Huurwoningen in Beverwijk

8 woningen

Over Beverwijk

Huurwoningen in Beverwijk

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Beverwijk, dan ben je bij Huurzone aan het juiste adres. Op de website van Huurzone vindt je allerlei soorten woningen, van ruime appartementen tot knusse studio’s. In dit artikel vindt je meer informatie over Beverwijk zelf die belangrijk is voor woningzoekenden en inwoners, zodat je weet wat je als inwoner van de gemeente allemaal kan doen, en wat voor wijken en buurten er zijn. Als je meer wil weten over Beverwijk, de voorzieningen en wat je in je vrije tijd allemaal kan doen in Beverwijk, lees dan vooral verder!

Over Beverwijk

Beverwijk is een stad en gemeente in Noord-Holland. In de gemeente wonen bijna 42.000 inwoners. De gemeente is onderdeel van de samenwerkingsregio IJmond, wat een samenwerking is bestaande uit drie gemeenten rondom het Noordzeekanaal: Velsen, Heemskerk en Beverwijk. De gemeente Beverwijk bestaat uit het dorp Wijk aan Zee en de stad Beverwijk.

Om een beter beeld te krijgen van Beverwijk door de jaren heen, zullen we wat gebeurtenissen aanstippen die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van Beverwijk tot de gemeente die het nu is. Beverwijk heeft sinds 1298 stadsrechten, waarbij de handelsnederzetting samen met het aangrenzende kerkdorp Sint-Aagtenkerk de stad Beverwijk hebben gevormd. De economie van Beverwijk kreeg een oppepper toen in de zeventiende eeuw veel kooplieden uit Amsterdam hun buitenstads-verblijven bouwden. In 1936 werd de gemeente Beverwijk gevormd door Beverwijk met de gemeenten Wijk aan Zee en Duin samen te voegen.

Bezienswaardigheden in Beverwijk

Voor een inwoner van Beverwijk is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe het centrum eruit ziet, hoe groot het is en wat er allemaal te doen valt. Beverwijk als gemeente, heeft twee kernen. Een in het dorp Wijk aan Zee, en een grotere in de stad Beverwijk. In het centrum van Wijk aan Zee vind je nodige voorzieningen, maar niet veel meer. In het centrum van de stad Beverwijk, is wat meer te beleven. Daar heb je een redelijk groot centrum met veel winkels, waaronder ook de typische kledingwinkels die je in grote steden verwacht te vinden. Omdat Beverwijk aan de westzijde aan de Noordzee grenst, is er ook een kleine boulevard die deel uitmaakt van de gemeente. Daar zijn verschillende horecagelegenheden gelegen.

De grootste attractie van Beverwijk is De Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa, die in de volksmond ook wel de Zwarte Markt wordt genoemd. Deze markt trekt veel bekijks, vanuit het hele land. Een andere interessant attractie in Beverwijk is de meubelboulevard, deze was de eerste meubelboulevard van Nederland. Enkele andere bezienswaardigheden die je in Beverwijk vindt zijn het museum Kennemerland (dit is het voormalige gemeentehuis van de gemeente Wijk aan Zee en Duin, waar nu een vaste collectie kunst hangt met af en toe ook wisselende tentoonstellingen). De kerk en de kerktoren zijn ook een belangrijk onderdeel van Beverwijk. De Grote Kerk en haar toren zijn kenmerkend voor het aanzicht van Beverwijk.

In de omgeving van Beverwijk is ook veel te zien en beleven. Beverwijk ligt in de buurt van Haarlem en Amsterdam, wat grote steden zijn waar veel te beleven is. Beverwijk ligt ongeveer 20 kilometer van Amsterdam en 15 kilometer van Haarlem, waardoor je binnen een halfuur naar allebei deze steden kan reizen. Vanuit Beverwijk ben je dus snel in grote steden binnen de Randstad.

Huis huren in Beverwijk

Als je op zoek bent naar een woning in Beverwijk, dan kun je je eerst oriënteren op welke wijken en buurten er allemaal zijn, voordat je überhaupt naar huizen gaat kijken. Zo kun je bekijken welke wijken geschikt zijn voor jouw wooneisen. Want niet alleen het huis zelf is belangrijk, de omgeving en afstand tot bepaalde voorzieningen is vaak ook een grote factor. Als je geen auto hebt en liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan is het bijvoorbeeld handig om dichtbij het treinstation te wonen of bij een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met het station en het centrum van de gemeente. Of als je veel van natuur houdt, dan kun je ervoor kiezen om je zoektocht naar een woning vooral te focussen in de buitenwijken, die verder van het centrum liggen maar wel ruimer zijn opgezet en groener zijn.

Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken. Als je je voorkeur voor woonkenmerken op een rijtje hebt, dan kun je gericht gaan zoeken naar een woning die voldoet aan de eisen die jij hebt voor een woning en de omgeving. Zo vallen bepaalde wijken of buurten misschien al meteen af als je kijkt naar jouw woonwensen. In Beverwijk heb je de wijken Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noorwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee en De Pijp en Wijkerbroek. Deze wijken zijn op hun beurt weer onderverdeeld in buurten.

Waarom huren in Beverwijk

In Beverwijk bevinden zich alle voorzieningen die je nodig kan hebben in het dagelijkse leven. Naast de voorzieningen die je in iedere gemeente vindt, zoals supermarkten en drogisterijen, heb je in Beverwijk ook verschillende sportclubs en sportscholen.

Belangrijke verkeersaders voor het verkeer dat van en naar Beverwijk reist zijn de A9 vanuit Alkmaar en Haarlem, A22 vanuit Velsen, N197 en N246. Met het openbaar vervoer is Beverwijk te bereiken via treinstation Beverwijk. Vanaf dit treinstation kun je direct naar onder andere Haarlem, Alkmaar en Amsterdam reizen. Binnen Beverwijk zelf kun je qua openbaar vervoer gebruik maken van de bussen die er rijden.

Beverwijk ligt ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van Amsterdam en 15 kilometer ten noorden van Haarlem. De gemeente grenst westelijk aan de Noordzee. Hopelijk hebben we je met dit artikel informatie gegeven die van pas komt bij een woningjacht in Beverwijk en weet je hoe het leven in Beverwijk eruit kan zien voor een inwoner. Als je graag een huis wil huren in Beverwijk, dan kun je terecht op de website van Huurzone voor het actuele aanbod huurwoningen!

Vragen over huurwoningen in Beverwijk

  • Kan ik per direct een woning huren in Beverwijk?

    Bij elke advertentie voor een huurwoning in Beverwijk, tref je aan per wanneer deze huurwoning beschikbaar is. De verhuurder kan zo een beschikbaarheidsdatum instellen of aangeven dat de woning per direct beschikbaar is. Er zijn verschillende huurwoningen in Beverwijk die per direct te huur zijn!

  • Hoe vind ik een goedkope huurwoning in Beverwijk?

    Je kunt gebruik maken van onze zoekfilters om huurwoningen tussen een minimale en maximale huurprijs te vinden in Beverwijk. Ook kun je een e-mail alert instellen met je zoekwensen. Komt er een huurwoning in Beverwijk beschikbaar die voldoet aan de door jou ingestelde wensen, dan ontvang je direct een e-mail.

  • Zijn er gemeubileerde huurwoningen in Beverwijk?

    In elke advertentie kun je de opleverstaat van de huurwoning terugvinden. Dit kan zijn kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Er zijn gemeubileerde woningen in Beverwijk.

  • Zijn er particuliere huurhuizen in Beverwijk beschikbaar?

    De woningen die je treft op Huurzone in Beverwijk, zijn vrije sector huurwoningen. Deze worden particulier aangeboden of via een makelaar.