag valt veel te doen en zien dus als je een keer op een andere plek je boodschappen wil doen dan in Leidschendam, ben je zo in het grote Den Haag. Ook ligt Leidschendam niet ver van Scheveningen en kun je dus binnen no-time naar het strand reizen. Ook binnen de gemeente vind je veel natuur, zoals bijvoorbeeld Leidschen-dammerhout en Vlietland, wat niet alleen een natuurgebied is maar ook een aquapark en er is ook een klimpark op een eiland in de plas te vinden.

Huurhuizen in Leidschendam

Als je in Leidschendam wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. De gemeente Leidschendam-Voorburg is opgedeeld in 12 verschillende wijken. Deze wijken zijn opgedeeld in ongeveer 25 buurten, waarvan een deel in Leidschendam ligt.

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Leidschendam en specifieke wensen hebt voor een woning, dan is het slim om eerst te bepalen wat precies de eisen zijn voor jouw toekomstige woning voordat je je gaat oriënteren. Dit geldt voor de omgeving waarin je wil wonen: wil je dichtbij het winkelcentrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een rustige wijk? En het bepalen van je eisen geldt ook voor de woning zelf: wat voor soort woning wil je, hoeveel kamers moet het huis minimaal hebben, wil je een tuin of balkon? Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen, en dit maakt de zoektocht een stuk gerichter.

Waarom huren in Leidschendam

In Leidschendam vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. Er zijn enkele MBO-scholen in Leidschendam. Er is geen HBO onderwijs te vinden, maar in Den Haag zijn wel veel HBO-scholen en universitaire scholen gevestigd. Er zijn voor jong en oud verschillende soorten voorzieningen in de gemeente te vinden, zodat je nooit ver weg bent van je dagelijkse voorzieningen.

Qua bereikbaarheid woon je in Leidschendam goed. Met de auto bereik je via meerdere wegen. Leidschendam heeft een aansluiting op de A4, waardoor je snel naar in onder andere Den Haag, Delft, Leiden en Amsterdam kan reizen. Als je liever met het openbaar vervoer reist, dan kun je gebruik maken van de het metrostation Leidschendam-Voorburg van Randstad Rail. Met tram 3 en 4 reis je snel naar Den Haag. Het dichtstbijzijnde treinstation, dat net niet binnen gemeentegrenzen ligt, is Den Haag Mariahoeve.

Leidschendam is een mooie gemeente die centraal ligt in de Randstad waardoor je op een perfecte woon-werk locatie woont vanuit de Randstad en waar het toch mooi groen en rustig wonen is. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe een leven als inwoner in Leidschendam eruit kan zien. Kijk vooral verder op Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen als je interesse hebt in het huren van een woning in Leidschendam!

Vragen over huurwoningen in Leidschendam

 • Kan ik per direct een woning huren in Leidschendam?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Leidschendam, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Leidschendam die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Leidschendam?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Leidschendam. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Leidschendam beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Leidschendam?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Leidschendam.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Leidschendam beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Leidschendam, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.