Huurwoningen in Brielle (7)

Over Brielle

Huurwoningen Brielle

Op Huurzone vindt je alle huizen die te huur worden aangeboden in Brielle. Op de website worden allerlei soorten woningen te huur aangeboden, van ruime woningen tot knusse studio’s. Op Huurzone vindt je de meest recent aangeboden huurhuizen in Brielle. In dit artikel vertellen we je meer over Brielle zelf en wat je als inwoner van de stad allemaal kan doen in je vrije tijd. Lees vooral verder voor meer informatie over o.a. de wijken, de voorzieningen en wat er allemaal te beleven is in Brielle!

Huurhuizen Brielle

Brielle, ook wel bekend als Den Briel, is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen op het eiland Voorne. De gemeente telt ongeveer 17.000 inwoners en de stad telt ongeveer 13.000 inwoners. Tot de gemeente Brielle horen ook de dorpen Vierpolders en Zwartewaal. De gemeente maakt deel van uit van de metropoolregio Rotterdam – Den Haag, en ligt dan ook in de nabijheid van beide steden.

Brielle is een oude vestigingsstad. In de elfde en twaalfde eeuw bestond Voorne uit eilanden waar boerenfamilies zich begonnen te vestigen. De families legden dijken aan omdat de gebieden regelmatig overstroomden en zo landbouw moeilijk maakte. Door de vele overstromingen werd Brielle een eiland. Tijdens de Inname van Den Briel, die het begin was van de opstand tegen Filips II, doodden protestantse watergeuzen negentien katholieke geestelijken, en sindsdien is Brielle een bedevaartsoort voor Nederlandse katholieken.

Bezienswaardigheden in Brielle

Brielle is een stad van redelijke omvang, en heeft daarom ook een groot centrum. Het centrum van de vestigingsstad wordt omringd door water va het Brielse meer. Als je als inwoner van Brielle wat leuks wil doen op je vrije dag, dan kun je op meerdere plekken terecht voor leuke activiteiten. Ten eerste zijn er verschillende winkels in de stad gevestigd. Je kan dus een middagje shoppen. Er zijn ook veel eet- en drinkgelegenheden te vinden in het centrum.

Als je meer wil zien van de stad Brielle zelf, dan kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. De stad is een beschermd stadsgezicht en er zijn ongeveer 400 rijksmonumenten, daardoor de stad de meeste monumenten per inwoner heeft van heel Nederland. De stad telt vee kerken, kloosters en kapellen die te bezoeken zijn omdat de stad een bedevaartsoord is. Er zijn redelijk veel oorlogsmonumenten en de Vestiging, de oude stadswal van de stad, staat nog steeds. Deze werken behoren tot de belangrijkste overgebleven vestigingswerken van Nederland.

Brielle is gelegen aan het Brielse Meer, een afgedamd gedeelte van de Maas dat zich tot belangrijk recreatiegebied ontwikkeld heeft. In en rondom het Brielse meer is veel te beleven, waaronder watersporten. Het water dat door het gebied loopt is ongeveer 10 km lang en aan de zijden liggen ligweiden, jachthavens, stranden, campings en horecagelegenheden. Op het Brielse meer kan worden gesurfd, gedoken, gezeild en er kan worden gezwommen en gevist. Er zijn ook wandel- en fietspaden aangelegd rondom het gebied.

Huis huren in Brielle

Als je in Brielle wil gaan wonen, dan is het handig om eerst informatie te vinden over de verschillende wijken en buurten. Zo kun je een selectie maken van welke wijken geschikt vindt om in te wonen, voor je gaat kijken naar woningen. Iedere wijk en buurt heeft zijn kenmerken zoals afstand tot het centrum en soorten woningen. Brielle is opgedeeld in vier wijken. Deze wijken zijn Brielle, Vierpolders, Zwartewaal en Brielse Maas. Deze wijken zijn opgedeeld in totaal vijftien buurten.

Als je in Brielle wil gaan wonen en specifieke wensen hebt voor een huis, is het slim om eerst te bepalen wat de eisen zijn voor jouw toekomstige woning. Dit geldt voor de omgeving: wil je dichtbij het centrum wonen, dichtbij het station of misschien het liefste in een groene wijk? Wil je een tuin? Als je per se in een vrijstaand huis wil wonen, dan vallen sommige buurten misschien al af. Hetzelfde geldt voor de nabijheid van het centrum bijvoorbeeld. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning in een wijk die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving.

Waarom huren in Brielle

In Brielle vindt je alle voorzieningen die je nodig hebt in het dagelijkse leven. Er zijn genoeg winkels zoals supermarkten en drogisterijen. Er bevinden zich meerdere sportclubs voor verschillende sporten en je kan er sportscholen vinden. Voor de kinderen en studenten zijn er basisscholen en middelbare scholen. De stad ligt in de nabijheid van Rotterdam en Den Haag waardoor je, ondanks dat je op een rustige plek woont, snel in de randstad bent.

Qua bereikbaarheid zit je in Brielle ook goed. Met de auto kan je de stad bereiken via de N15, N57 en N218. Brielle kun je ook met het openbaar vervoer bereiken. De stad heeft geen eigen treinstation maar er rijden veel bussen. Er is geen directe busverbinding met Rotterdam, maar vanuit Brielle kun je een bus nemen naar Spijkenisse en daar kun je op een ram naar Rotterdam stappen. Binnen de stad kun je je met de bussen goed verplaatsen.

Brielle is een mooie stad waar veel te beleven is en waar je ook mooi kan wonen. Hopelijk heeft dit artikel genoeg informatie gegeven zodat je een idee hebt van hoe leven in Brielle eruit kan zien als je er woont. Kijk vooral verder op Huurzone als je interesse hebt in het huren van een woning in Brielle!

Vragen over huurwoningen in Brielle

 • Kan ik per direct een woning huren in Brielle?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Brielle, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Brielle die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Brielle?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Brielle. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Brielle beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Brielle?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Brielle.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Brielle beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Brielle, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.