Tips voor het zoeken naar een nieuwe woning!

Heb je net een nieuwe baan en moet je hiervoor verhuizen? Of ben je eindelijk klaar met studie en ben je opzoek naar een nieuwe woning? Dan kan deze zoektocht natuurlijk soms best wel moeilijk zijn. Niet alleen moet je beslissen waar je wil gaan wonen en met wie, maar ook hoe natuurlijk. Wij van Huurzone snappen dit helemaal en willen je graag hierdoor helpen met wat tips. Hierdoor vind ook jij snel een geschikte woning zonder te veel stress, gedoe en enorme kosten!

Hoelang wil je in de huurwoning gaan wonen?

Als eerste moet je voor jezelf beslissen hoelang je in je nieuwe woning wilt gaan wonen. Is het slechts tijdelijk of wil je echt voor een langere tijd in de woning blijven wonen? Wanneer je namelijk voor slechts een korte tijd een woning zoekt kan het soms makkelijker zijn om te zoeken naar een woning dat al helemaal ingericht en instap klaar is. Je wilt immers niet gaan klussen in een woning of geld uit gaan geven aan nieuwe meubels voor een woning waar je toch maar eventjes woont. Wil je wel voor een langere tijd gaan wonen in de nieuwe woning? Dan is het natuurlijk een minder groot probleem wanneer je de gehele woning nog moet inrichten of wat moet klussen!

Waar moet je huurwoning aan voldoen?

Ten tweede moet je voor jezelf gaan beslissen waar je nieuwe woning allemaal aan moet voldoen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar daarom juist zo belangrijk om over na te denken! Hoeveel slaapkamers heb je bijvoorbeeld nodig? En wil je alleen in de woning gaan wonen of met meerdere mensen? Of ben je bijvoorbeeld in de toekomst van plan om nog kinderen te krijgen? Dan is het wellicht slim om daar nu al rekening mee te houden en te zoeken naar een woning met een extra (slaap)kamer. Ook moet je bepalen of je liever kiest voor een woning of voor een appartement. Voor de een is een appartement de perfecte keuze, omdat ze dan geen tuin hebben. Maar voor de andere juist weer helemaal niet. Zij willen juist wel een tuin en moeten hierdoor absoluut opzoek gaan naar een woning met een tuin. Verder moet je erover nadenken of je liever gaat voor een nieuwere modernere woning of een wat oudere woning. Je moet er namelijk rekening mee houden dat wanneer je kiest voor een oudere woning dat je extra kosten kwijt kunt zijn aan eventuele verbouwingen!

Welke huurprijs kun je maandelijks betalen?

Ten derde moet je gaan kijken of al deze persoonlijke voorkeuren daadwerkelijk ook in je budget passen. Een woning in de stad zal immers vaak prijziger zijn dan een woning in een dorp en een nieuwer huis zal ook vaak prijziger zijn dan een oudere woning. Weeg deze belangen goed voor jezelf af! En kies dan wat voor soort woning en op welke locatie het beste bij jou past!

Een huurwoning zoeken via Huurzone

Wanneer je dit allemaal duidelijk voor jezelf hebt kan de zoektocht natuurlijk gaan beginnen. Een makelaar kan je helpen bij deze zoektocht, maar helaas zijn deze vaak erg prijzig. Daarom willen wij je bij Huurzone graag verder helpen in de zoektocht naar jouw droomwoning zonder hoge kosten! Op onze website kun je hiervoor een gratis account aanmaken en jouw persoonlijke wensen hierin duidelijk maken.

Een huurwoning zoeken via Huurzone: reageren

Wanneer er dan een geschikte woning voor jou geplaatst wordt op de website krijg je hier een notificatie van. Het is natuurlijk belangrijk dat je hier een goede reactie naartoe stuurt. Een eerste indruk maak je immers maar één keer! Allereerst wil je natuurlijk jezelf even kort voorstellen in het berichtje, zodat de aanbieder van de woning een goed beeld van je krijgt. Vertel hier bijvoorbeeld je naam, je leeftijd, je eventuele werk/inkomen en je huidige woonsituatie. Verder kun je hier ook aangeven wanneer je nog studerend bent. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je natuurlijk vragen of het mogelijk is om een eventuele afspraak in te plannen voor een bezichtiging. Geef hierbij bijvoorbeeld alvast aan welke dag en of tijdstip jou goed uitkomt. Ook kun je dan meteen vragen of er nog meer geïnteresseerden zijn voor de woning. Op deze manier kun jezelf namelijk een beetje voorbereiden op wat je kunt verwachten en wat de kans is dat je deze woning eventueel toegewezen krijgt!

Met deze tips hopen wij jou als woningzoekende te kunnen helpen met je zoektocht naar de perfecte woning. Kom je er niet uit of heb je nog dringende vragen? Aarzel dan niet en neem contact op met Huurzone. Dit kun je doen via de chat, het formulier of de mail. Wij helpen je namelijk graag verder!