Huurwoningen in Wageningen (5)

Over Wageningen

Huurwoningen Wageningen

Wageningen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De stad telt bijna 39 duizend inwoners, waarvan vele duizenden student zijn. Wageningen ligt in de regio Gelderse Vallei en werkt met de gemeenten Rhenen, Veenendaal, Ede, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Renswoude samen in het regionaal samenwerkingsverband Regio FoodValley. In dit samenwerkingsverband werkt de regio samen met voedselbedrijven en kennisinstellingen aan de uitwerking van ideeën voor toekomstige voedselvoorzieningen.

De oudste resten van menselijke bewoning in Wageningen stammen al uit de Middeleeuwen. Op de Wageningse Berg zijn namelijk resten van een kapel en houten boerderijen gevonden die stammen uit deze tijd. Vervolgens ontstond in de twaalfde eeuw een nieuwe nederzetting onderaan de berg. Hierna werd een kade aangelegd ter verbinding van de flank van de berg en de hoger gelegen haar en werd het oudste deel van de stad aangelegd. In 1263 kreeg Wageningen stadsrechten van graaf Otto II van Gelre.

Huurhuizen Wageningen

Veel mensen kennen Wageningen voornamelijk als studentenstad, vanwege de aanwezigheid van de universiteit, genaamd Wageningen University & Research. De universiteit werd in 1876 opgericht als Rijkslandbouwschool en heet sinds 2016 Wageningen University & Research. Tegenwoordig telt de universiteit bijna 13 duizend studenten en werd zij in 2018 voor de 14e keer op rij uitgeroepen tot beste Nederlandse universiteit. De universiteit biedt opleidingen aan op het gebied van voeding en leefomgeving en richt zich daarbij op drie kernthema’s: Health, Lifestyle & Livelihood, Food&Food Production en Living Environment. Wereldwijd staat de universiteit op de eerste plaats op het gebied van landbouw, milieu, ecologie en bosbouw.

Bezienswaardigheden in Wageningen

In en rondom Wageningen zijn er genoeg bezienswaardigheden om je ook in je vrije tijd prima te vermaken. Ten eerste is er de historische binnenstad die door de lange geschiedenis een grote verscheidenheid aan monumentale panden kent die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo zijn er na de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog rondom de markt huizen in de stijl van de Delfste School gebouwd die de moeite van het bekijken waard zijn. De St. Johannes de Doperkerk, ook wel de Grote Kerk dateert al uit de twaalfde eeuw. Bijzonder is de aanwezigheid van het Nationaal Bevrijdingsraam, waarop de thema’s om ‘te gedenken allen die hebben gestreden, geleden en gebeden’ zijn afgebeeld. Als je van wat meer pittoreske bezienswaardigheden houdt, is de theekoepel aan het Wallepad wellicht leuk om te bezoeken. Dit theehuis is het laatste overgebleven voorbeeld van de verschillende tuinhuisjes die in de 18e eeuw in Wageningen werden gebouwd. Als je even klaar bent met cultuursnuiven kun je vervolgens neerstrijken op één van de vele terrasjes op de markt en bij de Grote Kerk.

Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Wageningen genoeg te bieden. Zo zijn er verschillende musea te bezoeken. Beeldengalerij het Depot is een museum van hedendaagse beeldhouwkunst waarin de mens centraal staat. Bijzonder aan dit museum is dat je de beelden mag aanraken en toegang gratis is. De drie locaties van Het Depot zijn verbonden door de arboreta De Dreijen en Hinkeloord, die ook bij Het Depot horen.

Ondanks dat Wageningen een stad is, is de natuur altijd dichtbij. Vlakbij het centrum vind je botanische tuinen en pittoreske doorkijkjes. De stad ligt bovendien op een snijpunt van verschillende soorten landschappen: in het oosten begint de Veluwe, in het zuiden stroomt de Rijn en in het westen vind je de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse vallei. Vanuit Wageningen kun je als wandelaar of fietser dus alle kanten op als je uitgebreid van de natuur wil genieten.

Waarom huren in Wageningen?

Na het lezen van de voorgaande informatie kun je misschien al redenen bedenken om een woning te huren in Wageningen. Ten eerste is er natuurlijk de universiteit, waar bijna 13 duizend studenten studeren. De universiteit is in 2018 voor de 14e keer uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland en is wereldwijd zelfs de beste op het gebied van landbouw, milieu, ecologie en bosbouw. Het is dus goed voor te stellen dat je naar Wageningen wil verhuizen om aan deze universiteit te studeren of er zelfs te werken.

Ook de relatief rustige, groene omgeving van Wageningen kan een reden zijn om naar de stad te verhuizen. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van steden als Utrecht en Nijmegen, is Wageningen een prima woonplaats voor mensen die in één van deze steden werken, maar liever op een rustigere plek wonen. Met de auto is het centrum van Utrecht in slechts 40 minuten te bereiken en Nijmegen bereik je met slechts 30 minuten rijden. Ondanks het feit dat Wageningen geen eigen station heeft, is de stad ook per openbaar vervoer goed te bereiken door eerst naar het treinstation Ede-Wageningen te reizen en vervolgens met de bus naar het centrum te reizen. Wageningen zelf heeft wel een centraal gelegen busstation, waar vandaan bussen rijden naar Tiel, Utrecht, Arnhem en uiteraard het station Ede-Wageningen.

Huurwoningen in Wageningen

In Wageningen zijn verschillende typen huurwoningen te vinden, binnen verschillende prijsklassen en voor verschillende typen woningzoekenden. Vanwege de aanwezigheid van de universiteit, zijn er een groot aantal studentenwoningen te vinden. Deze bevinden zich in de binnenstad, maar ook in de verschillende studentenflats door de hele stad heen, waarvan de kenmerkende sterflats een bekend voorbeeld zijn. Ten noorden van Wageningen bevindt zich ook het bijzondere studentencomplex Droevendaal, waar studenten wonen in barakken en veelal ecologisch leven en zich omringen met veel huisdieren.

Behalve studentenwoningen zijn er in Wageningen nog verschillende andere woningen te huur. Dit aanbod varieert van tweekamerappartementen, tot gezinswoningen tot zelfs een boerderij! In Wageningen is er dus voor iedere woningzoekende wel een geschikte woning te vinden!

Vragen over huurwoningen in Wageningen

 • Kan ik per direct een woning huren in Wageningen?

  Bij elke advertentie voor een huurwoning in Wageningen, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Wageningen die per direct te huur zijn!

 • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Wageningen?

  Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Wageningen. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Wageningen beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

 • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Wageningen?

  In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Wageningen.

 • Zijn er particuliere huurhuizen in Wageningen beschikbaar?

  De woningen die je treft op Huurzone in Wageningen, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.