Huurwoningen in Dordrecht

24 woningen
Woonhuis in Dordrecht

Woonhuis in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

Opvraagbaar

1

46 minuten geleden gecontroleerd
€ 140,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Dordrecht

Woonhuis in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

1624 m2

1

47 minuten geleden gecontroleerd
€ 650,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Dordrecht

Woonhuis in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

2027 m2

1

47 minuten geleden gecontroleerd
€ 700,00 / maand
Bekijken
Appartement in Dordrecht

Appartement in Dordrecht met 3 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

70 m2

3

56 minuten geleden gecontroleerd
€ 850,00 / maand
Bekijken
Kamer in Dordrecht

Kamer in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

32 m2

1

49 minuten geleden gecontroleerd
€ 950,00 / maand
Bekijken
Appartement in Dordrecht

Appartement in Dordrecht met 2 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

66 m2

2

54 minuten geleden gecontroleerd
€ 975,00 / maand
Bekijken
Kamer in Dordrecht

Kamer in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

17 m2

1

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.000,00 / maand
Bekijken
Kamer in Dordrecht

Kamer in Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland

15 m2

1

48 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.000,00 / maand
Bekijken
Appartement in Dordrecht

Appartement in Dordrecht met 3 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

66 m2

3

54 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.062,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Dordrecht

Woonhuis in Dordrecht met 4 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

100 m2

4

1

45 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.100,00 / maand
Bekijken
Appartement in Dordrecht

Appartement in Dordrecht met 2 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

83 m2

2

55 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.120,00 / maand
Bekijken
Woonhuis in Dordrecht

Woonhuis in Dordrecht met 3 kamers

Dordrecht, Zuid-Holland

76 m2

3

1

46 minuten geleden gecontroleerd
€ 1.150,00 / maand
Bekijken

Over Dordrecht

Huurwoningen Dordrecht

Via Huurzone kun je studio’s, huizen, appartementen en kamers huren door heel Nederland. Voor de stad Dordrecht is er ook een groot aanbod huizen en appartementen dat gehuurd kan worden. Op huurzone.nl wordt het actuele huuraanbod van Dordrecht verzameld en dit wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat het aanbod actueel blijft. Doordat er zo vaak geactualiseerd wordt betekent dit ook dat verhuurde huizen snel offline worden gehaald en er zo minder teleurstelling is doordat verhuurde huizen te lang op beschikbaar blijven staan.

Huurhuizen Dordrecht

Dordrecht is een bijzondere stad om in te wonen. Dordrecht is een gemeente die in het zuidoosten van Zuid-Holland ligt. Dordrecht telt ongeveer 110.000 inwoners en is daarmee de vijfde gemeente van Zuid-Holland en de 23e stad van Nederland. Dordrecht ligt als een eiland tussen twee rivieren, de Noord en de Oude Maas, en Dordrecht neemt het hele Eiland van Dordrecht in beslag. Omdat Dordrecht een eiland is kan je de stad alleen via veerboot, tunnel of brug bereiken. Verder wordt Dordrecht omringt door Zwijndrecht, Papendracht en Sliedrecht aan het noorden en door het nationaal park de Biesbosch in het zuiden. Dordrecht bestaat uit verschillende wijken en een historische centrum dat in het noorden van de stad ligt. Dordrecht is écht een historische stad want het is de oudste stad van Holland die als eerste stadsrechten kreeg.

Bezienswaardigheden in Dordrecht

Dordrecht heeft een rijke geschiedenis met maar liefs 1600 monumenten. Deze rijke geschiedenis is erkend: in de verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 is de binnenstad van Dordrecht tweede geworden na Rotterdam. In Dordrecht vindt je dus veel monumenten: 900 van deze monumenten zijn rijksmonumenten en 700 monumenten zijn gemeentemonumenten. Deze monumenten zijn vooral gevels, huizen, kerken en andere gebouwen in de historische binnenstad. Met een stadswandeling kun je de prachtige typische Dordtse gevels en gebouwen bewonderen. Het grootste monument is de Grote Kerk. Deze kerk is, zoals de naam al weggeeft, de grootste kerk van de stad. Wat opvallend is aan de kerk is dat deze een grote toren heeft die onvoltooid is. In de zomer is er buiten genoeg te doen naast het maken van een stadswandeling. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf het drierivierenkruispunt bij het Groothoofd. Dit was de belangrijkste aanlegplaats voor schepen en is nu nog steeds het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa. In dit kruispunt komen de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord samen. In de zomer kunt u hier met een drankje vanaf een van de terrassen genieten van al het voorbijvarende waterverkeer.

Is het slecht weer maar wil je toch wat cultureels doen? Dan kun je het Dordrechts Museum bezoeken. In dit museum hangen schilderijen afkomstig uit zes eeuwen van Nederlandse kunst. In 175 jaar (opgericht in 1842) is er een grote collectie opgebouwd. Een ander museum dat het bezoeken waar is, is het Huis van Gijn. Dit is het voormalige woonhuis van Simon van Gijn. Van Gijn was een jurist, bankier en verzamelaar die in het huis woonde. De inrichting van het huis is nog helemaal intact en ingericht op een typische Dordtse manier. In het museum voelt het alsof je weer in de 19de-eeuw bent.

Naast deze musea en de monumenten heeft Dordrecht nog meer te bieden op uitgaans- en cultuurgebied. Er is een filmhuis genaamd The Movies waar art-house en blockbuster voorstellingen worden getoond. In de Kinepolis worden alle blockbusters getoond. In de Schouwburg Kunstmin, het Carré en de Drechtsteden worden het hele jaar door (theater)voorstellingen gegeven en voor een concert kun je terecht bij onder andere muziekpodium DJS en poppodium Bibelot. Ook kun je lekker wat eten of drinken in een van de vele restaurants en winkelen is ook geen probleem in het centrum van de stad. Net buiten de stad ligt nationaal park de Biesbosch. Dit is de ideale plek om te bezoeken als je even de stad uit wil om natuur op te zoeken. Nationaal park de Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied ten zuiden van Dordrecht. Vanuit Dordrecht ben je zo in de Biesbosch via de A15 of N3. De Biesbosch is officieel een onderdeel van Dordrecht. Het park is ontstaan na een waterramp. Het land rond Dordrecht werd in 1421 overspoeld en door eb en vloed ontstond in de jaren erna een natuurgebied. In de Biesbosch zijn veel mogelijkheden tot recreëren. Er kan worden gevaren, gewandeld, gefietst en gepicknickt. Er zijn meer dan genoeg manieren om de wilde natuur te ontdekken. Er is een Biesboschcentrum in Dordrecht en vanuit daar worden vaar- en wandelexcursies georganiseerd en worden verschillende vaarmiddelen te huur aangeboden.

Waarom huren in Dordrecht

Hopelijk heeft de bovenstaande informatie je ervan overtuigd wat voor levendige stad Dordrecht is. Er is veel te beleven in de stad en gelukkig is de stad ook goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto ben je via de N3 of A16 zo op je bestemming. Ook het openbaar vervoer is goed bereikbaar. Met de trein ben je vanuit Centraal Station Dordrecht in minder dan 20 minuten in Rotterdam of Breda.

De stad heeft ook nog een ruim aanbod aan voorzieningen. Er zijn vier politiebureaus, twee brandweerkazernes, een ziekenhuis (Albert Schweitzer Ziekenhuis) en een gevangenis (Gevangenis Dordrecht) in Dordrecht. Voor educatie zijn in Dordrecht meerdere opties. Er zijn meerdere basisscholen en middelbare scholen in Dordrecht. Qua hoger onderwijs zijn er een MBO scholen (o.a het ROC) en HBO scholen (o.a HBO Drechtsteden en Inholland). Sporten kan in Dordrecht bij een van de vele sportclubs. Er is o.a een dansschool, balletschool, sportschool, biljartvereniging, tennisclub, Crossfit club en voetbalclub. Wanneer je in Dordrecht woont zijn dus alle nodige voorzieningen op het eiland te vinden. Dordrecht is een bruisende stad waar genoeg te beleven is en waar je heerlijk kan wonen. Omdat Dordrecht een eiland is, is het vrij rustig. De stad is ook niet groot. In ongeveer 15 minuten ben je van de ene kant van het eiland naar de andere kant gereden. Je woont in Dordrecht dus in een vrij kleine en rustige stad met mooie natuur en cultuur.

Vragen over huurwoningen in Dordrecht

  • Kan ik per direct een woning huren in Dordrecht?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Dordrecht, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Dordrecht die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Dordrecht?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Dordrecht. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Dordrecht beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Dordrecht?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Dordrecht.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Dordrecht beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Dordrecht, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.